“YFSF” : Στον απόηχο του μεγάλου τελικού που σάρωσε στους πίνακες τηλεθέασης…

Με ξεχωριστό, ανατρεπτικό και συγκινητικό τρόπο έριξε αυλαία το Your Face Sounds Familiar, στον ΑΝΤ1. Το Show που έκανε την έκπληξη στο τηλεοπτικό σκηνικό και μεταμόρφωσε τις Κυριακές μας μέσα από τα 12 live που προηγήθηκαν, ολοκλήρωσε τη διαδρομή του την Κυριακή 30 Ιουνίου.

Εκπληκτικές μεταμφιέσεις, διάσημα ντουέτα, ιδιαίτερα βραβεία και άφθονο γέλιο, πρωταγωνίστησαν στον μεγάλο τελικό. Οι ταλαντούχοι διαγωνιζόμενοι για τελευταία φορά on stage ενσάρκωσαν με μοναδικό τρόπο Έλληνες και διεθνείς stars της μουσικής βιομηχανίας και χάρισαν μοναδικές τηλεοπτικές στιγμές που θα θυμόμαστε για καιρό.

Ο τελικός του Your Face Sounds Familiar κέρδισε για ακόμα μια φορά τις εντυπώσεις του τηλεοπτικού κοινού, συγκέντρωσε ιδιαίτερα υψηλά ποσοστά τηλεθέασης και αναδείχτηκε ο απόλυτος πρωταγωνιστής του κυριακάτικου Prime Time. Αναλυτικότερα, στο σύνολο κατάφερε να αγγίξει το 46,7%, ποσοστό και το οποίο μεταφράζεται σε περίπου 1.500.000 τηλεθεατές, ενώ στο δυναμικό, νεανικό κοινό 15-44 απογειώθηκε στο 51,8%.

Παρόλα αυτά τα συγκεκριμένα ποσοστά, όχι δεν είναι τα υψηλότερα του σόου, μιας και τα υψηλότερα ποσοστά χάρισαν στο show οι γυναίκες 15-24 οι οποίες εκτόξευσαν την τηλεθέαση στο 67,5%. Μεγάλη τηλεθέαση επίσης, έδωσαν στο Your Face Sounds Familiar και οι νέοι 15-24, καθώς έμειναν στους δέκτες τους σε ποσοστό 44,2%.

Το Your Face Sounds Familiar επικράτησε στη ζώνη μετάδοσής του σε όλα τα κοινά, αφού το 50% του κοινού που βρισκόταν στους τηλεοπτικούς του δέκτες, ήταν συντονισμένο στον ΑΝΤ1 και παρακολουθούσε τον μεγάλο τελικό του δημοφιλούς show. Όπως αποτυπώνεται και στον παρακάτω πίνακα, σημαντική διαφορά σημειώθηκε στο δυναμικό κοινό 15-44 με την απόσταση από το δεύτερο κανάλι να φτάνει τις 38 μονάδες. Η μεγαλύτερη διαφορά στη ζώνη μετάδοσης και εξαιρετικά σημαντική, άγγιξε τις 58,1 μονάδες και προήλθε από το γυναικείο κοινό 15-24!

Το Your Face Sounds Familiar αναδείχτηκε trending topic στο twitter, την Κυριακή 30 Ιουνίου. Επίσης, μέσα στην εβδομάδα που πέρασε, υπήρξε έντονο interactivity στα Social Media για το δημοφιλές show του ΑΝΤ1.

