5 παιδικές θεατρικές παραστάσεις που μπορεί να δει το μικρό σου online

Το Σαββατοκύριακο η τηλεκπαίδευση μένει στην άκρη και ο ελεύθερος χρόνος έρχεται στο προσκήνιο. Το μικρό σου είναι χαρούμενο και ψάχνει να βρει τι διαφορετικό μπορεί να κάνει, προκειμένου να περάσει τις ώρες του ευχάριστα. Τι θα έλεγες να ανοίξετε τον υπολογιστή ή το τάμπλετ σας και να δεις μαζί με το παιδί σου μερικές θεατρικές παραστάσεις που θα λατρέψετε και οι δύο; Εμείς ξεχωρίσαμε τις 5 παρακάτω. Ιδού!

Μικροί Κύριοι και Μικρές Κυρίες
Οι αγαπημένοι ήρωες της παιδικής μας ηλικίας, οι αστείοι αλλά και διδακτικοί Μικροί Κύριοι και Μικρές Κυρίες έγιναν παράσταση και αγαπήθηκαν εδώ και δύο χρόνια από παιδιά σε όλη την Ελλάδα! Σήμερα, επιστρέφουν σε μια ειδικά σκηνοθετημένη παράσταση για διαδικτυακή προβολή, με πολυκάμερη λήψη και ψηφιακό ήχο για να μη χάσετε ούτε ατάκα! Διάβασε την υπόθεση: Η μικρή Σοφία είναι πολύ λυπημένη σήμερα. Είχε μια δύσκολη μέρα στο σχολείο. Μιλάει πολύ και δεν χαμογελά ποτέ και γι’ αυτό δεν έχει καθόλου φίλους. Ξαφνικά η κυρία Άμπρα Κατάμπρα εμφανίζεται και με τη βοήθεια των φίλων της, του κυρίου Κατσούφη, της κυρίας Γελαστούλας, του κυρίου Πολυλογά, του Κυρίου Δυνατού αλλά και των παιδιών που παρακολουθούν την παράσταση θα τη βοηθήσει να βρει και πάλι τη χαρά με τη δύναμη της φιλίας!

 

Η Αλίκη Στη Χώρα των Θαυμάτων
Εμπνευσμένο από την Αλίκη στη Χώρα των Θαυμάτων, το αριστουργήματα της παγκόσμιας παιδικής λογοτεχνίας του Lewis Carroll (1865), μεταφέρεται στη σκηνή, μέσα από μια φαντασμαγορική παράσταση θεατρικού τσίρκου γεμάτη δράση, εκπλήξεις, ακροβατικά, μαγικά τρυκ, ευφάνταστα σκηνικά, εντυπωσιακά κοστούμια και ζωντανή μουσική. Μπορεί το μικρό σου να γνωρίζει την υπόθεση απέξω και ανακατωτά, όμως, αυτή η διαφορετική προσέγγιση θα το ενθουσιάσει και θα το κάνει να την απολαύσει σαν την πρώτη φορά!

Το Όνειρο της Μόλυ
Η Μόλυ είναι ένα ορφανό κοριτσάκι που έχει ένα όνειρο: να παίξει στο τσίρκο! Όταν ο μοχθηρός διευθυντής του ορφανοτροφείου την τιμωρεί, η Μόλυ αποφασίζει να το σκάσει για να πραγματοποιήσει το όνειρό της. Το πρώτο βράδυ που θα περάσει μακριά από το ορφανοτροφείο, θα δει ένα απίθανο όνειρο. Ένα ολόκληρο τσίρκο, με ζογκλέρ, ακροβάτες, κορίτσια λάστιχο, κλόουν και μια τρελή μπάντα, την παίρνει μαζί του. Ο παλιάτσος που τη συντροφεύει της δείχνει έναν διαφορετικό τρόπο σκέψης για να καταφέρει το όνειρό της… Μία νέα προσέγγιση σε ένα κλασικό αριστούργημα!

Ο Καραγκιόζης και ο Αθανάσιος Διάκος έρχονται online
Ο ξεχωριστός Καλλιτέχνης του Θεάτρου Σκιών, Κωνσταντίνος Κουτσουμπλής, τιμώντας τα 200 χρόνια της εθνικής παλιγγενεσίας, παρουσιάζει την ναυαρχίδα των ηρωικών παραστάσεων του Θεάτρου Σκιών: «Ο Καραγκιόζης και ο Αθανάσιος Διάκος». Ύστερα από ενδελεχή έρευνα των ιστορικών γεγονότων με ταυτόχρονο σεβασμό στην προφορική παράδοση του θεάτρου σκιών, ο μοναστικός βίος, η πολυάριθμη εκστρατεία του Ομέρ Βρυώνη, η κρισιμότατη μάχη της Αλαμάνας και ο μαρτυρικός θάνατος του ήρωα ζωντανεύουν στο φωτισμένο πανί του Καραγκιόζη, διαδικτυακά. Αυτό το Σαββατοκύριακο στις 11:00 και στις 18:00!

Ο Μικρός Πρίγκιπας
Η ιστορία που αγάπησες, αγαπήσαμε και θα αγαπήσει ο έφηβος σου επιστρέφει σε μία πιο νεανική εκδοχή. Ο Antoine de Saint-Exupéry, μόλις 6 ετών τότε, επιμένει πως η ζωγραφιά του δεν απεικονίζει ένα καπέλο, όπως βλέπουν οι μεγάλοι, αλλά έναν βόα που έχει καταπιεί έναν ελέφαντα. Η ανεκτίμητη οπτική του δεν εκτιμάται. Τα όνειρά του προσγειώνονται απότομα καθώς οι μεγάλοι τον αποτρέπουν να «πετάει στα σύννεφα». Ο πιο διάσημος Πρίγκιπας των τελευταίων 100 χρόνων επιστρέφει, μέσω του Δημοτικού Θεάτρου Πειραιά, στο μελαγχολικότερο τοπίο, τη Γη, και εκτοξεύει χωρίς δίχτυ ασφαλείας κάθε τι επίγειο.

 

Read More

And More