Υπήρχε επιστημονικό λάθος στο μάθημα της Φυσικής – “Μην βαθμολογήσετε ακόμα τα γραπτά”

Τεράστιο θέμα εγείρεται με τα θέματα της Φυσικής στα οποία διαγωνίστηκαν σήμερα οι υποψήφιοι για την Τριτοβάθμια Εκπαίδευση, καθώς η Ένωση Ελλήνων Φυσικών εντόπισε ένα επιστημονικά λανθασμένο θέμα.

Όπως αναφέρει στην ανακοίνωσή της η Ένωση Ελλήνων Φυσικών, το θέμα Γ4 όπως διατυπώθηκε είναι επιστημονικά λανθασμένο και το εξηγούν ως εξής:

“Η ράβδος παίρνει αρκετή ενέργεια μέσω του έργου της δύναμης F ώστε να κάνει ανακύκλωση, με αποτέλεσμα η κινητική της ενέργεια να αυξάνει επ’ άπειρον”.

Πέρα όμως από το επιστημονικό λάθος, η Ένωση Ελλήνων Φυσικών βάζει “φωτιές” στις πανελλαδικές, καθώς αναφέρει πως εκτός από το πρώτο θέμα που αποτελούσε το 1/4 των θεμάτων, τα υπόλοιπα απαιτούσαν μεγάλη εμπειρία και ιδιαίτερη διαίσθηση στη φυσική, σαν να επρόκειτο για διαγωνισμό ταλέντων φυσικής.

Κοινώς, η Ένωση αφήνει αιχμές λέγοντας τα συγκεκριμένα θέματα ήταν ιδιαίτερα δύσκολα έως και ακατόρθωτα προς επίλυση από τους μαθητές της Γ΄ Λυκείου.

Και η Ένωση συνεχίζει αναφέροντας πως με τα συγκεκριμένα θέματα θα ήταν αδύνατον να επιλυθούν μέσα στο χρονικό όριο των 3 ωρών που δίνεται στους μαθητές για να λύσουν τα θέματά τους.

Διάβασε περισσότερα στο newsit

Read More

And More