Χριστιάνα Μπέτα: Η συμβουλή των γονιών της, το ταλέντο στη ζωγραφική και η αποκάλυψη για το τραγούδι

Η Χριστιάνα Μπέτα είναι 26χρονη κόρη της Νατάσας Θεοδωρίδου και του Βασίλη Μπέτα. H ίδια σπούδασε πολιτικές επιστήμες και νομική και πλέον εργάζεται ως δικηγόρος στο Λονδίνο. Από μικρή ηλικία η Χριστιάνα Μπέτα είχε εκδηλώσει το ενδιαφέρον της για τη ζωγραφική και έτσι σήμερα έχει καταφέρει να δημιουργεί και να πουλάει τους δικούς της πίνακες, οι οποίοι είναι άκρως εντυπωσιακοί!

Η Χριστιάνα Μπέτα παραχώρησε για πρώτη φορά συνέντευξη στο hernews.gr και τη Βιβή Μπουγιούρα και μίλησε, μεταξύ άλλων, για τις επαγγελματικές δραστηριότητές της, τη συμβουλή που της έδωσαν οι γονείς της, αναφέρθηκε στη μητέρα της, Νατάσα Θεοδωρίδου, ενώ αποκάλυψε αν σκέφτηκε ποτέ να ασχοληθεί με το τραγούδι.

-Πως αυτοπροσδιορίζεσαι; Δικηγόρος ή ζωγράφος;

Δεν μου άρεσαν ανέκαθεν τα “labels”. Μου είναι δύσκολο να δώσω μια μόνο ταυτότητα. Είμαι πολύ ευτυχισμένη και με τις δυο επαγγελματικές δραστηριότητες μου. Κάθε μια αντανακλά ένα κομμάτι της προσωπικότητας μου. Από την μια η δημιουργικότητα μου σε συνδιάσκεψη με την νομική επιστήμη και από την άλλη η αγάπη μου για γνώση και για κοινωνική προσφορά. Αυτά τα είναι στοιχεία που αντικατοπτρίζουν εμένα ως άνθρωπο.

-Ποτέ ήταν η πρώτη φορά που ζωγράφισες;

Πολύ μικρή. Πάντα ζωγράφιζα. Είμαι ιδιαίτερα τυχερή διότι και οι δυο μου γονείς προσπάθησαν να μου καλλιεργήσουν αυτήν την πλευρά. Επαγγελματικά ξεκίνησα να ασχολούμαι πριν από περίπου, ένα χρόνο . Κατά την διάρκεια της πρώτης καραντίνας, βρισκόμουν στο Λονδίνο και προσπαθούσα να διορθώσω κάποιες ατέλειες σε έναν πίνακα μου ώσπου κατέληξα να τον καλύπτω με καρδιές. Τυχαία με προσέγγισαν μέσω του Instagram για να αγοράσουν τον πίνακα. Έτσι λοιπόν, ξεκίνησα να δραστηριοποιούμαι επαγγελματικά στον χώρο της τέχνης.

-Ποια είναι η καλύτερη συμβουλή που έχεις ακούσει από τους γονείς σου;

“Να είμαι συλλέκτης εμπειριών χωρίς να αναλώνομαι” και “Να βλέπω πάντα την θετική όψη των πραγμάτων”. Η μητέρα μου, τις περισσότερες φορές που συζητάμε προσπαθεί να μου μεταλαμπαδεύει το μάθημα από κάθε κατάσταση. Ο πατέρας μου, από μικρή, όποτε πηγαίναμε στον κινηματογράφο μου ζητούσε να γράφω το ηθικό δίδαγμα από κάθε ταινία που βλέπαμε.

-Όταν είσαι συναισθηματικά πεσμένη, καλείς την μαμά σου να σου τραγουδήσει;

Ούσα και μη συναισθηματικά φορτισμένη είμαι τυχερή που μπορώ να την ακούω να τραγουδάει! Παρόλα αυτά, η μητέρα μου, έχει την ικανότητα να με ηρεμεί πολύ πριν προλάβω να το ζητήσω. Και οι δύο μου γονείς με τον τρόπο τους με βοηθούν να εκλογικεύω τις καταστάσεις και τα θέματα που μπορεί να αντιμετωπίζω.

-Πως είναι να είσαι η «μεγάλη αδερφή»;

Η Ανδριάνα είναι αρκετά ώριμη και πολλές φορές εγώ ζητάω την συμβουλή της για διαφορά θέματα. Είναι ευφυές και συνεσταλμένο παιδί. Κάποιες φορές νιώθω εγώ σαν “η μικρή αδερφή”.

-Σκέφτηκες ποτέ να ασχοληθείς με το τραγούδι;

Ο κάθε άνθρωπος πρέπει να ακολουθεί το μονοπάτι που έχει κλίση. Η μητέρα μου είναι ερμηνεύτρια και η καλύτερη σε αυτό που κάνει. Το δικό μου καλλιτεχνικό μονοπάτι με οδήγησε στην ζωγραφική. Εκτός αυτού, δεν διαθέτω τα προσόντα. Παρόλα αυτά τραγουδάω αρκετά στους φίλους μου, και τους φαίνεται ιδιαίτερα διασκεδαστικό.

 

Read More

And More