9 τρόποι για να γιορτάσεις το σώμα σου, τώρα που είσαι έγκυος

Η περίοδος της εγκυμοσύνης είναι εκείνη κατά την διάρκεια της οποίας το γυναικείο σώμα, βιώνει τις μεγαλύτερες αλλαγές από οποιαδήποτε άλλη στιγμή στην ζωή μιας γυναίκας. Μπορεί όλες αυτές οι αλλαγές να σου φαίνονται περίεργες και να σου είναι δύσκολο κάποιες φορές να προσαρμοστείς στο νέο σου σώμα, αλλά αυτό δεν σημαίνει πως πρέπει αυτό να σε κρατάει πίσω και να μην απολαμβάνεις δραστηριότητες που έκανες και πριν μείνεις έγκυος, απλώς ίσως όχι στον ίδιο βαθμό και με την ίδια ένταση. Θα δεις ότι με το πέρασμα των μηνών θα συνηθίζεις όλο και περισσότερο το καινούριο σου σώμα και επειδή σε λίγους μήνες θα κρατάς ένα μωρό στην αγκαλιά σου, το οποίο θα σου τρώει μεγάλο χρόνο από τη ζωή σου, κάνοντας πολλές φορές να αφήνεις για λίγο πίσω τα δικά σου θέλω, φρόντισε να απολαύσεις το σώμα σου, όσο είσαι έγκυος γιατί είναι μια μοναδική στιγμή.

Αυτοί είναι 9 τρόποι με τους οποίους μπορείς να “γιορτάσεις” το σώμα σου, τώρα που είσαι έγκυος

1. Χρησιμοποίησε τα πλεονεκτήματα που σου δίνει η εγκυμοσύνη: Όσο είσαι έγκυος, πολλοί άνθρωποι ίσως προσφερθούν να σε βοηθήσουν με τις σακούλες που κουβαλάς, ίσως σου δώσουν την θέση τους στα ΜΜΜ ή σε αφήσουν να προσπεράσεις την ουρά σε κάποια δημόσια υπηρεσία. Ευτυχώς υπάρχουν ακόμα τέτοιοι άνθρωποι. Αποδέξου ευγενικά την βοήθειά τους και ευχαρίστησέ τους.

2. Κάνε γιόγκα: Υπάρχει ένα είδος γιόγκα που είναι ειδικά φτιαγμένο για εγκυμονούσες. Ακόμα κι αν πριν την εγκυμοσύνη σου, δεν ήσουν ιδιαίτερα μεγάλη φαν αυτού του είδους της άσκησης, κάνε μια δοκιμή τώρα. Θα δεις πως θα σε βοηθήσει με τους πόνους που τυχόν αισθάνεσαι, να ελέγξεις το βάρος σου, αλλά και να έχεις ένα πιο ανώδυνο τοκετό.

3. Διακόσμησε την κοιλιά σου: Είναι πολύ ωραίο να φωτογραφίζεις την κοιλιά σου όσο μεγαλώνει, γιατί όμως να μην κάνεις αυτές τις φωτογραφίες, ακόμα πιο ενδιαφέρουσες; Μπορείς να ζωγραφίσεις πάνω στην κοιλιά σου, να κολλήσεις αυτοκόλλητα, ακόμα και να ντυθείς ως αβοκάντο στις απόκριες. Ποιος είπε ότι η εγκυμοσύνη δεν μπορεί να είναι fun; Βεβαιώσου μόνο πως ό,τι υλικό βάζεις πάνω στην κοιλιά σου, είναι ασφαλές και ελεγμένο.

4. Κάνε ένα μασάζ: Η εγκυμοσύνη μπορεί να επιβαρύνει αρκετά το σώμα σου, ειδικά όσο μπαίνεις προς το τρίτο τρίμηνο. Οι σύνδεσμοι στα κόκαλά σου τεντώνονται, παίρνεις κιλά και η πλάτη σου πονάει. Ένα μασάζ ειδικά σχεδιασμένο για εγκυμονούσες, θα μπορούσε να σε βοηθήσει πολύ με όλα τα παραπάνω. Μπορείς να κλείνεις ένα μασάζ τον μήνα, θα αισθάνεσαι χαλαρή, ήρεμη και εκείνοι οι πόνοι στην πλάτη για λίγο θα εξαφανιστούν.

5. Φόρα μπικίνι: Σίγουρα χρειάζεται μεγάλη αυτοπεποίθηση να το κάνεις, αλλά δεν υπάρχει τίποτα πιο όμορφο, από μια λαμπερή εγκυμονούσα με μπικίνι στην παραλία. Δεν έχει νόημα ούτε να στερηθείς την χαρά της θάλασσας, αλλά ούτε και να περιορίσεις την κοιλιά σου μέσα σε ένα ολόσωμο μαγιό.

6. Ετοιμάσου για τον θηλασμό: Με ένα γρήγορο ψάξιμο στο ίντερνετ ή με μια απλή ερώτηση στον γιατρό σου, θα δεις ότι υπάρχουν πολλές ομάδες μητρικού θηλασμού, για εγκυμονούσες που προσφέρουν μαθήματα. Μπορείς επίσης να βρεις και μια ειδική για τον θηλασμό. Ίσως αυτό δεν σου ακούγεται ως μια ιδανική δραστηριότητα για χαλάρωση, αλλά σκέψου πόσο χρόνο και άγχος θα σου γλιτώσει όταν έρθει το μωρό.

7. Κράτα ημερολόγιο: Βρες λίγο χρόνο στο τέλος της ημέρας για να γράψεις τις σκέψεις και τις ανησυχίες σου σε χαρτί. Αν δεν σου βγαίνει, δεν είναι ανάγκη να το κάνεις κάθε μέρα, ακόμα και 2-3 φορές την εβδομάδα ή και 1 φορά ακόμα, είναι αρκετό. Σκέψου πόσο ωραίο θα είναι να διαβάσει κάποια στιγμή το παιδί σου, όλα αυτά που βίωνες όσο το είχες στην κοιλιά σου.

8. Βάλε στοιχήματα για το πότε θα γεννήσεις: Τα παιδιά έχουν το δικό τους πρόγραμμα και δεν σε ρωτάνε, ειδικά για το πότε θα αποφασίσουν να έρθουν στον κόσμο. Εσύ όμως, μπορείς να κάνεις την όλη διαδικασία λίγο πιο παιχνιδιάρικη βάζοντας στοίχημα με του φίλους και την οικογένειά σου για το πότε τελικά θα γεννήσεις. Δεν χρειάζεται να στοιχηματίσετε λεφτά φυσικά. Και μόνο που θα μπείτε όλοι μαζί σε αυτήν την διαδικασία, θα σας φέρει πιο κοντά και να αφαιρέσει πολύ από το στρες των τελευταίων ημερών.

9. Βγες ραντεβού: Δεν χρειάζεται να είναι κάτι το πολύ φανταχτερό. Κλείσε τραπέζι σε ένα εστιατόριο για εσένα και τον σύντροφό σου ή πηγαίνετε οι δυο σας στο σινεμά. Όποια δραστηριότητα κι αν επιλέξετε να κάνετε, είναι σημαντική, γιατί θα περάσετε χρόνο οι δυο σας, πριν ξαφνικά γίνετε τρεις.

Read More

And More