Χριστίνα Κοντοβά: Το ταξίδι για την μητρότητα που της άλλαξε τη ζωή και η εξομολόγηση για τις αποτυχημένες εγκυμοσύνες

Η απόφαση που πήρε η Χριστίνα Κοντοβά να υιοθετήσει την μικρή Ada έχει αλλάξει όλη της ζωή και βιώνει μερικές από τις πιο ευτυχισμένες στιγμές δίπλα στην κόρη της.

Η επιτυχημένη σχεδιάστρια μόδας, πριν από ένα χρόνο περίπου, αποκάλυψε ότι έγινε ανάδοχη μητέρα ενός κοριτσιού και έχει ξεκινήσει τις διαδικασίες υιοθεσίας.

Κατά τη διάρκεια ενός ταξιδιού της στην Αφρική με την Action Aid, ένιωσε την ανάγκη να γίνει μητέρα ενός παιδιού. Αυτή ήταν η αρχή του ταξιδιού της για τη μητρότητα.

«Είμαι 43 ετών και αισθάνομαι πιο νέα από ποτέ, για να μπορώ να ζήσω όσο το δυνατόν περισσότερο χρόνο μαζί της. Επίσης, η μητρότητα είναι μια αρχή που προσφέρει πολλές αρχές. Οτιδήποτε κάνεις πρώτη φορά με το παιδί σου είναι μια νέα αρχή», είχε δηλώσει η Χριστίνα Κοντοβά για την απόφασή της να γίνει μητέρα της μικρής Ada.

«Ευχαριστώ τον Θεό που είχα καθαρό μυαλό και έδωσα στον εαυτό μου την ευκαιρία να ζήσει αυτή την εμπειρία. Είναι μία εμπειρία που σου δίνει όραμα. Η διαμονή μου στην Αφρική μου δίδαξε την υπομονή, όπως λέω πάντα όμως, αν υπήρχε παράδεισος είναι εκεί», τόνισε επίσης η σχεδιάστρια μόδας μιλώντας για το ταξίδι που της άλλαξε τη ζωή.

Το ταξίδι στην Ουγκάντα, η αγωνία για την υιοθεσία και η στήριξη του συντρόφου της

 

Για ένα μεγάλο διάστημα, η Χριστίνα Κοντοβά χρειάστηκε να μείνει στην Ουγκάντα, μέχρι να ολοκληρωθεί η διαδικασία της υιοθεσίας.

«Είχα φοβερή ανυπομονησία και ενθουσιασμό, μέχρι να τη συναντήσω, αλλά όταν ήρθε η στιγμή της γνωριμίας μας, ήμουν φοβισμένη. Φοβόμουν, πώς θα με δει, πώς θα με νιώσει, πώς θα συνεννοηθούμε μέχρι να μιλήσουμε την ίδια γλώσσα – εκείνη ακόμα έλεγε λίγες λέξεις στην τοπική διάλεκτο. Τα είχα χαμένα. Δεν ήξερα πώς να τη φροντίσω, με αποτέλεσμα να την ταΐζω συνέχεια», είχε εξομολογηθεί η σχεδιάστρια μόδας.

Πλέον είναι μητέρα της μικρής Ada και βλέπει την επιθυμία της να γίνεται πραγματικότητα. Η Χριστίνα Κοντοβά μαζί με τον σύντροφό της Τζώνη Καλημέρη και την μικρή Ada μένουν μαζί στην Αθήνα και βιώνουν όμορφες οικογενειακές στιγμές. «Έχω απεριόριστο σεβασμό, πέραν της αγάπης στη Χριστίνα.

Το ότι έκανε αυτό το πράγμα ήταν κάτι πολύ δύσκολο, πολύ δικό της και τη θαυμάζω απεριόριστα. Και δεν είχα καμία άλλη επιλογή από το να σταθώ δίπλα της», δήλωσε ο Τζώνη Καλημέρης συμπληρώνοντας ότι πλέον εκτός από πατέρας τριών γιων, θα είναι και μπαμπάς μιας κόρης, της μικρής Ada.

Η στήριξη από τη Σίσσυ Χρηστίδου που θα γίνει νονά της μικρής Ada

 

Στο πλευρό της Χριστίνας Κοντοβά, όλο αυτό το διάστημα, βρίσκεται η καλή της φίλη Σίσσυ Χρηστίδου, η οποία θα γίνει και νονά της μικρής Ada. Η επιτυχημένη σχεδιάστρια και η γνωστή παρουσιάστρια μιλούσαν τακτικά, όσο η πρώτη βρισκόταν στην Αφρική, για να να ολοκληρωθεί η διαδικασία της υιοθεσίας. «Ada …και η ζωή μας πια, μια ηλιαχτίδα φωτεινότερη..», έχει γράψει χαρακτηριστικά, σε μία από τις αναρτήσεις της στα social media, η Σίσσυ Χρηστίδου χωρίς να κρύβει την χαρά της για την νέα ζωή της φίλης της, Χριστίνας Κοντοβά.

