Χρυσή και Αλεξία Βαρδινογιάννη: Σπάνια κοσμική εμφάνιση στο Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης Γουλανδρή!

Ήταν αναμφίβολα το κοσμικό event των ημερών και προσέλκυσε πλήθος κόσμου από τον εφοπλιστικό και επιχειρηματικό κόσμο. Ο λόγος για τα εγκαίνια του Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης Γουλανδρή που πραγματοποιήθηκαν την Τρίτη παρουσία του Πρόεδρου της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλου και του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στο Παγκράτι.

Το μουσείο στεγάζεται στο διατηρητέο κτίριο της οδού Ερατοσθένους 13, όπου φιλοξενεί έργα ανεκτίμητης αξίας του Βασίλη και της Ελίζας Γουλανδρή και αποτελεί μια από τις σημαντικότερες ιδιωτικές συλλογές που δημιουργήθηκαν κατά το δεύτερο ήμισυ του 20ού αιώνα.

Ανάμεσα λοιπόν, στους εκλεκτούς καλεσμένους που έδωσαν το «παρών» στα λαμπερά εγκαίνια ήταν και η Αλεξία Βαρδινογιάννη με την ανιψιά της Χρυσή Βαρδινογιάννη. Ιδιαίτερα κομψές και εντυπωσιακές οι δυο κυρίες εμφανίστηκαν μαζί στην εκδήλωση και τράβηξαν πάνω τους τα φωτογραφικά φλας.

Χρυσή Βαρδινογιάννη, Αλεξία Βαρδινογιάννη, Νικόλαος Κατσίκης, Fleurette Καραδόντη

Η Αλεξία είναι κόρη του Άρη Αντσακλή, καθηγητή Γυναικολογίας και Μαιευτικής στο Πανεπιστήμιο Αθηνών, και της φωτογράφου Ζέτας Αντσακλή. Παντρεύτηκε στο Πόρτο Χέλι το 2009 τον Νίκο Βαρδινογιάννη, τρίτο γιο του Βαρδή και της Μαριάννας Βαρδινογιάννη.  Ενώ η αγαπημένη της ανιψιά, Χρυσή Βαρδινογιάννη είναι κόρη της Αγάπης και του Γιώργου Βαρδινογιάννη.

Χρυσή Βαρδινογιάννη, Αλεξία Βαρδινογιάννη

Την εκδήλωση τίμησαν ακόμη με την παρουσία τους ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κύριος Προκόπης Παυλόπουλος, ο Πρωθυπουργός κύριος Κυριάκος Μητσοτάκης, ο Πρόεδρος της Βουλής κύριος Κωνσταντίνος Τασούλας, η υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού κυρία Λίνα Μενδώνη, εκπρόσωποι της αξιωματικής αντιπολίτευσης, οι αντιπρόεδροι της Βουλής κύριος Νικήτας Κακλαμάνης και Αθανάσιος Μπούρας, ο Υπουργός Οικονομικών κύριος ΧρήστοςΣταϊκούρας, ο Υπουργός Επικρατείας κύριος Γεώργιος Γεραπετρίτης, ο Υπουργός Τουρισμού κύριος Χάρης Θεοχάρης, αλλά και υφυπουργοί, πρώην Υπουργοί,Πρέσβεις, Περιφερειάρχες, Δήμαρχοι, Πρυτάνεις, Πρόεδροι ιδρυμάτων και μουσείων, καλλιτεχνικοί διευθυντές αλλά και στελέχη μουσείων του εξωτερικού.

Μετά το πέρας της εκδήλωσης οι καλεσμένοι ξεναγήθηκαν στους εκθεσιακούς χώρους του μουσείου από την υπεύθυνη συλλογής του Ιδρύματος κυρία Μαρία Κουτσομάλλη-Moreau.

Χρυσή Βαρδινογιάννη, Αλεξία Βαρδινογιάννη

Στην συνέχεια της ίδιας ημέρας το Μουσείο άνοιξε τις πόρτες του, σε ένα κλίμα γιορτής, για πλήθος καλεσμένων. Διακεκριμένοι εικαστικοί, καθηγητές, συλλέκτες, γκαλερίστες, συγγραφείς, στελέχη μουσείων, εκδότες, ηθοποιοί και πολλοί φίλοι προσήλθαν να θαυμάσουν τα μοναδικά εκθέματα του νέου Μουσείου.

Φωτογραφίες: ndp

Read More

And More