Χιονίζει και στην Αττική! Προβλέπεται ένα παγωμένο Σαββατοκύριακο!

Από χθες το πρωί βλέπουμε την βαθμιαία επιδείνωση του καιρού. Το TLIFE επικοινώνησε με τον μετεωρολόγο Νίκο Καντερέ ο οποίος μας έδωσε πληροφορίες για τα καιρικά φαινόμενα που θα συναντήσουμε από σήμερα μέχρι και την Δευτέρα.

”Η επιδείνωση ξεκίνησε από χθες το πρωί και βρίσκεται σε εξέλιξη. Η θερμοκρασία θα πέσει κατακόρυφα 10 με 15 βαθμούς όπως και οι βοριάδες που θα φτάσουν μέχρι και 10 μποφόρ. Θα έχουμε χιονοπτώσεις από τη Θεσσαλία που θα πάνε Παρνασσό, Εύβοια στα περίχωρα της Αττικής, ίσως να χιονίσει και στα βόρεια προάστια του νομού. Από σήμερα τα φαινόμενα θα εξασθενίσουν και θα περιοριστούν μόνο στα ανατολικά και νότια, οι χαμηλές θερμοκρασίες όμως θα παραμείνουν όπως και οι πάρα πολύ ισχυροί βοριάδες. Οι χιονοπτώσεις θα σταματήσουν σταδιακά από αύριο όπως και οι θυελλώδεις βοριάδες. Και την Κυριακή αλλά και την Δευτέρα θα έχουμε πολύ κρύο, ενώ από την Τρίτη υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να ξαναδούμε χιονοπτώσεις”, δηλώνει στο TLIFE.

Ενώ στις έξι τα χαράματα σήμερα το θερμόμετρο έδειχνε 18 βαθμούς στην Αθήνα, δώδεκα ώρες μετά, στις έξι το απόγευμα αναμένεται να έχει πέσει στους πέντε βαθμούς.

Το Σάββατο η θερμοκρασία θα κυμανθεί μεταξύ πέντε και επτά βαθμών, ενώ την Κυριακή θα ανέβει λίγο η μέγιστη θερμοκρασία ως τους δέκα βαθμούς.

Τη Δευτέρα θα έχουμε θερμοκρασίες από πέντε ως δώδεκα βαθμούς, ενώ από την Τρίτη το θερμόμετρο θα ανέβει ως και τους 15 με 16.

Επομένως ντύσου σωστά και αν μένεις σε ορεινά μέρη να κινείσαι πάντα με αντιολισθητικές αλυσίδες.

Τόσο καιρό περιμένεις και γκρινιάζεις πότε θα κάνει λίγο κρύο… Ήρθε λοιπόν! Για να το ευχαριστηθείς και να μην έχεις προβλήματα πρέπει να κάνεις λίγη υπομονή! Δύο μέρες είναι θα περάσουν.

Αυτό που έχεις να κάνεις λοιπόν είναι να προσέξεις και να μην κινηθείς σε περιοχές που θα χει πάγο και χιόνι, δίχως αλυσίδες στο αυτοκίνητο.

Κι αν είσαι με τα πόδια φόρεσε τις αγαπημένες σου γαλότσες που θα σε γλυτώσουν από… τα πεσίματα!

Κι αν δεν υπάρχει μεγάλη ανάγκη μείνε σπίτι!

Και το σπίτι με καλή παρέα δεν είναι κακό; Τζακάκι (αν υπάρχει) και ζεστά ροφήματα ή ένα ζεστό κρασί με μπαχαρικά είναι ό,τι πρέπει!

Με την κουρτίνα τραβηγμένη, έχεις και ασφάλεια και θέα!

Read More

And More