5 πολύ περίεργα συμπτώματα εγκυμοσύνης που πρέπει να γνωρίζεις

Οι εννέα μήνες της εγκυμοσύνης είναι μήνες χαράς και αγωνίας. Ταυτόχρονα. Από τη μία, πετάς στα σύννεφα, γιατί σε λίγο καιρό θα κρατάς στην αγκαλιά το μωράκι σου. Από την άλλη, το μυαλό σου κατακλύζουν ερωτήματα που αφορούν τόσο στη διαδικασία της μητρότητας, όσο και το διάστημα της εγκυμοσύνης, τον κάθε μικρό πόνο και αλλαγή που βλέπεις στο σώμα σου. Μπορεί οι ναυτίες και οι λιγούρες να είναι γνωστές, όμως, υπάρχουν ορισμένα συμπτώματα που αν και δεν είναι ευρέως διαδεδομένα, κάθε μαμά σε ενδιαφέρουσα θα βιώσει. Ιδού!

Τα βλέπεις όλα θολά
Μήπως τελευταία αισθάνεσαι τα μάτια σου κάπως; Όχι, δεν είναι η ιδέα σου. Και οφείλεται η εγκυμοσύνη σου για αυτό. Σύμφωνα με τους ειδικούς, οι ορμόνες που απελευθερώνονται στο σώμα τα τρία πιο ενδιαφέροντα τρίμηνα της ζωής σου, εκτός από το φούσκωμα σε συγκεκριμένα σημεία του σώματος, “χτυπούν” και την όρασή σου, με αποτέλεσμα οι φακοί επαφής να μην είναι και τόσο λειτουργικοί.

Μυρίζεις τα πάντα
Δεν χρειάζεται να βρίσκεται κοντά σου ένα αντικείμενο ή φαγητό, προκειμένου η μύτη σου να το εντοπίσει. Το καταλαβαίνεις. Πώς αλλιώς μπορείς να εξηγήσεις το άρωμα του γλυκού που, όχι μόνο λιγουρεύεσαι, αλλά το διαισθάνεσαι πριν καν το φέρει ο σύζυγος σου στο σπίτι; Η συνέχεια, βέβαια, δεν είναι τόσο γλυκιά. Όπως και όλες οι μυρωδιές που “εισβάλλουν” στον οργανισμό σου. Μερικές ενδέχεται να σου προκαλέσουν ακόμα και εμετό. Η απάντηση στο “ποιες” διαφέρει σε κάθε γυναίκα. Πάντως, αυτές που επηρεάζουν σχεδόν κάθε μέλλουσα μαμά είναι εκείνη του μαγειρεμένου αβγού, του φρέσκου ψαριού και του μπρόκολου.

Χρειάζεσαι μεγαλύτερα παπούτσια
Μία αλλαγή που σίγουρα δεν θα σε ενθουσιάσει. Και εκεί που είχες αγοράσει τις αγαπημένες σου παντόφλες και τα sneakers που θα λιώσεις στο περπάτημα, το πόδι δεν… χωρά. Οι ορμόνες της εγκυμοσύνης έκαναν και πάλι το -όχι και τόσο- θαύμα τους! Τα πέλματά σου διαστέλλονται και κάπως έτσι τα παπούτσια σε χτυπάνε και σου ζητούν να τα αλλάξεις με άλλο σετ ενός νούμερου μεγαλύτερου. 

Είσαι αφηρημένη
Κλείδωσες ή όχι την πόρτα; Πού άφησες το κινητό και τι ώρα πρέπει να ξυπνήσεις αύριο, για να προλάβεις να τελειώσεις τις υποχρεώσεις σου, πριν ο ήλιος δύσει. Αν είσαι έγκυος, οι ειδικοί αναφέρουν ότι όσο και να προσπαθείς να θυμηθείς, δεν θα το καταφέρεις με σιγουριά. 

Τα μαλλιά σου λάμπουν
Να και ένα θετικό! Για να μας φτιάξει η διάθεση και να εστιάσουμε λίγο περισσότερο στην αισιόδοξη πλευρά της ζωής. Οι ορμόνες εμποδίζουν τη φυσιολογική τριχόπτωση έτσι οι τρίχες που θα έπεφταν ολοκληρώνοντας τον κύκλο της ζωής τους, δεν πηγαίνουν πουθενά! Ταυτόχρονα, θρέφουν την τρίχα και τα μαλλιά σου δεν ήταν ποτέ ξανά τόσο λαμπερά. 

Read More

And More