Χρήστος Λούλης: «Η περίπτωση της βράβευσης του Ρουβά, ήταν φάουλ»

Χρήστος Λούλης: «Η περίπτωση της βράβευσης του Ρουβά, ήταν φάουλ» | tlife.gr

Συνέντευξη παραχώρησε λίγο πριν την πρεμιέρα του ως Άμλες, στη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών, ο ηθοποιός Χρήστος Λούλης στο ένθετο RealTime που κυκλοφορεί με την RealNews. Μεταξύ άλλων ο ηθοποιός ερωτήθηκε αν πιστεύει ότι το θέατρο δεν είναι χώρος για όλους όσους θέλουν να δοκιμαστούν σε αυτόν, με αφορμή το σάλο που ξέσπασε μετά τη βράβευση του Σάκη Ρουβά για τον ρόλο του Διονύσου.

/

«Εγώ είμαι της άποψης ότι όποιος θέλει να δοκιμαστεί στο θέατρο, έχει το δικαίωμα να το κάνει. Η περίπτωση της βράβευσης του Ρουβά, όμως, ήταν φάουλ. Μπορεί να ήταν πολύ καλός ως Διόνυσος – δεν είδα την παράσταση και είναι αδικία γι’ αυτόν να γίνεται σούσουρο για κάτι που δεν έχουν δει οι περισσότεροι-, αλλά εφόσον μιλάμε για Βραβείο Αρχαίου Δράματος και όχι Πρωτοεμφανιζόμενου στο Αρχαίο Δράμα, η βράβευση αποτελεί μια πολιτική πράξη που δίνει λάθος σήμα στους νέους ηθοποιούς ή σε εκείνους που έχουν αφιερωθεί στο είδος εδώ και χρόνια», σημειώνει ο ηθοποιός.

«Δεν μπορώ να συμφωνήσω εντελώς με τη Διαβάτη – τα περί αστυνομίας θεάτρου είναι φασιστικά πράγματα- αλλά καλό είναι καμιά φορά κάποιος να τα λέει…. Και ύστερα ποιος δίνει τα βραβεία (που δεν τα γουστάρω, μεταξύ μας, κι ας έχω πάρει δύο) και με ποια κριτήρια; Είναι κριτήριο το ότι χειροκροτείσαι από τον κόσμο; Μα ο κόσμος έχει χάσει το κριτήριο του», κατέληξε ο ηθοποιός.

READ more