Γιαούρτι στην εγκυμοσύνη: Τα οφέλη του στο έμβρυο και την μέλλουσα μαμά

Η περίοδος της εγκυμοσύνης είναι για κάθε μανούλα μία περίοδος απορίας και ερωτημάτων. Ειδικά, αν το βιώνεις για πρώτη φορά, δεν γνωρίζεις ούτε αν οτιδήποτε κάνεις είναι σωστό, ούτε ποιες από τις συμβουλές που σου δίνει η μαμά ή οποιαδήποτε γυναίκα έχει γίνει μανούλα πρόσφατα στο φιλικό σου περιβάλλον πρέπει να ακούσεις και ποιες να… απορρίψεις. Ένα θέμα που δημιουργεί ερωτηματικά στο μυαλό σου δεν είναι άλλο από αυτό της διατροφής. Ποιες τροφές είναι καλές για την εγκυμοσύνη  σου και ποιες είναι προτιμότερο να αποφύγεις; Στην πρώτη κατηγορία ανήκει το γιαούρτι, αυτό το υγιεινό σνακ που “κρύβει” αρκετά οφέλη τόσο για εσένα, όσο και το μωρό στην κοιλίτσα σου!

Ενεργοποιεί το μεταβολισμό σου
Μία κουταλιά του αρκεί, για να “ξυπνήσει” τον μεταβολισμό σου και να τον αναγκάσει να κάψει λίγες παραπάνω θερμίδες και λίπος, όσο εσύ κάνεις τις υπόλοιπες δουλειές της ημέρας. Σύμφωνα με τους ειδικούς, αυτό οφείλεται στη θαυματουργή Βιταμίνη D, η οποία μόλις απορροφηθεί από το στομάχι σου, αυξάνει τις καύσεις λίπους του οργανισμού σου και σε βοηθάει να μην πάρεις πολλά κιλά κατά την διάρκεια της εγκυμοσύνης σου.

Αντιμετωπίζεις τις ναυτίες
Είναι μίας από τις πιο συχνές δυσκολίες κάθε εγκυμονούσας. Γιατί, ενώ μπορεί να ξυπνήσεις γεμάτη ενέργεια και όρεξη να αδράξεις την ημέρα, είναι πολύ πιθανόν όσο το μεσημέρι πλησιάζει, τόσο η ενοχλητική ναυτία να κάνει την εμφάνιση της και να ταράξει στο στομάχι σου. Μην αγχώνεσαι! Ένα γιαουρτάκι με λίγες σταφίδες αρκεί, για να πεις προσωρινό “αντίο” στη ζαλάδα της στιγμής.

Κοιμάσαι καλύτερα
Γιαούρτι για βραδινό; Η απάντηση είναι σίγουρα “ναι”. Γιατί, το μπολάκι σου με το συγκεκριμένο γαλακτοκομικό και πλούσια σε προβιοτικά ηρεμεί το στομάχι σου και σου χαρίζει ευχάριστο ύπνο, τώρα που το έχεις περισσότερο ανάγκη.

Είναι πλούσιο σε πρωτεΐνη
Βασική τροφή, σύμφωνα με τους ειδικούς, για την ταχύτερη δημιουργία νέων κυττάρων τόσο στο δικό σου σώμα, όσο και στου μωρού σου. Η ιδιαίτερη σύνθεση του επιταχύνει την ίδια στιγμή την απομάκρυνση των νεκρών κυττάρων από το σώμα και το δέρμα σου.

Και ασβέστιο!
Είναι το συστατικό που στη φάση της εγκυμοσύνης χρειάζεσαι περισσότερο από κάθε άλλο. Όσο το μωρό σου μεγαλώνει στην κοιλίτσα σου, τόσο οι μεγαλύτερες είναι και οι αλλαγές που βιώνει το σώμα σου, με την σημαντικότερη να αφορά τα οστά και τα δόντια σου. Ναι, τα ποσοστά ασβεστίου μπορεί να “πέσουν” απότομα. Παράλληλα, όπως μπορείς να καταλάβεις, τα γαλακτοκομικά προϊόντα (σ.σ. εκεί που βρίσκεις την μεγαλύτερη ποσότητα ασβεστίου) συμβάλλουν στην ανάπτυξη των οστών του μωρού σου. 

***Να σημειώσουμε ότι σε κάθε οργανισμό τα οφέλη μπορεί να διαφέρουν.

And More