10 smartphones με τις καλύτερες κάμερες

Το να έχεις ένα smartphone κινητό με εξαιρετική κάμερα σημαίνει αυτόματα και κορυφαίες φωτογραφίες. Άλλωστε, δεν μπορεί να κουβαλάει ο καθένας μια φωτογραφική μηχανή πάντα πάνω του. Το κινητό του όμως, θα το έχει πάντα στην τσέπη του.

Η ζωή είναι στιγμές και τι καλύτερο από το να αποτυπώνεις κάθε στιγμή σου εύκολα, άνετα και με εκπληκτικές λεπτομέρειες. Πώς; Μα φυσικά με τη βοήθεια του smartphone κινητού σου που δεν αποχωρίζεσαι σχεδόν ποτέ.

Σε έναν κόσμο μάλιστα όπου κυριαρχούν τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και η συνεχής ανάγκη να αποτυπώνονται οι στιγμές της καθημερινότητάς σου με ακρίβεια, είναι πλέον σημαντικό να διαθέτεις ένα κινητό τηλέφωνο με κορυφαία κάμερα. Εάν ψάχνεις και εσύ ένα smartphone που ξεχωρίζει για την κάμερά του και έχει σχεδιαστεί για να καλύψει ακριβώς αυτές τις ανάγκες σου, τότε βρίσκεσαι στο κατάλληλο μέρος. Γιατί; Διότι παρακάτω θα δούμε 10 smartphones που θα σου διασφαλίσουν την τέλεια λήψη!

1. Apple iPhone 15 Pro Max

Δεν θα μπορούσε να έχει ξεκινήσει η λίστα μας με κάτι διαφορετικό. Η Apple εδώ και χρόνια μας έχει συνηθίσει να φέρνει στην αγορά κορυφαία μοντέλα που ξεχωρίζουν για τις εξαιρετικές σου κάμερες. Δεν είναι τυχαίο άλλωστε το γεγονός ότι έχουν γυριστεί ήδη ουκ ολίγες ταινίες με τη βοήθεια ενός iPhone. Στην προκειμένη, το iPhone 15 Pro Max διαθέτει το ισχυρότερο σύστημα κάμερας iPhone που υπήρξε ποτέ! Μιλάμε για εφτά επαγγελματικούς φακούς, υπερυψηλή ανάλυση φωτογραφιών με περισσότερο χρώμα και λεπτομέρεια και κορυφαία απόδοση σε χαμηλό φωτισμό. Υπερέχει σε κάθε πτυχή των φωτογραφικών σου αναγκών.

2. Samsung Galaxy S23 Ultra

Και περνάμε αμέσως στον εκπρόσωπο της Samsung. Το Galaxy S23 Ultra είναι πραγματικά μια δύναμη φωτογραφικής καινοτομίας. Δεν αστειεύεται καθόλου! Μιλάμε για μια κάμερα 200MP με εξαιρετική ευκρίνεια και AI αλγορίθμους που εξειδικεύονται στις νυχτερινές λήψεις. Με ακόμη μια οπίσθια κάμερα 50MP που μπορεί να παράξει RAW φωτογραφίες με απίστευτες λεπτομέρειες και χρώματα, θα σε βοηθήσει να βγάλεις στην επιφάνεια τον φωτογράφο που πάντα έκρυβες μέσα σου.

3. Apple iPhone 15 Pro

Επιστρέψαμε και πάλι στην Apple για το iPhone 15 Pro. Αν ψάχνεις για κορυφαία απόδοση κάμερας σε ένα πιο συμπαγές πακέτο τότε αυτό είναι το κατάλληλο μοντέλο. Αν και ελαφρώς μικρότερο από το αντίστοιχο Max, μοιράζεται το ίδιο προηγμένο σύστημα κάμερας, παρέχοντας μια εμπειρία φωτογραφίας επαγγελματικής ποιότητας αλλά πιο φιλικό για την… τσέπη σου.

4. Samsung Galaxy S23

Κορυφαία κάμερα σε χαμηλότερη τιμή. Το Samsung Galaxy S23+ διαθέτει βασική κάμερα 60MP OIS f1.8 με υπερευρυγώνια κάμερα 12MP f1.8 και τηλεφακό 10mp 3x zoom OIS F2.4. Με απλά λόγια θα γευτείς πώς είναι να βγάζεις κάθε φορά κορυφαίας ποιότητας φωτογραφίες που ξεχωρίζουν με ό,τι άλλο είχες βγάλει μέχρι στιγμής με smartphone τηλέφωνο. Προφανώς και αυτό το μοντέλο φημίζεται για την εξαιρετική του Nightography, και τα νυχτερινά video. Η τέλεια ισορροπία μεταξύ ισχύος, φορητότητας και ομορφιάς.

