Χώρισε γλυκά… Πες το με μια τούρτα…

Ψάχνεις έναν ξεχωριστό τρόπο για να πεις στο σύντροφό σου ότι η σχέση σου δεν έχει μέλλον χωρίς, όμως, να δημιουργήσεις ένταση, θυμό, γκρίνια ή κάθε άλλη αντίδραση που θα μπορούσε να επιβαρύνει περισσότερο την κατάσταση;

Yπάρχει η λύση. Ζαχαροπλαστείο στην Κροατία “εξειδικεύεται” σε θέματα χωρισμού, δημιουργώντας γλυκίσματα αποκλειστικά για τέτοιες καταστάσεις, στα οποία χαρακτηριστική θέση έχουν τα αιτήματα των δύο πλευρών.

“Θέλουμε να βοηθήσουμε τους ανθρώπους να ‘γλυκαθούν’ τέτοιες στιγμές και δημιουργούμε κέικ για αυτές τις περιπτώσεις” δήλωσε η Τατιάνα Ρέμπετς, ιδιοκτήτρια του ζαχαροπλαστείου “La Dolce Vita” στο Ζάγκρεμπ.

Και μπορεί σήμερα, να γιορτάζεται η ημέρα των ερωτευμένων, όμως η κα. Ρέμπετς δεν “είδε” αναδουλειά, αφού και την ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου, υπάρχουν ζευγάρια που δίνουν οριστικό τέλος στη σχέση τους.

Η κα. Ρέμπετς δήλωσε – σύμφωνα με τη διαδικτυακή έκδοση της εφημερίδας “Croatian Times” – ότι την ιδέα του χωρισμού με κέικ, προτιμούν συνήθως άτομα που ανήκουν σε νεαρή ηλικιακή ομάδα.

Μάλιστα, η γλυκιά “τρέλα” της τούρτας αποτελεί, πλέον, έναν από τους πιο συνηθισμένους τρόπους για να χωρίσει ένα ζευγάρι, καθώς η τιμή για μια τούρτα δεν ξεπερνά τα 40 ευρώ.

Η ίδια δήλωσε ότι όταν αρχικά ξεκίνησε να παρασκευάζει “τούρτες διαζυγίων”, σκέφθηκε ότι οι περισσότεροι θα το εκλάμβαναν ως αστείο. Όμως, στη συνέχεια διαπίστωσε ότι και οι πολίτες, αλλά και οι επιχειρήσεις “αγκάλιασαν” την ιδέα της και μάλιστα, τη στηρίζουν.

“Τα ζευγάρια που καταλήγουν στην απόφαση να χωρίσουν, πλέον, το κάνουν με χιούμορ. Υπήρξε περίπτωση που με τούρτα, η σύζυγος ζητούσε από τον σύντροφό της τον σκύλο της οικογένειας, διότι, όπως υποστήριξε, ο σύζυγος δεν θα τον τάιζε”, ανέφερε η κα. Ρέμπετς.

Read More

And More