Χριστόφορος Παπακαλιάτης: Η συγκλονιστική εξομολόγησή του για την περίοδο της κατάθλιψης – Video

Στην Ελλάδα βρίσκεται εδώ και μερικές ημέρες ο Χριστόφορος Παπακαλιάτης. Ο αγαπημένος ηθοποιός και σκηνοθέτης πήγε καλεσμένος στην πρεμιέρα της εκπομπής “Nega talk” της Αθηναϊδας Νέγκα στο Mega και μίλησε για την περίοδο της κατάθλιψης που πέρασε αλλά και για την ψυχοθεραπεία που τον βοήθησε.

«Δεν κάνω ψυχανάλυση, κάνω ψυχοθεραπεία, προέκυψε από ανάγκη. Ήταν μια πολύ δύσκολη προσωπική κι επαγγελματική εποχή, ήταν όταν τελείωναν οι “4” και τότε έκλεινε για μένα ένας πολύ μεγάλος και σημαντικός κύκλος, το Mega. Και έκλεινε για μένα το κομμάτι σίριαλ. Ήξερα ότι δεν μπορούσα πια να γράφω με συνέπεια κάθε εβδομάδα μόνος μου και να σκηνοθετώ και να πρωταγωνιστώ και να είμαι στο μοντάζ και στη μουσική και παντού. Είχα φτάσει σε ένα σημείο που είχα εξουθενώσει και την ψυχή μου και το σώμα μου και τα πάντα μου. Μου είχε τελειώσει η έμπνευση.

Δεν μπορούσα να γράψω, είχαν περάσει έξι μήνες και είχα γράψει έξι επεισόδια. Μου έλεγε ο Πέτρος Μπούτος “τι θα γίνει; Που θα πάει αυτή η κατάσταση;” και είχε δίκιο ο άνθρωπος. Αυτή η εποχή ήταν πολύ δύσκολη για μένα, σε συνδυασμό και με έναν χωρισμό που περνούσα τότε και όλο αυτό με οδήγησε στο να αποσυνδεθώ από τον εαυτό μου και δεν ήμουν καλά, είχα πάθει κατάθλιψη. Και το ξεπέρασα μέσω της ψυχοθεραπείας», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Χριστόφορος Παπακαλιάτης.

Read More

And More