5. Samsung Galaxy Z Fold 5

Εάν σου αρέσουν τα foldable smartphones, τότε η καλύτερη επιλογή σε κάμερα είναι αυτή του Samsung Galaxy Z Fold 5. Μιλάμε για πίσω κάμερες 50MP και 12 MP και μπροστινές 10MP και 4MP. Σου υπόσχεται λήψεις που…κόβουν την ανάσα. Εξαιρετικές λεπτομέρειες, κορυφαία χρώματα και απίστευτη ανάλυση. Το μόνο που μένει εδώ είναι η δική σου καλλιτεχνική πινελιά.

6. iPhone 14 Pro Max

Διαχρονική πλέον αξία. Αν πιστεύεις ότι με τον ερχομό του νέου iPhone 15 το προηγούμενο μοντέλο πρέπει να… πάει από εκεί που ήρθε, τότε κάνεις τρομερό λάθος. Το iPhone 14 Pro Max παραμένει μια top επιλογή για τους λάτρεις της φωτογραφίας. Το σύστημα κάμερας του, αν και λίγο παλαιότερο, συνεχίζει να προσφέρει εξαιρετικά αποτελέσματα. Αυτό αποτελεί απόδειξη της δέσμευσης της Apple να δημιουργεί συσκευές που αντέχουν στη δοκιμασία του χρόνου, διασφαλίζοντας ότι οι φωτογραφίες σου θα παραμένουν θεαματικές.

7. Sony Xperia 1 V

Η Sony, γνωστή στο χώρο της κάμερας και των καινοτόμων τεχνολογιών, δεν θα μπορούσε να λείπει από τη λίστα. Εδώ εξετάζουμε το Xperia 1 V. Εξοπλισμένο με προηγμένους οπτικούς και αισθητήρες απεικόνισης, αυτό το smartphone είναι πραγματικά το όνειρο ενός φωτογράφου. Μιλάμε για έναν επαναστατικό αισθητήρα εικόνας. Ο Exmor T του Xperia 1 V διαθέτει καινοτόμο τρανζίστορ pixel 2 στρωμάτων – ένα για τη φωτοδίοδο και ένα για το φωτοτρανζίστορ – προσφέροντας 2 φορές καλύτερη απόδοση σε χαμηλό φωτισμό σε σχέση με το προηγούμενο μοντέλο, αλλά και με λιγότερο θόρυβο. Ιδανική επιλογή για εσένα που δίνεις προτεραιότητα στην ομορφιά και την ακρίβεια της εικόνας.

8. Sony Xperia 5 IV

Η δέσμευση της Sony στις κορυφαίες κάμερες αποτυπώνεται και στο Xperia 5 IV. Παρά το μικρότερο μέγεθός του, αυτό το smartphone είναι γεμάτο δυνατότητες. Αποτελεί πρωτοπόρο στην κατηγορία του αλλά και γενικά, καθώς είναι το πρώτο smartphone της σειράς Xperia που διαθέτει Real-time Eye AF και Real-time tracking σε όλους τους φακούς του. Μιλάμε για μια τέλεια λήψη σε πορτραίτα και μια μπροστινή κάμερα 12MP που θα σου βγάζει κάθε φορά την ιδανική selfie! Από τα ολοζώντανα χρώματα έως και τις εντυπωσιακές επιδόσεις λήψεων φωτογραφιών σε χαμηλό φωτισμό, το Xperia 5 IV είναι μια από τις καλύτερες επιλογές σε κάμερα στην αγορά.

9. Huawei P60 Pro

Στο P60 Pro η Huawei έδωσε έμφαση στην φωτογραφία. Διαθέτει ultra lighting κάμερα 48MP με τεράστιο διάφραγμα f:/1.4-f:/4.0 που το βοήθησε να ξεχωρίσει από την πρώτη στιγμή στην αγορά. Μιλάμε ακόμη για μια ultra-wide angle camera 13MP με διάφραγμα f:/2.2 και selfie κάμερα στα 13MP. Εδώ θα ζήσεις μια φωτογραφική εμπειρία επαγγελματικού επιπέδου.

10. Xiaomi 12

Η ναυαρχίδα της Xiaomi, το Xiaomi 12, συνδυάζει την κορυφαία απόδοση με ένα εντυπωσιακό σύστημα κάμερας. Διαθέτοντας αισθητήρες υψηλής ανάλυσης και προηγμένη επεξεργασία εικόνας, διασφαλίζει εκπληκτικές φωτογραφίες σε κάθε κλικ. Μιλάμε για μια τετραπλή διάταξη κάμερας με pro-grade βασική κάμερα 50MP, ευρυγώνια 50MP με OIS, telemacro 5MP και υπερευρυγώνια 13MP. Επίσης, χάρη στην τεχνολογία Xiaomi ProFocus, θα απολαύσεις μια ακόμη πιο καθαρή λήψη κινούμενων θεμάτων ενώ το Ultra night video σου εγγυάται καθαρή λήψη video στο σκοτάδι.

Read More

And More