Χείμαρρος ο Λεωνίδας Καλφαγιάννης – “Ο Δημήτρης είναι η κορωνίδα της κακοποίησης – Πρέπει να νιώσουν λίγο από τον φόβο…”

Ο Λεωνίδας Καλφαγιάννης βρέθηκε καλεσμένος στο Πρωινό και παραχώρησε μια αρκετά φορτισμένη συναισθηματικά συνέντευξη. Ο αγαπημένος ηθοποιός ξέσπασε στον αέρα της εκπομπής, μιλώντας για τις καταγγελίες σεξουαλικής παρενόχλησης και βίας στον χώρο του θεάματος.

«Είμαι μουδιασμένος για όσα συμβαίνουν στον χώρο. Ακούγονται τόσο σοβαρά πράγματα και φοβόμαστε να τα πούμε με το όνομά τους. Τα ξέρουμε όλοι. Εγώ μπορώ να πω για πράγματα που έχω βιώσει προσωπικά και για πράγματα που υπήρξα μάρτυρας άλλων μαρτύρων. Επειδή, αυτή τη στιγμή, το νομοθετικό πλαίσιο επιτρέπει μόνο σε όσους έχουν υποστεί βιασμό να απευθυνθούν στη Δικαιοσύνη, μας έχουν όλους δέσμιους, να μη μπορούμε να μιλήσουμε, αν μιλήσουμε γιατί θα υποστούμε την κατηγορία της συκοφαντίας.

Εγώ μίλησα, το κόστος το πήρα, η προσωπική μου διαδρομή το δείχνει. Το ξέρετε καλά εσείς που έχετε κάνει τα πράγματα που μου έχετε κάνει και έχετε επέμβει στη ζωή μου με τον τρόπο που έχετε επέμβει, το γνωρίζετε καλά. Όχι μόνο εγώ, αλλά όσοι έχουν βγει. Αν βγούμε και τους φωτογραφίσουμε τους δίνουμε βήμα και πάτημα να μηχανεύονται σχέδιο διαφυγής” δήλωσε, απευθυνόμενος στην κάμερα.

“Βγήκε ο Δημήτρης Μοθωναίος που είναι η κορωνίδα της κακοποίησης, γιατί βλέπουμε πως ένα τέρας, ένας άνθρωπος με το προσωπείο του καθοδηγητή και χρησιμοποιεί ένα τέτοιο παιδί με αυτό το τραύμα, ρίχνει τα δίχτυα του και τα γλυκίσματά του και μπορεί να το κάνει θύμα του κατ’ εξακολούθηση. Ο Δημήτρης είναι ένα παράδειγμα αλλαγής… 

Έχω υπάρξει κι εγώ όχι θύμα γιατί δεν το επέτρεψα. Υπήρξα τρεις φορές με σκηνοθέτες, μεγάλα ονόματα που ακούστηκαν και δεν ακούστηκαν και ήθελαν να ασκήσουν την εξουσιολαγνεία τους πάνω μου. Νιώθουν τόση λαγνεία για την άσκηση της εξουσίας πάνω στα θύματα που γίνεται αρρώστια. Αυτή την αρρώστια την έζησα. Ξέρουν αυτοί τι έχουν κάνει. Πολλά πράγματα δεν αποδεικνύονται» τόνισε ο Λεωνίδας Καλφαγιάννης.

 

“Περιμένω να με καλέσει ο εισαγγελέας. Έχω να πω πράγματα και έχω συνυπάρξει σε κοινά μέρη και έχω υποστεί βία και τις συνέπειες στην προσωπική μου ζωή όχι μόνο με κλειστές πόρτες. Όταν έγινα αναγνωρίσιμος ήρθαν οι ίδιοι άνθρωποι και μου έκαναν πρόταση και τους είπα “δεν ντρέπεστε, να μην τολμήσετε ξανά”. Να μην τους κάνουμε τη χάρη! Δεν θα μου λείψετε κύριοι και κυρίες! Συγγνώμη έχω και ένταση! Πρέπει να νιώσουν λίγο από τον φόβο που προσπάθησαν να “χαρίσουν” σε όλους εμάς. Αυτή τη στιγμή είμαι χαρούμενος γιατί τώρα τον γιο μου και την κόρη μου να τα φέρω σε αυτόν τον χώρο και νιώθω νικητής γιατί πλέον κανένας από αυτούς δεν θα τολμήσει να κοιτάξει γλυκά κανένα παιδί, είτε ανήλικο είτε στη φάση που κυνηγάει τα όνειρά του διότι θα εξαφανιστεί» είπε ξεσπώντας ο γνωστός ηθοποιός.

Read More

And More