Ζέτα Δούκα: Το μήνυμα όλο νόημα για τις γυναίκες της ζωής της

Ημέρα αφιερωμένη στη γυναίκα είναι η σημερινή και έτσι οι γυναίκες όλου του κόσμου γιορτάζουν! Η Ζέτα Δούκα, η οποία περιτριγυρίζεται από δυναμικές γυναίκες κάθε ηλικίας, θέλησε να τις τιμήσει και έτσι δημοσίευσε μερικές φωτογραφίες από κοινές στιγμές τους στο προφίλ της στο Instagram, γράφοντας ένα κείμενο γεμάτο μηνύματα. Από την εν λόγω ανάρτηση δεν θα μπορούσε να λείπει η μοναχοκόρη της, Θάλεια. 

“Η ζωή μου όλη περιστοιχίζεται από ΓΥΝΑΙΚΕΣ! Γυναίκες που με έμαθαν να σέβομαι, να διεκδικώ , να αγωνίζομαι γι αυτά που πιστεύω, να φροντίζω τους γύρω μου, να ονειρεύομαι , να υλοποιώ τα όνειρα μου! Γυναίκες που πάσχιζαν να χωρέσουν στο κοστούμι που τους έραψαν οι πατριαρχικές κοινωνίες και κάποιες από αυτές , κατάφεραν να το σκίσουν. Δεν πίστεψα ποτέ ότι υπάρχει κάτι που δεν μπορούμε να καταφέρουμε οι γυναίκες. Για να το καταφέρουμε όμως , χρειάζεται να είμαστε ΕΝΩΜΕΝΕΣ.

Τα καλύτερα πράγματα που μου έχουν συμβεί , τα πιο δύσκολα , συνέβησαν επειδή ενωθήκαμε κάποιες γυναίκες με κοινούς στόχους και μεγάλο πάθος. Ναι, οι γυναίκες πρέπει να αλληλοστηριζόμαστε. Πρέπει να έχουμε αλληλεγγύη, κατανόηση και κοινή γραμμή σε αυτά που διεκδικούμε. Μόνο ενωμένες μπορούμε να έχουμε τη δύναμη που χρειάζεται προκειμένου να πείσουμε την κοινωνία να εφαρμόσει την ισότητα που γράφεται στους νόμους.

Βεβαίως , όπως όλα τα σημαντικά, είναι και θέμα εκπαίδευσης. Αν διδάξουμε στα παιδιά μας την αποφασιστικότητα, το δικαίωμα σε κάθε όνειρο, την αναφαίρετη προσπάθεια για κάθε επαγγελματικό προσανατολισμό, την αξιοκρατία ως κριτήριο κατάκτησης ενός στόχου, την κατάργηση στερεοτύπων και τον σεβασμό στον συνάνθρωπο, μπορούμε να πούμε ότι έχουμε βάλει έναν θεμέλιο λίθο για μια κοινωνία πραγματικής ισότητας”, έγραψε στη λεζάντα της ανάρτησής της.

Δες τις φωτογραφίες:

Read More

And More