Home On: Το σπίτι είναι αγκαλιά. Προστάτευσέ το όπως ακριβώς του πρέπει!

Το σπίτι είναι καταφύγιο. Το σπίτι είναι αγκαλιά. Το σπίτι είναι ησυχαστήριο. Στεγάζει τα πρόσωπα που αγαπάς πιο πολύ πάνω στη γη – την οικογένειά σου. Στεγάζει όνειρα. Στεγάζει συναισθήματα. Στεγάζει στιγμές. Αμέτρητες στιγμές. Άλλες πιο μικρές και άλλες μεγαλύτερες. Άλλες σημαντικές. Άλλες σημαδιακές. Άλλες καλές, άλλες κακές. Το σπίτι σου είναι ο καθρέφτης του εαυτού σου. Είναι το άρωμά σου. Η υπογραφή σου. Η διάθεσή σου. Η προσωπικότητά σου. Το σπίτι σου πρέπει να το προσέχεις σαν τα μάτια σου. Σαν φυλαχτό. Είτε είναι μικρό, είτε μεγάλο. Είτε πρόκειται για μονοκατοικία, είτε για διαμέρισμα. Είτε είναι φωτεινό, είτε όχι. Είτε είναι μοντέρνο, είτε πιο κλασικό.

Το σπίτι σου πρέπει να απολαμβάνεις όπως κανένας άλλος. Κι όμως, μπορεί όλα να χαθούν μέσα σε μια στιγμή. Δεν χρειάζεται να το έχεις ζήσει απαραίτητα για να συνειδητοποιήσεις πως μια στιγμή είναι αρκετή… Οι πλημμύρες στον Θεσσαλικό κάμπο πριν λίγους μήνες, οι φωτιές στον Έβρο που έκαιγαν για περισσότερες από 15 ημέρες αφανίζοντας περίπου 900.000 στρέμματα, ο φονικός σεισμός στην Τουρκία. Πόσοι άνθρωποι έχασαν τις περιουσίες τους μέσα σε λεπτά, σε ώρες. Πόσοι άνθρωποι έχασαν το πιο πολύτιμο, περιουσιακό τους στοιχείο, το σπίτι τους και μαζί και όλα τα προσωπικά τους αντικείμενα. Κόποι μιας ζωής.

Πριν μερικά χρόνια «πέρασα ξυστά» από μια τέτοια κατάσταση. Έχω αναφέρει αρκετές φορές μέσα στα άρθρα μου ότι το πατρικό μου σπίτι βρίσκεται στην Ιπποκράτειο Πολιτεία στην Πάρνηθα. Ο οικισμός αυτός ήταν ένα όνειρο πριν μερικά χρόνια. Καταπράσινος. Όποιος είχε την τύχει να τον έχει επισκεφτεί τότε, ξέρει. Το 2021 κάηκε σχεδόν ολοσχερώς. Αναγκαστήκαμε να εγκαταλείψουμε το σπίτι μας για αρκετές ημέρες. Πριν, κατά την διάρκεια, αλλά και μετά την καταστροφή. Είχαμε εκκενώσει όπως μας υπέδειξαν να κάνουμε οι αρμόδιοι, καθώς η φωτιά σκαρφάλωνε στους πρόποδες της Πάρνηθας. Για μερικά 24ώρα δεν ξέραμε καν αν έχει καεί ή αν έχει γλιτώσει το σπίτι μας, τα υπάρχοντά μας. Δεν μπορούσες να πλησιάσεις το σημείο και απλά προσευχόσουν. Περίμενες για ένα τηλέφωνο, για ένα πλάνο στην τηλεόραση.

Οι σκέψεις ήταν ακραίες, δύσκολες, πνικτικές. Και θα ήταν ακόμα χειρότερες, αν δεν είχαμε στο πλευρό μας την Generali. Δεν ήμασταν τυχεροί. Ή για να το θέσω πιο σωστά δεν ήμασταν απλώς τυχεροί. Ήμασταν προνοητικοί. Το να μένεις μέσα σε ένα πυκνόφυτο δάσος είναι δύσκολη πίστα. Πρέπει να είσαι προετοιμασμένος για τα πάντα. Δεν μπορείς να τα βάλεις με τη φύση, αυτό είναι το μόνο σίγουρο. Μπορείς όμως να έχεις κάνει κάποιες, πολύ συγκεκριμένες κινήσεις, για να ξέρεις πώς στο τέλος όλα θα πάνε καλά. Πως έχεις κάνει ό,τι περνάει από το χέρι σου για να προστατεύσεις το σπίτι σου. Το ησυχαστήριό σου. Εγώ εκείνες τις ημέρες λοιπόν κατάλαβα πόσο σημαντική, πόσο πολύτιμη είναι η ασφάλεια σπιτιού. Και με ευχαριστούσα κάθε μέρα που είχα προλάβει και είχα ασφαλίσει το σπίτι μου, πριν με προλάβει… η φύση!

