Εκπαιδευτική ρομποτική: Το μέλλον των παιδιών “γράφεται” τώρα με τη βοήθεια της COSMOTE!

Εκπαιδευτική ρομποτική: Το μέλλον των παιδιών “γράφεται” τώρα με τη βοήθεια της COSMOTE! | tlife.gr

Εσύ ξέρεις ποια είναι η δραστηριότητα που μπορεί να βοηθήσει τα παιδιά να αναπτύξουν τις κοινωνικές δεξιότητές τους, να αναπτύξουν τις νοητικές και κινητικές ικανότητές τους, να κατανοήσουν και να ενδιαφερθούν περισσότερο για τις επιστήμες που διδάσκονται στο σχολείο, ενώ ταυτόχρονα διασκεδάζουν και περνούν το χρόνο τους ευχάριστα και δημιουργικά; Ναι, μοιάζει σαν “όνειρο” που υπάρχει ένα hobby τόσο μεστό και ολοκληρωμένο που να δίνει τη δυνατότητα στα παιδιά να αναπτύξουν τόσο διαφορετικούς τομείς της προσωπικότητά τους, αλλά η αλήθεια είναι πως η ενασχόληση με την εκπαιδευτική ρομποτική καταφέρνει να ενσωματώσει όλες τις παραπάνω αρετές! Για αυτό και περισσότεροι από 500 μαθητές από όλη την Ελλάδα συμμετείχαν στον ελληνικό τελικό εκπαιδευτικής ρομποτικής στο πλαίσιο του Εθνικού Διαγωνισμού Εκπαιδευτικής Ρομποτικής με τη στήριξη της COSMOTE, όπου σχεδίασαν και κατασκεύασαν εξελιγμένες ρομποτικές κατασκευές, με θέμα “Ρομπότ για τη Βιώσιμη Ανάπτυξη” (Sustainabot).

Μάλιστα, έντεκα ομάδες μαθητών κέρδισαν το “εισιτήριο” για τη συμμετοχή τους στην Ολυμπιάδα Εκπαιδευτικής Ρομποτικής – WRO™ (World Robot Olympiad) στην Κόστα Ρίκα, μετά το μεγάλο τελικό του 9ου Εθνικού Διαγωνισμού Εκπαιδευτικής Ρομποτικής. Ο διαγωνισμός διοργανώθηκε από τον WRO Hellas (Μη Κερδοσκοπικό Οργανισμό Εκπαιδευτικής Ρομποτικής, Επιστήμης και Τεχνολογίας), με στρατηγικό συνεργάτη την COSMOTE και πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 1 Ιουλίου στο Ολυμπιακό Στάδιο της Αθήνας.

Οι έντεκα νικήτριες ομάδες που αναδείχθηκαν ανά κατηγορία είναι:

  • Regular Δημοτικό: Robocaptains και Linkage, Ανεξάρτητες Ομάδες
  • Regular Γυμνάσιο: Πυθαγόρας από το Λεόντειο Λύκειο Ν. Σμύρνης και Robot Direction από το 13ο Γυμνάσιο Λάρισας
  • Regular Λύκειο: Le Velo Ανεξάρτητη Ομάδα και Kalamata Storm II από το Κέντρο Ρομποτικής & Προγραμματισμού Καλαμάτας
  • Open Δημοτικό: SMARTBIRDS NEXT από τα Δημοτικά Σχολεία Πατρών (44o & Ν. Σουλίου)
  • Open Γυμνάσιο: η G.R.I.D Ανεξάρτητη Ομάδα
  • Open Λύκειο: Minders από την Εκπαιδευτική Αναγέννηση
  • Advanved Robotics Challenge: Πανεπιστήμιο Μακεδονίας 2 από το Πανεπιστήμιο Μακεδονίας
  • Football: bitbot2 από bitLab

Οι ομάδες της ελληνικής αποστολής θα διαγωνιστούν τον ερχόμενο Νοέμβριο στην Κόστα Ρίκα, μαζί με περισσότερες από 600 ομάδες από όλο τον κόσμο. Ο Εθνικός Διαγωνισμός Εκπαιδευτικής Ρομποτικής που οδηγεί στην Ολυμπιάδα, περιλαμβάνεται στις δράσεις που υλοποιεί ο WRO Hellas, με στρατηγικό συνεργάτη την COSMOTE, προκειμένου να ενισχύσει τη διάδοση της εκπαιδευτικής ρομποτικής στη χώρα μας. Η εκπαιδευτική ρομποτική μέσα από τη μεθοδολογία S.T.E.M. (Science, Technology, Engineering, Mathematics), βοηθά τους μαθητές στην καλύτερη κατανόηση της Επιστήμης, της Τεχνολογίας, τη Μηχανικής και των Μαθηματικών. Αντίστοιχες δράσεις αποτελούν και οι Πανελλήνιοι Διαγωνισμοί Εκπαιδευτικής Ρομποτικής για παιδιά Δημοτικού, Γυμνασίου και Λυκείου.

H COSMOTE, μέσα από διαφορετικές δράσεις βιώσιμης ανάπτυξης, επενδύει συστηματικά στην ανάπτυξη των ψηφιακών δεξιοτήτων και στην εκπαίδευση των νέων. Με όχημα την τεχνολογία και την καινοτομία στοχεύει στη δημιουργία ενός κόσμου καλύτερου για όλους.

READ more