Χρήστος Χατζηπαναγιώτης: Τι τον έκανε να… λυγίσει;

Ο Χρήστος Χατζηπαναγιώτης επιστρέφει στους δέκτες μας μέσα από τη σουρεαλιστική σειρά του Mega, «Κάτω Παρτάλι» ως… σούπερ μπαμπάς του Μανόλη και δηλώνει «είναι η καλύτερη έκτακτη εμφάνιση που έχω κάνει»
-Εφτασε η στιγμή για να εισβάλεις στο «Κάτω Παρτάλι». Πώς και πώς περιμένουμε εδώ και περίπου δύο μήνες την εμφάνισή σου.
-Εμ, νομίζεις πως εγώ δεν την περιμένω πώς και πώς (γέλια); Πρόκειται για ένα υπέροχο guest. Ισως και να πρόκειται για την καλύτερη έκτακτη εμφάνιση που έχω κάνει μέχρι τώρα.
-Και δεν είναι όποιο κι όποιο guest, έχουμε να κάνουμε με ένα πολύ ιδιαίτερο guest.
-Ναι, πραγματικά πρόκειται για έναν πολύ ιδιαίτερο χαρακτήρα με τον οποίο καταδιασκέδασα στα γυρίσματα. Σε σημείο που από τα γέλια κάποια στιγμή αναγκαστήκαμε να σταματήσουμε. Λύγισε το συνεργείο (γέλια).
-Απ’ ό,τι έχω μάθει, υποδύεσαι τον Προκόπη, τον μπαμπά του… Μίνωα Θεοχάρη, δηλαδή του «Μανόλη».
-Μόνο που αυτός ο μπαμπάς δεν μοιάζει με κανέναν άλλο μπαμπά στη Γη (γέλια). Είναι ένας απόλυτα σουρεαλιστικός τύπος, ένας απίστευτα δυναμικός χαρακτήρας, ο οποίος θα έρθει και θα σαρώσει τα πάντα στο πέρασμά του, αφήνοντας έκπληκτο τον γιο του, ο οποίος πραγματικά δεν πιστεύει αυτό που βλέπουν τα μάτια του. Εδώ έχουμε να κάνουμε με έναν τύπο που… κάνει τα πάντα και συμφέρει.

-Επειδή έχουμε να κάνουμε με έναν πολύ ιδιαίτερο ρόλο που ισορροπεί πάνω σε λεπτές γραμμές, αγχώθηκες όταν τον πήρες στα χέρια σου;
-Υπήρχε ο κίνδυνος να βγει στον αέρα σαν καρικατούρα. Δεν αγχώθηκα συγκεκριμένα με αυτόν τον ρόλο, γιατί αγχώνομαι κάθε φορά με όλους τους ρόλους που παίρνω στα χέρια μου όταν ξεκινώ να τους ανακαλύπτω.
-Πώς βρίσκεις τον σουρεαλισμό που χαρακτηρίζει το «Παρτάλι», αλλά και τις περισσότερες δουλειές του Θοδωρή Πετρόπουλου;
-Πολλοί είναι αυτοί που έχουν εκφράσει κατά καιρούς τις… ενστάσεις τους.Τον σουρεαλισμό του Θοδωρή τον βρίσκω μοναδικό. Μου αρέσει πάρα πολύ που ο Θοδωρής είναι ένας δημιουργός που… τολμά να τολμά. Είναι ένας δημιουργός που ανοίγει νέους δρόμους και δείχνει το φως της δημιουργίας πέρα από τα συνηθισμένα.
-Με τον Θοδωρή Πετρόπουλο είχατε να συναντηθείτε τηλεοπτικά 15 χρόνια, από την εποχή δηλαδή των θρυλικών «Εγκλημάτων» και ύστερα. Υπήρξε μια φόρτιση στο γύρισμα;
-Γενικότερα νιώθεις νοσταλγικά για εκείνη την εποχή; Οχι, δεν συγκινηθήκαμε γιατί όλα αυτά τα χρόνια δεν έχουμε σταματήσει να συναντιόμαστε, να μιλάμε, να συνεργαζόμαστε με τον Θοδωρή. Είναι ένας πολύ δικός μου άνθρωπος και ένας πολύτιμος φίλος. Από την άλλη μεριά, βέβαια, φυσικά και νιώθω μια νοσταλγία για τα «Εγκλήματα» και για εκείνη την εποχή, γιατί ήταν μια δουλειά την οποία όλοι μας αγαπήσαμε πάρα πολύ.
-Τα «Εγκλήματα» τελικά ήταν πολύ πιο μπροστά από την εποχή τους…
-Θέλει και ρώτημα; Ηταν μια απίστευτα πρωτοποριακή σειρά, τη διαφορετικότητα της οποίας καμία άλλη σειρά δεν έχει καταφέρει να ξεπεράσει. Με τα «Εγκλήματα» αποδείχθηκε πως ο κόσμος είναι έτοιμος για πιο πρωτοποριακές προτάσεις.

-Γιατί όλα αυτά τα χρόνια θέλησες να κρατήσεις αποστάσεις ασφαλείας από την τηλεόραση; Ο κόσμος σε αγαπά πολύ και σε αναζητά…

-Η αγάπη που εισπράττω από τον κόσμο είναι κάτι το μοναδικό και πραγματικά με συγκινεί όταν, ας πούμε, έρχονται στο θέατρο και μου λένε τόσο καλά λόγια. Από την άλλη μεριά, δεν εμφανίστηκε στον δρόμο μου κάτι το τόσο ενδιαφέρον που να με κάνει να πω και πάλι το «ναι» σε μια τηλεοπτική δουλειά. Αλλωστε, τα τελευταία τέσσερα χρόνια λόγω κρίσης οι σειρές έγιναν κάτι σαν… είδος προς εξαφάνιση για τα κανάλια.
-Το να είσαι επιλεκτικός και προσεκτικός στις επιλογές σου, σου κοστίζει ακριβά. Κλείνεις την πόρτα σε χρήματα που εύκολα θα μπορούσαν να έρθουν στον δρόμο σου.
-Ανήκω σε εκείνη την κατηγορία των ηθοποιών που έχουν την «πολυτέλεια» να πουν και κάποια «όχι», γιατί δεν πεινάω. Είχα φροντίσει να φτιάξω τη ζωή μου με έναν τέτοιο τρόπο που είμαι μια χαρά. Βέβαια, είμαι και ένας άνθρωπος που είμαι μια χαρά και με τα λίγα, δεν χρειάζεται να έχω πολλά για να ζήσω και για να είμαι ευτυχισμένος.
Πηγή: TV Εθνος


Read More

And More