Χρήστος Λούλης: “Δε λέγεσαι καλλιτέχνης όταν έχεις δύναμη στην ύπαρξη του άλλου”

Είναι αναμφισβήτητσ ένας από τους πιο ταλαντούχους ηθοποιούς της γενιάς του. Ο Χρήστος Λούλης μετά από πολύ καιρό αποχής του από την τηλεόραση, επιστρέφει δυναμικά σε έναν ρόλο που θα συζητηθεί μέσα από τον «Σιωπηλό Δρόμο» του Mega που κάνει πρεμιέρα αύριο στις 21:00 το βράδυ.

Με αφορμή λοιπόν την τηλεοπτική του επιστροφή μιλά στη Σπυριδούλα Τριάντου και την εφημερίδα Secret και αποκαλύπτει: “Είμαι πολύ ευχαριστημένος που είμαι σε αυτή τη δουλειά, πρόκειται για ένα πολύ καλό σενάριο, τα επεισόδια δεν είναι πολλά ώστε να τα κυνηγάμε να προλάβουμε. Είναι μια σειρά με αρχή μέση τέλος που δεν κάνει κοιλιά. Μια παραγωγή που θα φέρει νέα εποχή στην ελληνική μυθοπλασία. Κάτι που έχω χρόνια να δω στην ελληνική τηλεόραση”.

O Χρήστος Λούλης παρόλο που έχει στο ενεργητικό του εξαιρετικές ερμηνείες στο θέατρο και συνεχόμενη παρουσία στο σανίδι, στην τηλεόραση απουσίαζε για πολλά χρόνια. Αυτή τη φορά όμως είπε το ναι και εξηγεί το γιατί.

“Ήρθε στα χέρια μου ένα πολύ καλό σενάριο και όταν περνάνε τα χρόνια και δεν έχεις δουλέψει στην τηλεόραση, κάθε πρόταση γίνεται ακόμα πιο βαριά γιατί λες, φυλαγόμουν για να κάνω κάτι που δεν είναι τόσο καλό; Οπότε είναι πολύ ωραίο που ήρθε ο Σιωπηλός Δρόμος” και στη συνέχεια αναφέρεται στον ρόλο του που θα τραβήξει το ενδιαφέρον του κοινού.
“Κάνω τον θετό πατέρα ενός κοριτσιού, της Άννας Μαρίας , είναι πολύ καλή η συνθήκη έχουν μια κοπέλα μαζί τα παιδιά σαν δασκάλα, σαν συντονίστρια. έχω καιρό να δω τόσα καλά παιδιά σαν ηθοποιούς σε ένα σήριαλ. συνήθως βλέπουμε αμερικάνικες σειρές και λέμε πως παίζουν έτσι τα παιδιά…”.

Ο Χρήστος Λούλης είναι από μικρός αφοσιωμένος στο θέατρο ερμηνεύοντας μεγάλους ρόλους με τεράστια επιτυχία γι αυτό και στις προτάσεις για τηλεόραση ήταν επιλεκτικός «Έχω αρνηθεί πολλές φορές προτάσεις επειδή ήμουν τόσο απορροφημένος στο θέατρο, το οποίο αναδεικνύει πιο πολύ αυτό που θέλουμε να βγάλουμε, η τηλεόραση δεν έχει την πολυτέλεια να το κάνουμε αυτό. Όταν πρέπει να παίξει τέσσερα πέντε επεισόδια τη βδομάδα όλοι τρέχουν να προλάβουν. Στο θέατρο επειδή είναι πιο φροντισμένες οι δουλειές» δηλώνει στο secret ενώ σε ότι αφορά το οικονομικό κομμάτι, καθώς η τηλεόραση πληρώνει καλύτερα, ο αγαπημένος ηθοποιός απαντά πως:

«Και εγω και η γυναίκα μου κάναμε πολύ θέατρο και δεν μας λείψανε τα χρήματα, άλλωστε δεν είχαμε μάθει στα πολλά. μπορούσαμε να ζούμε με τις δουλειές μας. Δεν θα επέλεγα ποτέ για κάποια λεφτά παραπάνω να κάνω κάτι που δεν θα μου άρεσε. Είμαι 45 και δεν έχω μάθει στα πολλά. Αν είχα μάθει στα πολλά θα έκανα κάθε χρόνο τηλεόραση» παραδέχεται.
Το lockdown τον έχει δυσκολέψει πολύ καθώς είναι και πατέρας δυο παιδιών που βρίσκονται το σπίτι « Το αντιμετωπίζουμε πάρα πολύ δύσκολα… και μόνο ότι έχουμε δυο παιδιά 9 και 5μιση όλοι μέρα σπίτι και εμείς πρέπει να δουλέψουμε ή να διαβάσουμε η δεν μπορούμε να δούμε φίλους. Καταλαβαίνω πως είναι τρομερά ψυχοφθόρο» εξηγεί και τονίζει πως δεν φοβάται τόσο για εκείνον όσο για τα άτομα μεγαλύτερης ηλικίας «ανησυχώ πιο πολύ για τους γονείς μου και για τους μεγάλους ανθρώπους. Έχω γνωστούς που μπήκαν στο νοσοκομείο και δεν ξαναβγήκαν. Είναι άσχημο η ανθρωπότητα να πηγαίνει στον Άρη και την ίδια στιγμή να φοβάσαι να αγκαλιάσεις τον άλλον» εξηγεί.

Η κουβέντα οδηγείται στις εξελίξεις στο χώρο του θεάτρου με το θέμα των καταγγελιών κατά γνωστών ηθοποιών «Χαίρομαι γιατί κάτι μπορεί να αλλάξει, είμαι οπαδός της αλλαγής. Όσοι φέρονται άσχημα πρέπει να στηλιτεύονται. Βέβαια έχω πέσει και από τα σύννεφα γιατί δεν περίμενα τέτοιες συμπεριφορές. Και εύχομαι όλο αυτό να εμπνεύσει άλλους ανθρώπους από άλλους χώρους να διεκδικήσουν μια αξιοπρέπεια στη δουλειά τους. Ξέρετε κάτι; Κάποιοι νομίζουν πως λόγω της επιτυχίας τους ανήκει ο κόσμος όλος και ότι μπορούσαν να αφήσουν τον εαυτό τους να συμπεριφέρεται πιο ελεύθερα. Ένοιωθαν αδιάβλητοι, ότι δεν τους ακουμπά τίποτα οπότε από μόνο του αυτό είναι ενάντια στην ίδια την τέχνη. Δεν λέγεσαι καλλιτέχνης όταν έχεις δύναμη στην ύπαρξη του άλλου”.

Read More

And More