Χρύσα Σπηλιώτη: Οι φίλοι της δεν την ξέχασαν! Η εκδήλωση μνήμης για την ηθοποιό που χάθηκε στο Μάτι

Χρύσα Σπηλιώτη: Οι φίλοι της δεν την ξέχασαν! Η εκδήλωση μνήμης για την ηθοποιό που χάθηκε στο Μάτι | tlife.gr

Ακόμα δεν έχουν κλείσει οι πληγές από την τραγωδία που προκάλεσε η φωτιά στο Μάτι το καλοκαίρι. 100 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στην καταστροφική πυρκαγιά. Ανάμεσα σε αυτούς και η ηθοποιός και θεατρική συγγραφέας Χρύσα Σπηλιώτη που χάθηκε στις φλόγες μαζί με τον σύζυγό της. Οι φίλοι και οι συνεργάτες της Χρύσας δεν την ξέχασαν. Και αφιερώνουν στις 25 Φεβρουαρίου στο θέατρο Γκλόρια, μια βραδιά, στη ζωή και το έργο της!

Θα προβληθεί υλικό από την δουλειά της, ενώ Θα μιλήσουν και θα διαβάσουν κείμενά της οι:

Βαγγέλης Θεοδωρόπουλος

Γιάννης Αναστασάκης

Θοδωρής Γκόνης

Καρυοφυλλιά Καραμπέτη

Άσπα Τομπούλη

Αυγουστίνος Ρεμούνδος

Αγγελική Αντωνίου

Βασίλης Κατσικονούρης

Έλση Σακελλαρίδου

Κωνσταντίνα Ζηροπούλου 

Γεωργία Δεληγιαννοπούλου 

Την εκδήλωση παρουσιάζει η Αννέτα Παπαθανασίου

Λίγα λόγια για την Χρύσα

Γεννήθηκε στην Αθήνα. Απόφοιτος της Δραματικής Σχολής του Εθνικού Θεάτρου, παρακολούθησε μαθήματα αυτοσχεδιασμού στη Γαλλία. Έχει παίξει σημαντικούς ρόλους του διεθνούς ρεπερτορίου στο Εθνικό θέατρο και σε πολλούς ιδιωτικούς θιάσους. Έχει πρωταγωνιστήσει σε αρκετές γνωστές τηλεοπτικές σειρές και κάποιες κινηματογραφικές ταινίες.

Σαν θεατρική συγγραφέας έχει παρουσιάσει έντεκα θεατρικά έργα έως σήμερα, στην Αθήνα, στα περισσότερα ΔΗΠΕΘΕ και δύο της έργα στο εξωτερικό. «Ποιος ανακάλυψε την Αμερική;» (Ν.Υόρκη, Βερολίνο, φεστιβάλ Μότοβουν Κροατία, Άμστερνταμ), «Φωτιά και Νερό» (Tristan Bates Theatre στο Λονδίνο). Τα έργα της κυκλοφορούν από τις εκδόσεις «Σοκόλη», «Δωδώνη», «Καστανιώτης», ενώ η συλλογή διηγημάτων της «Χαμένο δίκιο» από τις εκδόσεις «Κέδρος». Το «Ποιος ανακάλυψε την Αμερική;» έχει ανέβει σε 34 διαφορετικές παραστάσεις, έχει μεταφραστεί σε επτά γλώσσες (αγγλικά, γαλλικά, πολωνικά, γερμανικά, κροατικά, ολλανδικά, πορτογαλικά)..

Έχει διδάξει Υποκριτική κι έχει πολύχρονη εμπειρία παράδοσης σεμιναρίων θεατρικής γραφής.

Έχει εργαστεί για χρόνια στο ραδιόφωνο σαν παραγωγός εκπομπών λόγου και κειμενογράφος, κυρίως στο κρατικό ραδιόφωνο της ΕΡΤ , αλλά και στην ιδιωτική ραδιοφωνία. Έχει γράψει σενάρια για τηλεοπτικές σειρές και εκπομπές για την τηλεόραση της ΕΡΤ.

 

READ more