Χριστίνα Κοντοβά: Περήφανη που βοήθησε τις γυναίκες της Ρουάντα να αποκτήσουν δικές τους ραπτομηχανές! [pics]

Τη Χριστίνα Κοντοβά την έχουμε γνωρίσει από την ενασχόλησή της με τον χώρο της μόδας αλλά και από τις εντυπωσιακές και στυλάτες εμφανίσεις της σε βραδινά event! Ωστόσο σήμερα γνωρίζουμε ένα άλλο πρόσωπο της Χριστίνας αυτό που την έκανε να νιώσει περήφανη και να κάνει κάποιες από τις γυναίκες της Ρουάντα που ζουν δύσκολα να γίνουν ευτυχισμένες και να γελάσουν ξανά!

Συγκεκριμένα η Χριστίνα έγραψε: Τον Φεβρούαριο του 2018 γνωρισα αυτές τις γυναίκες στο ταξίδι αλληλεγγύης με την @actionaidhellas στην Ρουάντα σε εναν συνεταιρισμό που φτιάχνει καλάθια. Το ονειρό τους ηταν να στήσουν μια μικρή βιοτεχνία για να ράβουν τις σχολικές στολές για τα παιδιά της κοινότητας. Ταυτίστηκα, το στήριξα και σήμερα έχει γίνει πραγματικότητα! Αυτά τα χαμόγελα….! (Εχουν στα χέρια τους τα πρώτα ρούχα που έραψαν)”!

Όπως αναφέρει και η Χριστίνα Κοντοβά, ΄στο προσωπικό της Blog,«είναι συγκινητικό να μας ενώνει η ίδια δημιουργικότητα και να μοιραζόμαστε τα ίδια όνειρα με μια ομάδα γυναικών από την Ρουάντα.»

Duhagurukiramajyambere είναι ένας συνεταιρισμός γυναικών στη Ρουάντα που η ActionAid στηρίζει από το 2009. Όλα αυτά τα χρόνια, γυναίκες της περιοχής, ενώ έχουν σημειώσει σημαντική πρόοδο στις οικονομικές τους δεξιότητες, δυσκολεύονται να κερδίσουν ένα επαρκές εισόδημα μόνο με την παραδοσιακή καλαθοπλεκτική, εξαιτίας των συνθηκών στη χώρα. Για να εξασφαλίσουν ένα επαρκές εισόδημα για τις ίδιες και τις οικογένειές τους χρειάζονται νέες δεξιότητες.

 

Ταυτόχρονα παρατήρησαν ότι οι ίδιες αλλά και οι γονείς της περιοχής αναγκάζονται να στραφούν σε αγορές 80χλμ μακριά για να εξασφαλίσουν σχολικές στολές για τα παιδιά τους.

Η ιδέα που θα έλυνε το πρόβλημα; Να προμηθευτεί ο συνεταιρισμός ειδικές ραπτομηχανές και με την κατάλληλη εκπαίδευση να ξεκινήσει την παραγωγή πουλόβερ για τα παιδιά των 8 σχολείων της περιοχής.

Κατά τη διάρκεια ενός ταξιδιού της ActionAid Ελλάδας στη Ρουάντα, διαπιστώθηκε η ανάγκη, και ο σημαντικός αντίκτυπος που θα είχε στις ζωές των γυναικών και των παιδιών τους και η ιδέα των γυναικών άρχισε να γίνεται πράξη μέσα από τη σημαντική δωρεά. Με τα χρήματα της δωρεάς, οι γυναίκες του συνεταιρισμού πλέον μπορούσαν:

  • Να αναπτύξουν την δραστηριότητα του συνεταιρισμού τους, αγοράζοντας 10 ειδικές και 8 απλές ραπτομηχανές.
  • Να εκπαιδευτούν στη χρήση των ραπτομηχανών και να εκπαιδεύσουν μελλοντικά και άλλες γυναίκες
  • Να έχουν αμειβόμενη εργασία και να αυξήσουν το σταθερό εισόδημά τους και να συνεχίσουν να στέλνουν τα παιδιά τους στο σχολείο

 

Read More

And More