Χριστόφορός Παπακαλιάτης: Η ταινία μικρού μήκους που ετοίμασε για το «Μένουμε σπίτι»!

Το δικό του μήνυμα για τις δύσκολες ώρες που περνάμε λόγω της εξάπλωσης του κορονοΊού και την ανάγκη να μείνουμε όλοι στο σπίτι για να αποτρέψουμε την εξάπλωσή του έστειλε ο Χριστόφορος Παπακαλιάτης. Ο αγαπημένος ηθοποιός και σκηνοθέτης ετοίμασε μια ταινία μικρού μήκους με το δικό του ημερολόγιο από την καραντίνα.

O Χριστόφορος Παπακαλιάτης λοιπόν ακούει τις ειδήσεις και μένει σπίτι. Προσπαθεί να γεμίσει τη μέρα του. Διαβάζει ένα βιβλίο, ασχολείται με το διαδίκτυο, πηγαίνει για τρέξιμο μόνος του στη φύση, κάνει ντουζ, σφουγγαρίζει, πλένει πιάτα, βγάζει μέχρι και ξαπλώστρα στην αυλή του για να πάρει βιταμίνη D και να γευτεί τον ήλιο.

https://studio.youtube.com/video/CkmSAf5Qeak/edit

Με απλούς τρόπους δείχνει ότι η καθημερινότητα μας έχει περιοριστεί σε μια στάνταρ ρουτίνα. Πολλούς από μας μπορεί να μας έχει κουράσει… αυτός ο περιορισμός. Ωστόσο, το μήνυμα και ο σκοπός είναι πιο δυνατός. Με το σήμα της καμπάνιας του υπουργείου Υγείας «Μένουμε Σπίτι» καταλήγει το φινάλε του ηθοποιού και σκηνοθέτη.

“Μένουμε σπίτι και δεν ρισκάρουμε. Δεν είναι μέτρο πανικού, είναι μέτρο σοφίας. Σοφία είναι η δυνατότητα να συνδυάζετε μια κεκτημένη γνώση, με την εμπειρία και την έμφυτη κατανόηση.
Ας ακολουθήσουμε λοιπόν αυτό που μας ζητάνε οι ειδικοί (όσοι τουλάχιστον μπορούμε και έχουμε την δυνατότητα πρακτικά) και θα βγούμε όλοι κερδισμένοι. Είναι ο μόνος τρόπος να προφυλαχθούμε και να προφυλάξουμε όσους πραγματικά κινδυνεύουν. Είναι μικρό το τίμημα μπροστά σε όλη αυτή την προσπάθεια που γίνεται προκειμένου να μην εξαπλωθεί κι άλλο αυτός ο ιός. Προέχει η υγεία όλων μας. Χωρίς την υγεία μας και χωρίς τους ανθρώπους μας,δεν έχουμε τίποτα”, έγραψε χαρακτηριστικά.

Read More

And More