Ζέστη κι επικίνδυνη σκόνη από τη Σαχάρα.

Η σύνθεση του σκηνικού του καιρού αποτελείται από τη σκόνη της Αφρικής μαζί με ζέστη και αραιές νεφώσεις, ανάλογα με την περιοχή. Αν κι εσύ βλέπεις αυτό το καιρικό φαινόμενο, στείλε φωτογραφίες από την περιοχή σου στο photos@tlife.gr!

Η μεγάλη ποσότητα σκόνης που προέρχεται από την Σαχάρα έχει καλύψει εδώ και μία ημέρα τον Αττικό ουρανό. Πόσο επικινδυνη όμως μπορεί να είναι για την υγεία;

Οι ειδικοί συνιστούν προσοχή. Ειδικά για τα άτομα που ταλαιπωρούνται από άσθμα καθώς επίσης και από άλλες αλλεργίες. Επίσης η αερομεταφερόμενη σκόνη είναι επικίνδυνη και για τα άτομα που έχουν χρόνια αναπνευστική ανεπάρκεια και βρογχική υπερευαισθησία.

Η επαφή της σκόνης με τα μάτια μπορεί επίσης να προκαλέσει προβλήματα καθώς κατα την μεταφορά της από την Αφρική παρασύρει βακτήρια, μύκητες, αλλά και αλλεργιογόνες ουσίες που έχουν ανθίσει σε άλλες περιοχές.

Αν και η σκόνη αναμένεται να υποχωρήσει αύριο Παρασκευή, παρόλα αυτά οι ειδικοί και οι γιατροί συνιστούν στα άτομα που αντιμετωπίζουν προβλήματα να μην κυκλοφορούν στο δρόμο όταν το φαινόμενο αυτό βρίσκεται σε έξαρση. Για αποφυγή δημιουργίας προβλημάτων καλό θα είναι να αναπνέουμε από την μύτη ώστε να φιλτράροναται τα σωματίδια και γενικά να αποφεύγεται η έντονη κόπωση.

Read More

And More