Επιστροφή στη φύση! Επιβάλλεται…

Ένα παιδί εγκλωβισμένο σε ένα διαμέρισμα είναι συνήθως ένα δυστυχισμένο παιδί. Όσο κι αν σε πιέζουν οι ρυθμοί και οι χρόνοι της πόλης υπάρχουν τρόποι να το φέρεις σε επαφή με τη φύση και να το βοηθήσεις να γνωρίσει το πράσινο (της ελπίδας) από κοντά!

– Επισκεφτείτε τα πάρκα και τις πλατείες της γειτονιάς σας. Έστω και μια μικρή ευκαιριακή ανάσα πρασίνου θα βοηθήσει ένα παιδί που έχει συνηθίσει να περνάει όλο τον ελεύθερο χρόνο του σε μια οθόνη υπολογιστή να αλλάξει διάθεση.
Περπατήστε, κάντε ποδήλατο και εξερευνήστε κοντινούς “πράσινους” προορισμούς. Ακόμα κι αν ο χρόνος που μπορείτε να διαθέσετε είναι λίγος, αφήστε το άγχος πίσω στο διαμέρισμά σας.
– Αν έχετε συγγενείς σε κάποιο χωριό μη χάσετε την ευκαιρία να τους επισκεφτείτε μαζί με τα παιδιά. Έτσι θα έρθουν σε επαφή με τον τρόπο ζωής στην ύπαιθρο και θα μπορέσουν να υποδυθούν έστω και για λίγο τους αγρότες και τους κτηνοτρόφους φροντίζοντας τα ζώα που πιθανόν να υπάρχουν στο συγγενικό σας σπίτι.
– Πολλές παιδικές κατασκηνώσεις βρίσκονται σε περιοχές με πολύ πράσινο. Τα παιδιά εκεί θα έχουν την ευκαιρία να κοινωνικοποιηθούν, να νιώσουν ελεύθερα και να ανακαλύψουν τη φύση.
– Ξεκλέψτε χρόνο για κοντινές αποδράσεις εκτός πόλης τα Σαββατοκύριακα. Μια εκδρομή θα αναζωογονήσει και εσάς και το παιδί σας!
– Οργανώστε ένα πικ νικ. Αφήστε το να έρθει σε επαφή με το γρασίδι και το χώμα χώρις να γκρινιάζετε ότι θα λερωθεί!
– Στην παραλία μαζέψτε κοχύλια βότσαλα και πέτρες μαζί με το παιδί.

READ more