Το θέμα είναι πώς επιλέγουμε την ασφάλιση της κατοικίας μας. Από που ξεκινάμε; Ποια εταιρία επιλέγουμε; Με ποιο πρόγραμμα από τα χιλιάδες που υπάρχουν εκεί έξω προχωράμε; Όταν λέμε ασφάλεια σπιτιού τί ακριβώς εννοούμε; Τι προστατεύουμε; Και εγώ όλα αυτά στην πορεία τα έμαθα. Δεν τα ήξερα εξ’ αρχής. Και εγώ είχα πολλές απορίες. Το μόνο που ήξερα καλά είναι πως το σπίτι μου είναι μοναδικό. Χρειαζόμουν μια εταιρία που πιστεύει το ίδιο. Που να αντιμετωπίζει το σπίτι μου ως μοναδικό και εμένα όχι ως μια ακόμη πελάτη… Και κάπου εκεί μπήκε στο παιχνίδι η Generali. Η Generali λοιπόν πιστεύει πως ο καθένας από εμάς είναι μοναδικά ξεχωριστός και ξεχωριστά μοναδικός. Και το ίδιο ισχύει και για το σπίτι του. Πρώτο βήμα; Να μάθω περισσότερα για την εταιρία και τα προγράμματά της. Να βρω έναν άνθρωπο να έχει την όρεξη, την διάθεση και την… υπομονή, να μου εξηγήσει, να με εξυπηρετήσει, να με κατευθύνει, να βρει την ιδανική λύση για εμένα και τις ανάγκες μου. Έναν εξειδικευμένο σύμβουλο χρειαζόμουν. Η Generali δεν έχει έναν τέτοιο άνθρωπο στο δυναμικό της, αλλά περίπου 3.500.

Με τις πολύτιμες συμβουλές του ασφαλιστή αυτού λύσαμε πολλές από τις απορίες και προχωρήσαμε στο να βρούμε ποιο ακριβώς πρόγραμμα ασφάλισης κατοικίας ταιριάζει στις εξατομικευμένες ανάγκες μου, στα θέλω μου, στην φάση ζωής που βρισκόμουν εκείνη την περίοδο, και να καταλήξουμε σε εκείνο που θα βελτιώσει και θα διευκολύνει την καθημερινότητά μου. Και το βρήκαμε! Είναι το «Home On». Αυτό ήταν, είναι και θα είναι η ανάσα μου. Η ανάσα της οικογένειάς μου. Τι είναι όμως το «Home On»; Πρόκειται για ένα ολοκληρωμένο και ευέλικτο πρόγραμμα ασφάλισης κατοικίας, με το οποίο εμείς προστατεύουμε όχι μόνο το κύριο σπίτι μας αλλά και το εξοχικό μας, έναντι κάθε κινδύνου.

Τι ακριβώς καλύπτεται με το πρόγραμμα αυτό; Το ίδιο το κτίριο, το περιερχόμενο του, περιουσιακά και προσωπικά στοιχεία, εξοπλισμός, ηλεκτρονικές συσκευές και κοσμήματα αλλά και οι βοηθητικοί χώροι που μπορεί να διαθέτει, όπως αποθήκες, BBQ, σύστημα πισίνας, γκαράζ, πέργκολες και κιόσκια, μαντρότοιχοι και αυλόπορτες και άλλα. Εγώ είμαι η ιδιοκτήτρια του οικήματος το οποίο ασφάλισα. Ωστόσο το «Home On» είναι κατάλληλο και για ενοικιαστές. Και έχω κι άλλα να πω. Με το «Home On» έχεις άμεση τεχνική υποστήριξη όλο το 24ώρο για κάθε πιθανή ζημιά στο σπίτι και ψηφιακή εξυπηρέτηση για γρήγορη ανταπόκριση ό,τι και αν συμβεί.

Και περνάμε στο οικονομικό, που ας μην κοροϊδευόμαστε μεταξύ μας, παίζει σπουδαίο ρόλο στην επιλογή. Με το «Home On» βγαίνεις διπλά κερδισμένη. Γιατί; Γιατί η Generali παρέχει έκπτωση έως και 20% για κάθε ολοκληρωμένη ασφάλιση σπιτιού ετήσιας διάρκειας, προστατεύοντάς το από κάθε φυσικό φαινόμενο ή σεισμό. Φωτιά ή πλημμύρα, παραδείγματος χάρη. Και κάπως έτσι δεν χρειάζεται να σπαταλίσεις μια περιουσία. Για να ξέρεις, η προσφορά αυτή ισχύει για τα συμβόλαια που θα συναφθούν ως και τις 31 Δεκεμβρίου. Οπότε… τρέξε! Την ίδια στιγμή, με το συγκεκριμένο πρόγραμμα ασφάλισης, εξασφαλίζεις και μείωση στον ΕΝΦΙΑ ως και 10%. Επομένως μιλάμε για μια εξαιρετικά ανταγωνιστική τιμή που δεν μπορείς να την προσπεράσεις έτσι απλά.

Μάθε περισσότερα για τα προγράμματα της Generali σχετικά με την ασφάλιση της κατοικίας σου εδώ!