Χρυσούλα Διαβάτη: Συγκινεί μιλώντας για τον θάνατο της Ντίνας Κώνστα – «Σχεδιάζαμε να κάνουμε κάτι από κοινού»

Σαράντα ημέρες συμπληρώθηκαν από τη στιγμή που η αγαπημένη ηθοποιός Ντίνα Κώνστα έφυγε από τη ζωή αφήνοντας πίσω ένα μεγάλο έργο αλλά και ένα τεράστιο κενό στον καλλιτεχνικό κόσμο. Για την απώλειά της και τη συνεργασία τους που άφησε εποχή στη σειρά “Δυο ξένοι” μίλησε η Χρυσούλα Διαβάτη στην εφημερίδα Espresso και τον δημοσιογράφο Νίκο Νικόλιζα.

«Τόσο η Ντίνα όσο κι εγώ είμαστε δύο ηθοποιοί της παλιάς στόμφας που αυτοσχεδιάζαμε. Ήμασταν δύο ηθοποιοί που στους «Δύο Ξένους» ταιριάξαμε απόλυτα. Η χημεία ήταν εντυπωσιακή κι αυτό φαίνεται ακόμα και σήμερα που έχει περάσει μια 20ετία από τότε. Όλη αυτή η χημεία έγινε βέβαια μεταξύ μας κατόπιν σκληρής δουλειάς πάνω στους χαρακτήρες των σεναρίων. Ούτε τότε ούτε σήμερα βλέπω τους «Δύο Ξένους». Γενικά δεν βλέπω τις σειρές στις οποίες παίζω γιατί είμαι της άποψης, αφού το έχω κάνει, το ξέρω. Άρα γιατί να καθίσω να το ξαναδώ.

Οι περισσότερες από τις ατάκες που βλέπετε είναι δικές μας, τις οποίες ο σεναριογράφος μας επέτρεπε να χρησιμοποιούμε. Ήταν έξυπνος και γνώριζε ότι είχαμε μια πείρα χρόνων στην πλάτη μας και θα προσθέταμε καλά στοιχεία στη σειρά του. Μην ξεχνάτε ότι εγώ κι η Ντίνα είμαστε ηθοποιοί μιας παλιότερης γενιάς. Δεν είμαστε σαν τους τωρινούς… Δεν βλέπετε τις παλιές ελληνικές ταινίες και τους αυτοσχεδιασμούς που έκαναν πόσο υπέροχοι ήταν; Ο Ψαθάς κάποτε μου είπε ότι οι ίδιοι οι παλιοί ηθοποιοί διαμόρφωναν με τις ατάκες τους την τελική μορφή του έργου. Ήταν έξυπνοι ηθοποιοί και ταλαντούχοι.»

Για το λόγο που δεν κατάφεραν να συνεργαστούν ξανά με την Ντίνα Κώνστα ανέφερε συγκινημένη: «Δεν εξαρτιόταν από εμάς αν θα συνεργαστούμε ξανά. Εμείς δεν ήμασταν επιχειρηματίες. Δεν μας ξαναπρότειναν ποτέ. Τελευταία φορά που μιλήσαμε με την Ντίνα ήταν πέρυσι. Όταν σχεδιάζαμε να κάνουμε κάτι από κοινού στο θέατρο. Τελικά δεν ευοδώθηκε κι ίσως είναι λίγο απωθημένο αυτό. Θα ήταν πολύ σπουδαίο να συνεργαστούμε ξανά. Γιατί δυστυχώς έφυγε η Ντίνα, θα φύγω κι εγώ σε λίγο και θα τελειώσει ο κύκλος αυτός!»

Read More

And More