Χειμώνας από σήμερα! Μέχρι και χιόνι θα δούμε.

Μήπως να ξεκίνησεις σιγά – σιγά να φοράς τις μπότες σου; Ακόμη δεν νιώσαμε καλά καλά το φθινόπωρο κι έρχεται χειμώνας! Έτσι προβλέπει τουλάχιστον η ΕΜΥ. Τσουχτερό κρύο και καταιγίδες σε όλη τη χώρα.

Αναλυτικά:

Στην Αττική ο καιρός προβλέπεται με λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές κυρίως μετά το μεσημέρι. Υπάρχουν επίσης πολλές πιθανότητες καταιγίδας. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 17 έως 25 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη ο καιρός προβλέπεται με νεφώσεις, βροχές και καταιγίδες ενώ η θερμοκρασία δεν θα ξεπεράσει τους 18 βαθμούς Κελσίου.

Στη Μακεδονία και τη Θράκη ο καιρός προβλέπεται με νεφώσεις, με τοπικές βροχές και πιθανώς σποραδικές καταιγίδες. Τη νύχτα θα πέσουν λίγα χιόνια (!) στα βουνά κυρίως των βορειοανατολικών περιοχών. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 11 έως 19 βαθμούς Κελσίου.

Στα νησιά του Ιονίου, την Ηπειρο, τη δυτική Στερεά και τη δυτική Πελοπόννησο ο καιρός προβλέπεται με νεφώσεις, με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες αρχικά στην Ηπειρο, τη δυτική Στερεά, και το βόρειο Ιόνιο και βαθμιαία στα υπόλοιπα. Τα φαινόμενα κατά τόπους είναι πιθανό να είναι έντονα. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 14 έως 26 βαθμούς κελσιου. Στην Ηπειρο η μέγιστη θα είναι 4 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

Στη Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά, την Εύβοια και την ανατολική Πελοπόννησο ο καιρός προβλέπεται με νεφώσεις τοπικά αυξημένες με σποραδικές βροχές και καταιγίδες αρχικά στα βόρεια και βαθμιαία στα υπόλοιπα. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 14 έως 27 βαθμούς Κελσίου.

Στις Κυκλάδες και την Κρήτη ο καιρός προβλέπεται με λίγες νεφώσεις που το βράδυ θα αυξηθούν και αργά τη νύχτα στις Κυκλάδες θα σημειωθούν τοπικές βροχές .Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 17 έως 27 βαθμούς Κελσίου.

Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα ο καιρός προβλέπεται με τοπικές νεφώσεις και σποραδικές βροχές στο βόρειο και ανατολικό Αιγαίο κυρίως από το μεσημέρι. Πιθανότητα καταιγίδων στα βόρεια τη νύχτα. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 17 έως 27 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια η μέγιστη θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Read More

And More