Χριστόφορος Παπακαλιάτης: Σε σπάνια βραδινή έξοδο πριν την τηλεοπτική του επιστροφή – Που τον εντόπισε το TLIFE

Σε μια σπάνια βραδινή έξοδο συνάντησε ο φωτογραφικός φακός του TLIFE τον Χριστόφορο Παπακαλιάτη. Ο γνωστός ηθοποιός και σεναριογράφος αυτή την περίοδο ετοιμάζει την τηλεοπτική του επάνοδο με την σειρά “Δάσκαλος” η οποία θα προβληθεί μέσα από τη συχνότητα του Mega. Πρόκειται για την πρώτη σειρά του Χριστόφορου Παπακαλιάτη μετά από 11 χρόνια αποχής από την τηλεόραση μιας και τα τελευταία χρόνια έχει επιλέξει να ασχολείται με τον κινηματογράφο ζώντας μάλιστα στο εξωτερικό.

Αυτή του η απουσία από την χώρα μας, είναι και ένας από τους λόγους που δεν τον βλέπουμε συχνά σε κοσμικές εμφανίσεις και πρεμιέρες παραστάσεων. Πλέον όμως, ο Χριστόφορος Παπακαλιάτης έχει επιστρέψει και το βράδυ της Δευτέρας 20 Δεκεμβρίου αποφάσισε να παρακολουθήσει την επίσημη πρεμιέρα της θεατρικής παράστασης “Νιζίνσκι – Η προφητεία της φωτιάς” στο θέατρο Tempus Verum Εν Αθήναις.

Μάλιστα, ο Χριστόφορος Παπακαλιάτης όπως θα δεις και στις φωτογραφίες που εξασφάλισε ο Πέτρος Χόντος για το TLIFE, ήταν αρκετά ευδιάθετος και δεν δίστασε να ποζάρει με τον πρωταγωνιστή Αντίνοο Αλμπάνη αλλά και τον Δημήτρη Λάλο που έχει αναλάβει τη σκηνοθεσία του έργου.

Λίγα λόγια για το έργο

Ο Δημήτρης Λάλος με αφορμή το κείμενο του Χριστόφορου Χριστοφή «Νιζίνκι, η προφητεία της φωτιάς» διερευνά το ανθρώπινο σώμα που είναι για τον Νιζίνσκι ταυτόχρονα το θέμα και το μέσον.

-Τι σημαίνει «επιτελεστικό», δηλαδή performative, όρος που εισήχθη από τον Τζον Όστιν το 1955;

-Τι χρειάζεται ένα έργο τέχνης για να είναι παρουσιάσιμο;

-Πότε περάσαμε από το θεατρικό έργο, ως λογοτεχνικό είδος, στο θεατρικό έργο ως παραστάσιμο γεγονός;

Είναι μερικά από τα ερωτήματα που διερευνά η παράσταση. Η μεταφορά της αλήθειας επί σκηνής κάνει τα όρια της παράστασης και του επιτελεστικού (performance) να διευρυνθούν. Η σχέση κοινού-καλλιτέχνη επαναπροσδιορίζεται. Ο αισθητικός χαρακτήρας της παράστασης διαμορφώνεται από την ιδιότητά της ως γεγονός. Μας ανοίγονται καινούργιοι, άγνωστοι δρόμοι…

Φωτογραφίες: Πέτρος Χόντος

Read More

And More