Χριστούγεννα 2022: Το κέντρο της Αθήνας φόρεσε τα γιορτινά του – Φωτογραφίες TLIFE

Το απόγευμα της 1ης Δεκεμβρίου φωταγωγήθηκε το χριστουγεννιάτικο δέντρο στην ιστορική πλατεία του Συντάγματος δίνοντας έτσι και επίσημα το σήμα για την έναρξη της εορταστικής περιόδου. Μιας εορταστικής περιόδου πιο ανάλαφρης και ανέμελης από εκείνες των τελευταίων ετών μετά την πανδημία.

Ο χρόνος για τα Χριστούγεννα έχει αρχίσει να μετρά αντίστροφα και η πρωτεύουσα έχει γεμίσει με χιλιάδες λαμπάκια που κοσμούν κάθε γωνιά της. Στο κέντρο της Αθήνας, και πιο συγκεκριμένα το Σύνταγμα.

Ο χριστουγεννιάτικος στολισμός εντυπωσιάζει και γίνεται ακόμα πιο όμορφος, όταν η ημέρα δίνει σταδιακά τη θέση της στη νύχτα. Οι βιτρίνες των καταστημάτων έχουν μπει κι εκείνες σε γιορτινή διάθεση ενώ σε κάθε δέντρο έχουν τοποθετηθεί λαμπάκια. Τεράστια φωτεινά αερόστατα αλλά και αρκούδοι βρίσκονται τοποθετημένοι σε διάφορα σημεία της πλατείας με τους περαστικούς να σταματούν προκειμένου να χαζέψουν για λίγο το παραμυθένιο σκηνικό ή να βγάλουν μια φωτογραφία.

Το έλατο που φωταγωγήθηκε χθες και κοσμεί την πλατεία του Συντάγματος, είναι βάρους 6 περίπου τόνων και έφθασε στην Αθήνα από το Καρπενήσι. Φωτίζεται από 40.000 λαμπάκια, μήκους 5 χλμ. και διακοσμείται με εκατοντάδες μπάλες και στολίδια.

Δες παρακάτω τις φωτογραφίες που κατέγραψε με τον φωτογραφικό φακό του TLIFE o Πέτρος Χόντος:

 

Στα γιορτινά και το κέντρο της Ομόνοιας, με την κυκλική πλατεία να λάμπει με το μοντέρνο χριστουγεννιάτικο δέντρο μπροστά από το  σιντριβάνι.

 

Φωτογραφίες: Πέτρος Χόντος

Read More

And More