Χριστίνα Πάζιου για Ιωάννα Παλιοσπύρου: «Ένιωθα θλίψη, άγχος, δύναμη, θαυμασμό όταν συναντηθήκαμε»

Μια συνέντευξη εφ’όλης της ύλης παραχώρησε η Χριστίνα Πάζιου στην εφημερίδα Secret.

Η γνωστή γυμνάστρια μεταξύ άλλων, αναφέρθηκε στη συνεργασία της με την Ιωάννα Παλιοσπύρου, κάνοντας λόγο για μία γυναίκα με επιμονή και θέληση, που δείχνει πόση ομορφιά έχει τόσο μέσα της όσο και έξω και έκανε ειδική μνεία στο πόσα πολλά έχει μάθει δίπλα της.

Πώς προέκυψε η συνεργασία σου με την Ιωάννα Παλιοσπύρου;

Με την Ιωάννα είχαμε γνωριστεί πριν από κάποια χρόνια σε κοινωνική εκδήλωση μέσω του κοινού μας δικηγόρου. Μετά την επίθεση, λοιπόν μιλήσαμε, μου είπε ότι οι γιατροί της συνέστησαν και μυϊκή ενδυνάμωση και ψυχολογική ανάταση μέσω της άσκησης κι έτσι ξεκινήσαμε.

Ποια ήταν τα πρώτα συναισθήματα όταν την αντίκρισες;

Πραγματικά, δεν θα ξεχάσω την ημέρα που βρεθήκαμε για πρώτη φορά… Ήταν λίγες ημέρες αφότου βγήκε από το νοσοκομείο. Ένιωθα θλίψη, άγχος, δύναμη, θαυμασμό! Όλα μαζί θλίψη γι’ αυτό που της συνέβη, άγχος αν θα κατάφερνα να τη βοηθήσω τόσο πολύ όσο θα ήθελα σε όλα τα επίπεδα, και ιδιαίτερα στο ψυχολογικό, και δύναμη που είχα μπροστά μου την πρόκληση να βοηθήσω μια όμορφη γυναίκα να ξεπεράσει κάτι τόσο τρομακτικό. Ένιωσα και θαυμασμό για την Ιωάννα, που, από την πρώτη στιγμή που κοίταξα μέσα στα μάτια της, είδα ότι θέλει και θα τα καταφέρει.

Υπήρχαν δυσκολίες στη συνεργασία σας;

Όχι, δεν ήταν καθόλου δύσκολο, καθώς στην επαγγελματική μου πορεία έχω αναλάβει πάρα πολλές περιπτώσεις ανθρώπων με πολύ σοβαρά προβλήματα υγείας και ανάγκη αποκατάστασης. Το «δύσκολο» σε αυτές τις περιπτώσεις είναι η ψυχολογική προσέγγιση…

Δηλαδή, θα πρέπει και ο αθλούμενος να έχει μια αρχική θέληση, επιθυμία να τον προσεγγίσεις και να «δουλέψετε» μαζί για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα. Σε κάθε περίπτωση, κάθε άτομο είναι διαφορετικό και αναλόγως ο προπονητής πρέπει να ψυχολογήσει την κατάσταση και να αποφασίσει πώς θα κινηθεί για να εμπνεύσει τον αθλούμενο να έχει πρόοδο και να θέλει να συνεχίσει.

Τι σου έχει μάθει μέχρι τώρα η επαφή σου με την Ιωάννα;

Το πιο σημαντικό: Σε έναν κόσμο όπου όλοι προσπαθούν να μας πείσουν πόσο σημαντική είναι η τελειότητα της εξωτερικής εμφάνισης (και πόσο πολύ παλεύουν όλοι γι’ αυτό!) η πραγματική ομορφιά δεν έχει να κάνει με την εξωτερική εμφάνιση. Πιστεύω ότι όποιος έχει δει την Ιωάννα βλέπει μια ελκυστική, θελκτική, όμορφη, σέξι γυναίκα. Κι αυτό είναι η ψυχή της Ιωάννας, οι σκέψεις της, η δύναμη της, η αγάπη προς τον εαυτό της και τους άλλους, όλα είναι όμορφα. Κι αυτό καθρεφτίζεται στο πρόσωπο της και συμβάλλει στην ίαση της.

Read More

And More