Χιλιάδες πιστοί συρρέουν στους Αγίους Τόπους για τη Γέννηση του Ιησού

Χιλιάδες πιστοί από όλο τον κόσμο συρρέουν στη Βηθλεέμ, για να γιορτάσουν τη γέννηση του Χριστού, να ζήσουν από κοντά την κατανυκτική ατμόσφαιρα των γιορτών και να λάβουν το μήνυμα της ελπίδας.

Μέχρι αργά το βράδυ του Σαββάτου οι ισραηλινές αρχές εκτιμούσαν τον αριθμό των επισκεπτών στις 100.000, ενώ πέρυσι είχαν φτάσει στις 70.000. Μέσα στους τελευταίους 12 μήνες περίπου 2 εκατομμύρια άνθρωποι ήρθαν στην πόλη. Μεγάλη είναι η προσέλευση τουριστών από τις χώρες του πρώην ανατολικού μπλοκ.

Η λειτουργία της Παραμονής στους Αγίους Τόπους

http://www.usatoday.com/video/index.htm?bctid=1345817706001

Μία Αμερικανίδα από το Σάφολκ, αναφέρει ότι “είναι θαυμάσιο να είσαι εκεί που γεννήθηκε ο Χριστός”. “Βλέπω τα Χριστούγεννα στη Βηθλεέμ κάθε χρόνο στην τηλεόραση, αλλά είναι εντελώς διαφορετικό να είσαι εδώ, που γεννήθηκε ο Σωτήρας. Είναι φανταστικό”.

Φέτος στην κεντρική πλατεία Μάνγκερ έχει στηθεί ένα πανύψηλο δέντρο, γεμάτο φώτα, δίνοντας έναν χαρούμενο τόνο στην πόλη που έχει σημαδευτεί από το αίμα της σύγκρουσης Ισραηλινών και Παλαιστινίων.

Ο εορτασμός στη Βηθλεέμ ξεκινά εννιά ημέρες πριν τα Χριστούγεννα. Την Παραμονή πραγματοποιείται πομπή με τους πιστούς να συγκεντρώνονται στην κεντρική πλατεία και στην Εκκλησία της Γέννησης τα μεσάνυχτα, για να τιμήσουν την Γέννηση.

Διάβασε περισσότερα στο newsit

Read More

And More