Οι εμφανίσεις των διαγωνιζόμενων ξεκίνησαν με ένα ultimate rock ντουέτο, με την Άντα Λιβιτσάνου και τον Κωνσταντίνο Καζάκο, να ερμηνεύουν «Everybody needs somebody to love» ως Blues Brothers. Στη συνέχεια, ο Κώστας Μαρτάκης και ο Νίκος Γκάνος ως αδελφοί Κατσάμπα… έδωσαν μια ξεχωριστή latin νότα και χάρισαν ένα απολαυστικό performance. Η πρώτη από τους φιναλίστ που βγήκε στη σκηνή ήταν η Μαντώ, η οποία ως Whitney Houston ερμήνευσε το super disco hit των 80’s «I wanna dance with somebody» και κέρδισε την 4η θέση. Σε ένα από τα πιο δημοφιλή musical μας ταξίδεψαν η Σύλβια Δελικούρα και η Θωμαή Απέργη, με το ντουέτο τους «Nowadays from Chicago», ως Renee Zellwegger και Catherine Zeta – Jones, αντίστοιχα. Επόμενος από τους φιναλίστ ήταν ο Κρατερός Κατσούλης, ο οποίος ως Νίκος Ξυλούρης, ερμήνευσε με πάθος το «Γεια σου χαρά σου Βενετιά» και τερμάτισε στη 2η θέση. Ακολούθησε η Κρυσταλλία, η όποια μας τραγούδησε για τα πιο «ωραία λαϊκά» ως Άλκηστις Πρωτοψάλτη και ήρθε στην 3η θέση. Τέλος, η σειρά εμφανίσεων των 4 φιναλίστ ολοκληρώθηκε με τον μεγάλο νικητή του Your Face Sounds Familiar, Θανάση Αλευρά, ωε Δημήτρη Χορν στο all time classic τραγούδι «Οι χάντρες».

Εκτός από τους 4 φιναλίστ βραβεία με ιδιαίτερο χαρακτήρα δόθηκαν στους υπόλοιπους 6 παίκτες. Έτσι, με πολύ χιούμορ και μοναδικά videos είδαμε την Άντα Λιβιτσάνου να κερδίζει το βραβείο «Verka Serduchka». Τον Νίκο Γκάνο το βραβείο «Κοίτα τι έκανες». Η Θωμαή Απέργη απέσπασε το βραβείο «Στο πετσί του ρόλου» και ο Κώστας Μαρτάκης, καθιερώθηκε ως θεσμός κι έτσι κέρδισε το βραβείο με το όνομά του. Η Σύλβια Δελικούρα βραβεύτηκε ως «sexy φωνή» και ο Κωνσταντίνος Καζάκος, ως «Τα πιο ωραία λαϊκά».

Ο φιλανθρωπικός χαρακτήρας του Your Face Sounds Familiar έδωσε την ευκαιρία όχι μόνο στον μεγάλο νικητή να διαθέσει τα χρήματα που συγκεντρώθηκαν από την ψηφοφορία του κοινού κατά τη διάρκεια της εβδομάδας, στο Ίδρυμα της επιλογής του, αλλά σε όλους τους διαγωνιζόμενους. Έτσι, το τελικό πόσο υπολογίστηκε δια του 10 και μοιράστηκε στον Κοινωφελή Οργανισμό που υποστήριζε ο κάθε διαγωνιζόμενος από την αρχή του show. Ακολουθούν τα Ιδρύματα:

Θανάσης Αλευράς: «Σπίτι του ηθοποιού»
Κρατερός Κατσούλης: «Ελληνικό Παιδικό Χωριό» στο Φίλυρο Θεσσαλονίκης
Κρυσταλλία: «Πράξις»
Μαντώ: Ίδρυμα «ΙΣΑΣ»
Σύλβια Δελικούρα: «Καταφύγιο Αδέσποτων Ζώων»
Θωμαή Απέργη: «Αντιμετώπιση Παιδικού Τραύματος»
Άντα Λιβιτσάνου: «Κοινωνικό Μητροπολιτικό Ιατρείο Ελληνικού»
Κωνσταντίνος Καζάκος: «Ίδρυμα Τζένη Καρέζη»
Κώστας Μαρτάκης: «ΚΕΘΕΑ»
Νίκος Γκάνος: Σύλλογος «Φλόγα»

Αμέσως μετά το live του τελικού, συμμετέχοντες, κριτική επιτροπή, συντελεστές του προγράμματος , γιόρτασαν το μεγάλο φινάλε και την τεράστια επιτυχία του Your Face Sounds Familiar σ’ ένα ξεχωριστό πάρτι που διοργανώθηκε στα ΚΑΠΑ Studios. Όλοι μαζί σαν μια μεγάλη παρέα διασκέδασαν μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες κάτω από τους ρυθμούς μεγάλων μουσικών επιτυχιών.

Read More

And More