5 τρόποι να μετατρέψεις το μπαλκόνι στον αγαπημένο καλοκαιρινό χώρο του παιδιού

Καλοκαίρι, χαλάρωση, ανεμελιά, παιχνίδι. Είναι η αγαπημένη εποχή του μικρού σου και όχι τυχαία. Βουτιές, παιχνίδια με το νερό και απίστευτες καλοκαιρινές αναμνήσεις χαράζονται στο μνήμη του. Είτε βρίσκεσαι στο σπίτι και ετοιμάζεσαι για διακοπές, είτε είσαι ήδη στο εξοχικό σου, ένα είναι σίγουρο: μπορείς να μετατρέψεις το μπαλκόνι στον πιο καλοκαιρινό χώρο του σπιτιού και σε εκείνο το σημείο που το παιδί σου θα περνά το μεγαλύτερο κομμάτι της ημέρας του. Πάρε ιδέες… 

Βάλε φωτάκια και δημιούργησε το δικό σας παραμύθι. Είναι η πιο απλή κίνηση που μπορείς να κάνεις και να αποκτήσεις αμέσως την “παραμυθένια” διάθεση που ταιριάζει στα παιδιά! Εφοδιάσου με μερικά φωτάκια-γιρλάντες και κρέμαστέ τα σε ψηλό σημείο, ώστε να δημιουργήσουν ένα “πλέγμα” από φωτάκια. 

Ανθισμένες Μανόλιες στη βεράντα. Τα παιδιά λατρεύουν την κηπουρική και κάπως η κηπουρική τα παιδιά. Εσένα όχι και τόσο, γιατί μετά θα πρέπει μόνη σου να καθαρίσεις την επιφάνεια, πάνω στην οποία το μικρό θα πειραματιστεί με το χώμα και τα λουλούδια, πριν φυτέψει στο γλαστράκι του εκείνο που του αρέσει περισσότερο.

Bloom στην πισίνα! Αν το μπαλκόνι σου είναι μεγάλο ή είσαι από τις τυχερές που ξυπνούν με έναν κήπο μπροστά τους, τότε η φουσκωτή πισίνα είναι η καλύτερη αγορά που μπορείς να κάνεις φέτος. Το παιδάκι σου θα φοράει το μαγιό του και στο λεπτό θα απολαμβάνει μία δροσιστική βουτιά σαν να είναι στη θάλασσα.

Σκηνή και έτοιμοι! Μπορεί φέτος να μην κατάφερες να στείλεις το παιδί σου στην κατασκήνωση, ίσως, όμως, μία απλή σκηνή αρκεί, για να του δημιουργήσει τα ίδια συναισθήματα. Άσε που θα μπορείς με έναν απλό δίσκο να του πηγαίνεις τα σνακ του στο πι και φι, όσο εκείνο διαβάζει το βιβλίο του στο καινούργιο του σπιτάκι. 

Αιώρα και χαλάρωση. Μπορεί οι επισκέψεις στην παιδική χαρά να είναι τακτικές όλο το καλοκαίρι, αλλά τίποτα δεν είναι πιο απλό από μια κούνια ή αιώρα στο μπαλκόνι! Ειδικά στην περίπτωση της αιώρας, τα παιδιά θα λατρέψουν την ιδέα να ξαπλώνουν εκεί το βραδάκι και να δροσίζονται, διαβάζοντας το καλοκαιρινό βιβλίο τους!

Read More

And More