Χριστίνα Σάλτη: η οικογενειακή ιστορία που της φέρνει δάκρυα στα μάτια!

Ελάχιστες φορές μια γυναίκα μπορεί να είναι και πολύ sexy και πολύ αγαπητή στις άλλες γυναίκες. Η Χριστίνα Σάλτη, ή αλλιώς η Ελληνίδα Salma Hayek όπως την αποκαλούν, ανήκει σε αυτές τις σπάνιες περιπτώσεις! Το κορίτσι με το ταπεραμέντο λατίνας που συμπαθούν όλες οι γυναίκες μόλις κυκλοφόρησε το ολοκαίνουριο τραγούδι του με τίτλο “Σιγά”.

“Ένα όνειρό μου γίνεται πραγματικότητα. Το ήθελα πολύ αυτό και γίνεται σε μια εποχή πολύ δύσκολη για τη δισκογραφία”, λέει στην συνέντευξή της στο PEOPLE και συνεχίζει: “Είμαι αυθόρμητη, δεν σκέφτομαι αν το τραγούδι που ακούω είναι ραδιοφωνικό ή τι μπορεί να αρέσει στον κόσμο. Αυτή είναι δουλειά της εταιρείας. Εγώ επιλέγω τραγούδια αισιόδοξα γιατί έτσι είμαι από τη φύση μου. Έχει τύχει φυσικά να πω και πιο στενάχωρα. Όπως όλοι οι άνθρωποι, έτσι κι εγώ, έχω περάσει ερωτικές απογοητεύσεις, αλλά πάντα κοιτάζω τη θετική πλευρά των πραγμάτων. Λειτουργώ έτσι και στην προσωπική μου ζωή. Το περνάω μόνη μου, χωρίς να καταλάβει κανείς τίποτε, κοιτάζω πάντοτε μπροστά. Ποτέ δεν μένω πίσω. Μου αρέσει να επικοινωνώ. Θεωρώ πως είμαι ανοιχτό βιβλίο. Ανοίγομαι χωρίς να θέλω να επικοινωνήσω τη στενοχώρια μου”.

Η Χριστίνα Σάλτη έχει ποντιακές ρίζες, προέρχεται από το Αγρίνιο και από μια μουσική οικογένεια. Αλλά παρά το γεγονός αυτό, δεν είχε την απόλυτη έγκριση της οικογένειάς της στο να γίνει τραγουδίστρια: “Ο παππούς μου έπαιζε βιολί, ο θείος μου τραγουδούσε – από την εποχή ακόμη που σπούδαζε στην Ιταλία ήταν σε γκρουπ, αλλά τελικά έγινε φαρμακοποιός. Στο σπίτι υπήρχε η άποψη πως αυτό δεν είναι δουλειά, “θα πρέπει να δουλεύεις πρωί, όπως κάθε φυσιολογικός άνθρωπος, να κάνεις οικογένεια…” μου έλεγαν. Ο αδελφός του παππού μου μου έλεγε: “καλλιτέχνης; Θα πεθάνεις στην ψάθα!”. Με άγχωναν αυτά. Είχα στο μυαλό μου πως έπρεπε να σπουδάσω. Ο παππούς μου δεν ήθελε να ασχοληθεί κανένα μέλος της οικογένειας επαγγελματικά με το τραγούδι. Για παράδειγμα, και η μαμά μου διαθέτει πολύ όμορφη φωνή, αλλά δεν της επέτρεψε να ασχοληθεί επαγγελματικά”.

Αυτό ακριβώς το απωθημένο της μαμάς της για το τραγούδι στάθηκε η αιτία για να κάνει η Χριστίνα τα πρώτα της βήματα στο τραγούδι, κρυφά από την υπόλοιπη οικογένεια σε κάποια πολύ μικρά στέκια. Στα 17 της χρόνια μπήκε στο τμήμα Ιταλικής Φιλολογίας γιατί γνώριζε ιταλικά αλλά στην πραγματικότητα στη ζωή της όλα άλλαξαν όταν μπήκε ο Γιώργος Αρσενάκος που της κράτησε το χέρι και εξακολουθεί να της το κρατά!

Στον χώρο του τραγουδιού έχει επιδείξει έναν καλώς εννοούμενο τσαμπουκά που όπως λέει κληρονόμησε από τους παππούδες της. Μάλιστα, υπάρχει μια ιστορία που έμαθε πρόσφατα και που όταν τη διηγείται της έρχονται δάκρυα στα μάτια!

“Πρόσφατα έμαθα την ιστορία των προπαππούδων μου, που ήρθαν πρόσφυγες από την Τραπεζούντα στην Ελλάδα. Η προγιαγιά μου στη διάρκεια αυτής της πορείας έχασε έξι παιδιά από την πείνα. Εδώ έφτασαν με ένα παιδί. Στην αρχή εγκαταστάθηκαν στην Κέρκυρα, όπου άνοιξε τσαγκαράδικο. Η δουλειά πήγαινε καλά, αλλά δεν τους μιλούσε κανείς. Όταν έμαθαν πως υπάρχουν δικοί τους από τον Πόντο στο προσφυγικό χωριό Μπαμπαλιό, στην Αιτωλοακαρνανία, τα άφησαν όλα και πήγαν να ζήσουν εκεί, κοντά σε ανθρώπους που θα μπορούσαν να τους νιώσουν. Ο παππούς μου έκανε πολλές δουλειές, πέρασε πολλά, αλλά κατάφερε να προικίσει τα παιδιά του. Άρα είναι στο DNA μου να είμαι αγωνίστρια. Δεν το βάζω κάτω”!

Read More

And More