Ζωή Κωνσταντοπούλου: Όλα όσα έζησε στο Παρίσι, την ημέρα της επίθεσης!

Στην πανευρωπαϊκή συνδιάσκεψη με θέμα “Για ένα σχέδιο Β’ για την Ευρώπη” ήταν προγραμματισμένο να παραστεί στις 14 και 15 Νοεμβρίου η πρώην πρόεδρος της Βουλής Ζωή Κωνσταντοπούλου. Ωστόσο, τα γεγονότα στο Παρίσι και οι αιματηρές επιθέσεις της Παρασκευής 13 Νοέμβρη, οδήγησαν στην αναβολή της συνδιάσκεψης για τον Ιανουάριο.
Παρόλα αυτά η Ζωή Κωνσταντοπούλου βρισκόταν ήδη στη Γαλλία και έζησε από κοντά τα θλιβερά γεγονότα. Την Κυριακή 15 Νοεμβρίου, μάλιστα η διεθνής αντιπροσωπεία της Αριστεράς, με επικεφαλής τους Ζαν Λυκ Μελανσόν, Ζωή Κωνσταντοπούλου, Ερίκ Κοκρέλ και Ντανιέλ Σιμονέ, κατέθεσε λουλούδια στα σημεία των δολοφονικών επιθέσεων. Έτσι βρέθηκε στο θέατρο Μπατακλαν για να αποτίσει φόρο τιμής για τους ανθρώπους που έχασαν άδικα τη ζωή τους.

Και λίγες μέρες αργότερα, επέστρεψε πια στην Αθήνα. Ο φωτογραφικός φακός του “ΟΚ!” την απαθανάτισε στο αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος. Κουρασμένη, αλλά χαμογελαστή βγήκε από την αίθουσα αφίξεων και εκεί την περίμενε συνεργάτης της για να την μεταφέρει.

Διάβασε περισσότερα στο “ΟΚ!” που κυκλοφορεί!

Read More

And More