 

Πρόσφατα η Χριστίνα Κοντοβά βρέθηκε καλεσμένη στην εκπομπή της Σίσσυς Χρηστίδου στο Mega, «Χαμογέλα και Πάλι». Σε μια συγκλονιστική εξομολόγηση, η επιτυχημένη σχεδιάστρια μίλησε για την απόφασή της και το ταξίδι της προς τη μητρότητα. «Το να υιοθετήσω ένα παιδί, είναι κάτι που σκεφτόμουν χρόνια.

Κάποια στιγμή, όταν τέθηκε το θέμα της οικογένειας το μοιράστηκα και με τον σύντροφό μου και μου είχε πει ότι είναι μαζί μου. Για μένα αυτό ήταν πολύ σημαντικό…. Κάποια στιγμή γνωρίσαμε μια γυναίκα που είχε υιοθετήσει ήδη ένα παιδί από την Αιθιοπία. Ήταν σαν να με πήρε από το χέρι και να μου έδειξε τον δρόμο», αποκάλυψε αρχικά η Χριστίνα Κοντοβά.

Μιλώντας για το ταξίδι της στην Ουγκάντα, η Χριστίνα Κοντοβά εξομολογήθηκε: «Το πρώτο ταξίδι ήταν δυο μήνες. Πήγα λίγο τουρίστρια. Μετά άρχισαν τα δύσκολα. Ήταν οι πρώτοι μήνες που προσπαθούσα να επιβιώσω, να γνωρίσω το παιδί και να καταλάβω τι γίνεται. Βρέθηκα σε πολύ δύσκολες στιγμές.

Τον πρώτο καιρό με δυσκόλεψε το ότι ήταν μια έτοιμη προσωπικότητα. Με δυσκόλεψε το να έρθουμε σε επικοινωνία αλλά και το ότι ήμουν σε μια άλλη χώρα. Έβρισκε όμως τον τρόπο να μου πει αυτό που ήθελε. Παράλληλα με όλα αυτά γίνεσαι και μαμά».

Η νέα ζωή με την μικρή Ada και η εξομολόγηση για τις αποτυχημένες εγκυμοσύνες

 

«Φέτος είμαι επίσημα μαμά, και πέρσι είχα την Ada, αλλά φέτος είμαι μητέρα της και στα χαρτιά. Όταν βρεθήκαμε με την Ada, μιλούσε μια τοπική διάλεκτο της Ουγκάντα. Από την πρώτη στιγμή της μιλούσα ελληνικά και με το attitude ότι καταλαβαίνει. Έχει μια κλίση στις γλώσσες», αποκάλυψε γεμάτη ευτυχία η Χριστίνα Κοντοβά, σε ένα live στο Instagram που έκανε μαζί με την Σίσσυ Χρηστίδου.

«Τίποτα δεν είναι σίγουρο στη ζωή και το λέω εγώ που έχω μείνει δυο φορές έγκυος και οι δύο εγκυμοσύνες δεν έχουν πετύχει. Το θέμα είναι να ξεκινήσεις από κάπου. Είναι πολύ δύσκολο να υιοθετήσεις ένα παιδί στην Ουγκάντα, περνάς από εξετάσεις, επιτροπές. Εγώ έμεινα εκεί 13 μήνες αλλά αυτό θεωρείται και γρήγορο.

Η αναδοχή είναι μίνιμουμ 12 μήνες. Περάσαμε δυο φορές πάνελ, είχαμε κοινωνική λειτουργό που μας έκανε ελέγχους, δικαστήριο, ήταν μεγάλη η διαδικασία. Ειδικά οι τελευταίοι δύο μήνες ήταν πολύ δύσκολοι», εξομολογήθηκε η Χριστίνα Κοντοβά.

 
 
 
 
 
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Christina Kontova (@ckontova)

Ενθουσιασμένη η Σίσσυ Χρηστίδου αποκάλυψε ότι σε λίγο καιρό θα βαφτίσει την μικρή Ada. Έτσι αυτό το διάστημα οι δύο γυναίκες οργανώνουν τη βάφτιση του κοριτσιού που έφερε μεγάλη χαρά στη ζωή τους!

Read More

And More