Εγκυμοσύνη: Πώς να αφιερώσεις χρόνο στον εαυτό σου πριν την άφιξη του μωρού

Εγκυμοσύνη: Πώς να αφιερώσεις χρόνο στον εαυτό σου πριν την άφιξη του μωρού | tlife.gr

Η είδηση μιας εγκυμοσύνης είναι πάντα μια ευτυχισμένη στιγμή για κάθε γυναίκα που νιώθει την ανάγκη να γίνει μητέρα! Χιλιάδες σκέψεις και συναισθήματα πλημμυρίζουν τον εγκέφαλό σου και η χαρά μπορεί να είναι απερίγραπτη, αλλά πολύ σύντομα θα αρχίσεις να σκέφτεσαι όλα εκείνα που πρέπει να ετοιμάσεις πριν τον ερχομό του μωρού στη ζωή σου! Τόσες υποχρεώσεις που χρειάζεται να… ξεσκαρτάρεις, τόσα πράγματα που πρέπει να προγραμματίσεις και κυρίως τον εαυτό σου που οφείλεις να προετοιμάσεις επαρκώς για τη σημαντική αλλαγή που έρχεται στη ζωή σου! Ίσως, όμως, θα ήταν πιο χρήσιμο να σκεφτείς όλα αυτά που έχεις ανάγκη να κάνεις τώρα και να ευχαριστηθείς πριν φτάσει η μεγάλη στιγμή που θα φέρει -με τον καλύτερο δυνατό τρόπο- τα πάνω- κάτω!

Αν κάνεις μια μικρή “έρευνα” ανάμεσα σε άλλες μαμάδες ή αν βάλεις μπροστά την… κοινή λογική, τότε θα συνειδητοποιήσεις ότι ενέργειες όπως η αγορά κούνιας, βρεφικών ρούχων και εξοπλισμού, ο προγραμματισμός όλων των ραντεβού για τους επόμενους εννέα μήνες, το babyproofing του σπιτιού, η ανεύρεση του σωστού ονόματος για το παιδί και ό,τι άλλο αισθάνεσαι σαν εκκρεμότητα πριν τη γέννηση του μωρού, είναι εντελώς αχρείαστα -ειδικά όταν διανύεις το πρώτο τρίμηνο και έχεις βαλθεί να οργανώσεις το υπόλοιπο της ζωή σου! Δεν υπάρχει κανένας λόγος να βιαστείς να πάρεις τέτοιου τύπου αποφάσεις ή να κάνεις αυτού του είδους τις προετοιμασίες! Εκείνο που έχει μεγαλύτερη αξία για εσένα αυτή την περίοδο της ζωής σου είναι να ευχαριστηθείς το χρόνο που είσαι… μόνη! Γιατί -κάθεσαι;- τα επόμενα 18 χρόνια της ζωής σου θα είναι αφιερωμένα αποκλειστικά στο παιδάκι σου και όσο σημαντική και ελπιδοφόρα αν είναι μια διαπίστωση σαν αυτή, είναι και καθοριστικής σημασίας για το πώς θα φροντίσεις τον εαυτό σου από εδώ και πέρα!

Πάρε, λοιπόν, μια ανάσα από την… κατάστρωση όλων των μελλοντικών σχεδίων και τη σύνταξη όλων των λιστών του κόσμου και αξιοποίησε το χρόνο σου, αφιερώνοντάς τον σε εσένα και τις ανάγκες που πρέπει να καλύψεις!

Παρακάτω μπορείς να βρεις μερικές ιδέες για όλα εκείνα που θα μπορούσες να κάνεις τους επόμενους μήνες, καθώς περιμένεις το μικροσκοπικό “θαύμα” να έρθει στη ζωή σου!

 

♦ Πέρασε χρόνο με τους φίλους σου!
Τώρα είναι η κατάλληλη ευκαιρία να τα πείτε, χωρίς διακοπές και τεράστιες ευθύνες που “τρέχουν”! Σκέψου ότι για τον πρώτο καιρό με το παιδί στο σπίτι, ο χρόνος σου θα είναι περιορισμένος και ίσως χρειάζεται να “προετοιμάσεις” και τις φίλες σου για αυτή την αλλαγή!

♦ Κάνε ένα ταξίδι με το σύντροφό σου!
Στο μέλλον τα πράγματα θα είναι πιο δύσκολα και δεν θα έχουν την ανεμελιά, όπως την ήξερες μέχρι τώρα! Φαντάσου πόσα πράγματα θα πρέπει να κουβαλάτε κάθε φορά που θα φεύγετε για οικογενειακές διακοπές και το άγχος που θα έχετε για να περνάει το παιδί καλά! Τώρα είναι η κατάλληλη ευκαιρία να κάνετε αυτό το μικρό “δώρο” στους εαυτούς σας!

 

♦ Κοιμήσου ό,τι ώρα θέλεις!
Είσαι ελεύθερη να κοιμηθείς και να ξυπνήσεις όποια ώρα το επιθυμείς! Δεν υπάρχει κανένας λόγος να ξυπνήσεις στη μέση της νύχτας, ούτε από τα ξημερώματα για να θηλάσεις και να αλλάξεις πάνα! Άρα εκμεταλλεύσου την ευκαιρία!

 

♦ Χαλάρωσε με όποιο τρόπο μπορείς!
Έχεις όλο το χρόνο για σένα και δεν χρειάζεται να πιέζεσαι με υποχρεώσεις! Μπορείς να διαβάσεις τα βιβλία σου (όχι μόνο τα συγγράμματα για την εγκυμοσύνη!), να γράψεις, να πας για περπάτημα και να κάνει γιόγκα χωρίς δεύτερες σκέψεις!

 

♦ Μίλα στο τηλέφωνο περισσότερη ώρα!
Μετά τον ερχομό του μωρού οι τηλεφωνικές σου επικοινωνίες θα περιορίζονται στο… πεντάλεπτο! Είτε γιατί δεν θα προλαβαίνεις, είτε γιατί κάτι θα προκύπτει! Αξιοποίησε, λοιπόν, τώρα τον ελεύθερο χρόνο σου, ώστε να συζητάς χωρίς διακοπές και άγχος!

 

♦ Πήγαινε στον κινηματογράφο!
Δεν χρειάζεται να βλέπεις ταινίες στο σπίτι, όταν έχεις το… ελεύθερο να πας μέχρι το σινεμά, χωρίς κανέναν ενδοιασμό! Θυμήσου ότι σύντομα δεν θα έχεις εύκολα αυτή τη δυνατότητα!

 

♦ Άλλαξε την “ενέργεια” του σπιτιού σου!
Σε λίγο καιρό δεν θα έχεις τον απαραίτητο χρόνο να ασχοληθείς με τη διακόσμησή σου, οπότε τώρα είναι η κατάλληλη στιγμή να ανανεώσεις το χώρο σου, ώστε να γίνει περισσότερο cozy και “ζεστός” και να σε προδιαθέτει για χαλάρωση με το μωρό σου!

♦ Κάνε τη γυμναστική σου!
Μην αφήνεις τις δραστηριότητές σου λόγω της εγκυμοσύνης! Αν προσέχεις τον εαυτό σου και την φυσική κατάστασή σου θα αυξήσεις τις αντοχές σου, ενώ ταυτόχρονα μπορεί να διευκολύνεις τον τοκετό, αλλά και την “επαναφορά” μετά τη γέννα!

READ more