Χλόη Λασκαρίδη: Η νέα «σιδηρά κυρία» των ελληνικών ξενοδοχείων

Η Χλόη Λασκαρίδη, κόρη του εφοπλιστή και μεγαλομετόχου του ομίλου Λάμψα Θανάση Λασκαρίδη, είναι το νέο δημόσιο πρόσωπο για τα ξενοδοχεία της οικογένειας, τα εμβληματικά «Μεγάλη Βρεταννία» και «King George», και σύντομα και το γειτονικό «King’s Palace».

Η όμορφη και νεαρή φυσιογνωμία της κρύβει την μπαρουτοκαπνισμένη διαδρομή της στις μπίζνες στο πλευρό του πατέρα της. Η Χλόη Μαρία Λασκαρίδη εκτελεί καθήκοντα διευθύντριας εταιρικής ανάπτυξης στη Λάμψα Α.Ε. από το 2008, ενώ είναι μέλος του διοικητικού συμβουλίου της εισηγμένης, που έχει και άλλα δύο ξενοδοχεία, στη Ρόδο και στο Βελιγράδι. Σπούδασε Διεθνείς Σχέσεις και Ιστορία (BA) στο πανεπιστήμιο Reading της Αγγλίας και στη συνέχεια έκανε όχι ένα, αλλά δύο μεταπτυχιακά στο Λονδίνο, ένα masters στις War Studies στο King’s College και ένα masters στη Διαχείριση Ανθρωπίνων Πόρων στο London School of Economics.

Τώρα η Χλόη καλείται να αναπτύξει μία από τις πολυτελέστερες μητροπολιτικές ξενοδοχειακές συστάδες στον κόσμο, καθώς τα τρία ξενοδοχεία της στο Σύνταγμα κατατάσσονται στα κορυφαία του δυτικού κόσμου. Νέες σουίτες, ανακαινίσεις και στρατηγική τοποθέτηση είναι δικά της projects. Βέβαια, ο πατέρας της Θανάσης Λασκαρίδης την πλαισίωσε με δύο «γερόλυκους» του ελληνικού τουρισμού: τον διευθύνοντα σύμβουλο της Λάμψα Τάσο Χωμενίδη, επί χρόνια επικεφαλής της ΕΤΑ, και τον γενικό διευθυντή της «Μεγάλης Βρεταννίας» Τιμ Ανανιάδη.

Σε ό,τι αφορά τα προσωπικά της, η Χλόη Λασκαρίδη παντρεύτηκε έπειτα από σχέση δύο ετών τον Γιάννη Κορωνιά, γιο του πρώην επικεφαλής της Vodafone Ελλάδας Γιώργου Κορωνιά. Ο γάμος τους αποτέλεσε ασφαλώς κοσμικό γεγονός και η δεξίωση δόθηκε στο πατρικό σπίτι της Χλόης στην Εκάλη, την επονομαζόμενη «Βίλα Καίτη», σε μια από τις σπάνιες φορές που άνοιξε τις πύλες της για τόσο πολύ κόσμο.

Ομιλος με επενδύσεις σε λιμάνια, καζίνα και ναυτιλία

Ο πατέρας της Χλόης Θανάσης και ο θείος της Πάνος ελέγχουν έναν όμιλο επιχειρήσεων που περιλαμβάνει ξενοδοχεία, καζίνα, λιμάνια και στόλο ποντοπόρων πλοίων. Προ ολίγων ετών ο όμιλος Λασκαρίδη ακούστηκε επίσης και λόγω των κινήσεών του στη Λατινική Αμερική. Προχώρησε σε επένδυση ύψους 100.000.000 δολαρίων σε λιμάνι στο Μοντεβιδέο της Ουρουγουάης από κοινού με το αμερικανικό επενδυτικό fund Blackstone.

Ο Πάνος Λασκαρίδης, πρόεδρος από φέτος της Ευρωπαϊκής Ενώσεως Εφοπλιστών, είναι ο μεγαλύτερος αδελφός εκ των δύο και εκείνος που προβάλλεται συνήθως περισσότερο στα media. Τo ακριβώς αντίθετο δηλαδή απ’ ό,τι ο ακριβοθώρητος 64χρονος Θανάσης Λασκαρίδης.

Κοινοπραξίες

Οι αδελφοί Πάνος και Θανάσης Λασκαρίδης έχουν τη χαρά να έχουν κάνει και μεγάλες οικογένειες, με τέσσερα και έξι παιδιά αντίστοιχα. Μεταξύ αυτών έχουν αρχίσει να προβάλλονται για την επιχειρηματική δραστηριοποίησή τους, εκτός από τη Χλόη, και η δεύτερη κόρη του Πάνου, η 35χρονη Σουζάνα, αλλά και ο γιος του Θάνου, ο 32χρονος Οδυσσέας, οι οποίοι έχουν εισέλθει την τελευταία δεκαετία στην ενεργό επιχειρηματική δράση.

Ο όμιλος Λασκαρίδη, πέραν της ναυτιλίας, του τουρισμού και των ακινήτων, έχει και άλλες δουλειές. Συμμετέχει στην αεροπορική Aegean και έχει μπει και στις κατασκευές, ενώ έχει συστήσει κοινοπραξίες με αντικείμενο την αγορά διαχείρισης απορριμμάτων, την αξιοποίηση υδάτινων πόρων, την παραγωγή και εμπορία ηλεκτρικής αλλά και άλλων μορφών ενέργειας.

Πηγή: εφημερίδα Espresso

Read More

And More

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232164