Χρόνια πολλά μανούλα!

Ένα λουλούδι, μία αγκαλιά, ένα φιλί… Ένα απλό “σ’αγαπώ”.

Σήμερα κάποιες θα το ακούσετε, κάποιες άλλες θα το πείτε. Η μητέρα, η μάνα, η μαμά, αυτός ο μοναδικός άνθρωπος στη ζωή του καθενός μας, σήμερα γιορτάζει.

Ενώ θα έπρεπε αυτά τα συναισθήματα να τα εκφράζουμε καθημερινά οι γρήγοροι ρυθμοί της ζωής μας μας κάνει να το ξεχνούμε… Αλλά ο ιερός αυτός σύνδεσμος ανάμεσα στην μητέρα και το παιδί είναι κάτι ξεχωριστό, μοναδικό. Η μαμά βρίσκεται σε κάθε στιγμή της ζωής μας. Είναι αυτή που θα ακούσει την πρώτη μας ανάσα, που θα είναι δίπλα στα πρώτα μας βήματα, θα είναι αυτή που θα είναι δίπλα σου για πάντα.


Η γιορτή της μητέρας
Η πρώτη μορφή εορτασμού της Μητέρας εμφανίζεται στην Αρχαία Ελλάδα, ως μια γιορτή της άνοιξης, αφιερωμένη στη Θεά Γαία (Μητέρα Γη), μητέρα των Θεών και των ανθρώπων. Τη Γαία αντικατέστησε αργότερα η Ρέα, σύζυγος του Κρόνου, μητέρα του Δία και Θεά της γονιμότητας.
Στην Ελλάδα, η γιορτή της μητέρας γιορτάστηκε πρώτη φορά στις 2 Φεβρουαρίου το 1929, σε συνδυασμό με τη χριστιανική γιορτή της Υπαπαντής. Στη δεκαετία του 1960 η γιορτή μεταφέρθηκε τη δεύτερη Κυριακή του Μαϊού.

Δώρα για τη μαμά

Για την κάθε μαμά δεν υπάρχει καλύτερο δώρο από ένα “σ’αγαπώ”, που για εκείνη αποτελεί την επιβεβαίωση της φροντίδας, των κόπων, των θυσιών που έχει κάνει για εσένα.

Αυτό το ευχαριστώ μπορεί να συνοδευτεί με ένα λουλούδι ή με ένα κουτί σοκολατάκια.

Μια ημέρα αφιερωμένη μόνο σε εκείνη σίγουρα θα την κάνει να συγκινηθεί. Η καθημερινότητα σε έχει απομακρύνει από εκείνη και έτσι μια απλή βόλτα στην εξοχή ή για ένα καφέ θα της θυμίσει πώς δεν την ξεχνάς ποτέ.

Απλά πράγματα, χωρίς κόστος, που χρειάζονται μόνο συναίσθημα για τον άνθρωπο εκείνο που πάντα θα βρίσκεται στις καρδιές μας. Μανούλα χρόνια πολλά.

Read More

And More