DIY kids: Πώς θα φτιάξετε τα πιο εντυπωσιακά χρώματα για face painting

Ήδη έχεις ενημερωθεί από εδώ γύρω από τις πιο δημοφιλείς παιδικές στολές της φετινής χρονιάς, ώστε να εφοδιαστείς καταλλήλως για την μεγάλη κορύφωση των Αποκριών! Την ίδια στιγμή, έχεις διαβάσει εδώ για τις μεγαλύτερες αποκριάτικες εκδηλώσεις της πόλης, σε διάφορους Δήμους της Αθήνας, ώστε να διασκεδάσετε παρέα με τα παιδιά. Φυσικά, έχεις πάρει και την πρώτη μικρή δόση DIY για να φτιάξετε χειροποίητες μάσκες με τα μικρά σου και να απολαύσετε τις χειροτεχνίες σας. Σήμερα, λοιπόν, θα σου δείξω και πώς θα φτιάξεις homemade μπογιές για το πρόσωπο και το σώμα, που δεν περιέχουν χημικές προσθήκες (όπως τα περισσότερα προϊόντα του εμπορίου) και γίνονται στο πι και φι με υλικά που ήδη έχετε στο σπίτι!

Ρίξε, λοιπόν, μια ματιά παρακάτω και ξεκινήστε το επόμενο μεγάλο και άκρως διασκεδαστικό DIY project με τα παιδιά για τις Απόκριες!

Τα υλικά που θα χρειαστείς:
◊ 1 φλ. νερό
◊ 1 φλ. corn flour
◊ 1 φλ. αλεύρι
◊ 1 φλ. παιδική λοσιόν
◊ 1/4 κ. γλυκού ηλιέλαιο
◊ χρώματα ζαχαροπλαστικής

Και τι πρέπει να κάνεις:
♦ Σε ένα μπολ βάλε το νερό με το corn flour, το αλεύρι και την λοσιόν.
♦ Με ένα κουτάλι ανακάτεψε καλά τα υλικά μέχρι να σχηματιστεί μια παχύρρευστη πάστα.
♦ Αν χρειαστεί, πρόσθεσε περισσότερο corn flour για να γίνει πιο πηχτό ή για να την αραιώσεις μπορείς να προσθέσεις νερό.
♦ Πρόσθεσε και το χρώμα ζαχαροπλαστικής της επιλογής σου ή μοίρασε το μείγμα σε μικρότερα μπολ και βάψε το καθένα σε διαφορετική απόχρωση.
♦ Μετάφερε τις μπογιές σε μικρά βαζάκια (όπως είναι της ενυδατικής κρέμας) για να τα χρησιμοποιήσεις τις επόμενες ημέρες, χωρίς να ξεραθούν.

Τώρα, μπορείς με πινέλο μακιγιάζ να φτιάξεις ό,τι σχέδιο θέλεις στο πρόσωπο και το σώμα του μικρού σου! Καλή διασκέδαση!


*Όπως οτιδήποτε έρχεται σε επαφή με το δέρμα, έτσι και τα σπιτικά χρώματα μακιγιάζ καλό είναι να δοκιμάζονται σε ελάχιστη ποσότητα σε ένα ασφαλές σημείο της επιδερμίδας, ώστε να βεβαιωθείς πως το παιδί δεν έχει κάποια αλλεργική ή δερματική αντίδραση στα συστατικά της μπογιάς.

Read More

And More