Ζεστή και άπνοια με 39 βαθμούς – Ανάσα δροσιάς το απόγευμα!

Ζέστη και άπνοια θα επικρατεί και σήμερα σε αρκετές περιοχές της χώρας, ενώ από το απόγευμα θα ενισχυθούν οι βόρειοι άνεμοι δίνοντας μια μικρή ανασα δροσιάς.

Η χαμηλότερη τιμή της θερμοκρασίας για σήμερα θα είναι οι 35 βαθμοί στη Θεσσαλονίκη και η υψηλότερη, οι 39 στην κεντρική Ελλάδα. Στο κέντρο της Αθήνας το θερμόμετρο παραμένει στους 39 βαθμούς.
Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού
Στη Μακεδονία και τη Θράκη ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος. Τοπικές νεφώσεις θα εκδηλωθούν κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στην κεντρική και ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη. Οι άνεμοι θα πνέουν ασθενείς 3 με 4 μποφόρ και πρόσκαιρα τοπικά βόρειοι μέχρι 5 μποφόρ, ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 20 έως 37 βαθμούς Κελσίου.
Στα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, τη δυτική Στερεά και τη δυτική Πελοπόννησο ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος και οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 20 έως 37 βαθμούς Κελσίου.
Στη Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά, την Εύβοια και την ανατολική Πελοπόννησο προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός. Τοπικές νεφώσεις θα εκδηλωθούν τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες κυρίως στην ανατολική Θεσσαλία και τις βόρειες Σποράδες. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις, 3 με 4 και τοπικά στα ανατολικά 5 μποφόρ, ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 21 έως 39 βαθμούς Κελσίου.
Στις Κυκλάδες και την Κρήτη ο καιρός θα είναι αίθριος, με τους ανέμους να πνέουν βόρειοι, βορειοδυτικοί 4 με 5 και πρόσκαιρα στα ανατολικά τοπικά 6 μποφόρ. Από 25 έως 37 βαθμούς Κελσίου η θερμοκρασία.
Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα ο καιρός θα είναι αίθριος, με ανέμους που θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 5 και πρόσκαιρα τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 24 έως 37 βαθμούς Κελσίου.
Στην Αττική ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ και βαθμιαία βόρειοι βορειοανατολικοί, ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 24 έως 38 βαθμούς Κελσίου.
Γενικά αίθριος ο καιρός και στη Θεσσαλονίκη, με τοπικές νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Αρχικά, οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί 4 με 5 μποφόρ και από το μεσημέρι ασθενείς και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 23 έως 35 βαθμούς Κελσίου.

Δεν μεταβάλλεται η θερμοκρασία και την Πέμπτη

Την Πέμπτη προβλέπεται γενικά αίθριος, με πρόσκαιρες νεφώσεις το μεσημέρι στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ και στο Ιόνιο πρόσκαιρα έως 7 μποφόρ, ενώ η θερμοκρασία δε θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

Read More

And More