Ζει με το πρόσωπο κάποιου άλλου!

Ζει με το πρόσωπο κάποιου άλλου! | tlife.gr

Η πρώτη ολική μεταμόσχευση προσώπου είναι πλέον γεγονός! Ένας μυστηριώδης άντρας -του οποίου τα στοιχεία απαγορεύεται να αποκαλυφθούν- υποβλήθηκε σε χειρουργική επέμβαση ολικής μεταμόσχευσης προσώπου.Ο άγνωστος άντρας είχε υποστεί πυροβολισμό στον πρόσωπο με αποτέλεσμα να παραμορφωθεί και να μην έχει κοινωνική ζωή.

Γι’αυτή την επέμβαση τον προετοίμαζαν ψυχολογικά τέσσερα ολόκληρα χρόνια. Πριν από μία εβδομάδα λοιπόν μπήκε σε νοσοκομείο της Βαρκελώνης και έκανε την μεταμόσχευση. Όλα πήγαν καλά και τώρα αναρρώνει. Όταν είδε το νέο του πρόσωπο έγραψε σε ένα χαρτί »Τώρα είμαι ευτυχισμένος».

Ολική μεταμόσχευση προσώπου γίνεται πρώτη φορά παγκοσμίως και φέρνει μία νέα ελπίδα στον κόσμο της ιατρικής. Τώρα εύλογα αναρωτιέσαι που βρέθηκε το μόσχευμα. Την ώρα που ο μυστηριώδης άντρας έμπαινε στο χειρουργείο, σε κάποιο άλλο δωμάτιο βρισκόταν ένας 30χρονος κλινικά νεκρός. Οι γονείς του δέχτηκαν να δωρίσουν το πρόσωπό του ώστε να μπορέσει να ζήσει χαρούμενος κάποιος άλλος άνθρωπος.

Φαντάσου όμως πόσο τραγικό είναι για αυτούς να βλέπουν το πρόσωπο του νεκρού τους γιου σε κάποιον άλλον άντρα; Ο άγνωστος άντρας πρέπει να παρακολουθείται τακτικά από γιατρούς και να παίρνει πολύ βαριά φάρμακα που μπορεί να του προκαλέσουν καρκίνο ή διαβήτη, ώστε να μην απορρίψει ο οργανισμός του μόσχευμα.

READ more