Ετοιμάζεσαι για παιδικό πάρτι; Με αυτά τα tips θα διοργανώσεις το καλύτερο!

Τι αρέσει πολύ στα παιδιά; Μα, φυσικά τα πάρτι. Είτε τα γενέθλια του παιδιού σου πλησιάζουν, είτε όχι, το μόνο σίγουρο είναι ότι το θέλει το πάρτι του. Θυμήσου, και όταν ήμασταν εμείς μικρά, που κάναμε πάρτι με την παραμικρή αφορμή. Λίγο τα Χριστούγεννα (που είναι η γιορτή της χαράς), λίγο το Πάσχα (η πιο οικογενειακή και παραδοσιακή γιορτή), πολύ τα γενέθλια και οι γιορτές (και έρχονται πολλές αρκετά σύντομα). Α, μη ξεχάσω να αναφέρω και τις Απόκριες, που πάντα ένα πάρτι μεταμφιέσεων “ερχόταν” στην καθημερινότητα μας.

Ναι, όλα τα προαναφερθέντα θέλουν να γιορταστούν. Το πάρτι, λοιπόν, ήταν (και είναι) μονόδρομος. Αν το μικρό σου, λοιπόν, έχει σύντομα γενέθλια και θέλει να οργανώσει το καλύτερο πάρτι της τάξης, σου έχω μερικά tips, που θα σε βοηθήσουν στο σκοπό αυτό.

– Αποφάσισε ποιους θα καλέσεις. Ένα από τα μεγαλύτερα διλήμματα που κάθε μαμά έχει να αντιμετωπίσει είναι αν στο πάρτι του παιδιού της θα καλέσει μόνο τους συμμαθητές του ή και τους γονείς τους. Αν και η απάντηση δεν είναι καθόλου σαφής και εξαρτάται από την κρίση σου, έχω να σου προτείνω το εξής: Αν το παιδί σου είναι κάτω από 6 ετών, επίλεξε να καλέσεις μερικούς γονείς και μαμάδες (με τις οποίες κάνεις και εσύ παρέα). Μετά από αυτή την ηλικία, μπορείς κάλλιστα να ετοιμάσεις ένα πάρτι μόνο για παιδάκια.

– Τι ώρα θα κάνεις το πάρτι; Άλλο ένα ερώτημα, στο οποίο η απάντηση εξαρτάται αποκλειστικά από την ηλικία του. Σύμφωνα με πρόσφατες έρευνες, το πρωινό παρτάκι (γύρω στις 10:00) είναι η καλύτερη λύση για εσένα που το παιδάκι σου δεν έχει πάει ακόμα στον παιδικό σταθμό. Αν το παιδί σου ετοιμάζεται για το Δημοτικό, μπορείς να γράψεις στο προσκλητήριο την ώρα 17:00, ενώ από τις ηλικίες 10 και μετά, η σωστή ώρα είναι εκείνη των 19:00.

– Τι δωράκια θα τους πάρεις; Ναι, είναι υπέροχο να λαμβάνουμε δώρα από πρόσωπα που μας αγαπούν. Εξίσου, όμως, μοναδικό είναι το συναίσθημα του να πηγαίνεις στο πάρτι του καλύτερου σου φίλου και εκείνος να σου δίνει ένα μικρό δωράκι. Μία έξυπνη λύση είναι να προμηθευτείς ζωγραφισμένες σακούλες και μέσα να βάλεις μικρά παιδικά αξεσουάρ.

– Τι φαγητό θα σερβίρεις; Μία από τις πιο λαχταριστές στιγμές ενός παιδικού πάρτι είναι το φαγητό (πώς θα μπορούσε, αλλιώς;). Δε θα σου πω ότι το σπιτικό φαγητό είναι πάντα πιο νόστιμο, γιατί, ούτε θέλω να σε πιέσω (αν δεν έχεις ελεύθερο χρόνο), ούτε να σε αναγκάσω να μπεις με φόρα στην κουζίνα. Η πίτσα είναι πάντα μία καλή και safe επιλογή, αφού όλα τα παιδάκια την αγαπούν. Μη στερηθείς τα κεφτεδάκια, τα μακαρονάκια με κόκκινη σάλτα, τα φρουτάκια και τους φυσικούς χυμούς με πάγο. A, μία έξυπνη ιδέα είναι να φτιάξεις σουβλάκι κοτόπουλου ή χοιρινού σε καλαμάκια και να τα τοποθετήσεις στο σχήμα ενός σκαντζόχοιρου. Τα μικρά θα ξετρελαθούν.

– Σκέψου αν θα έχεις κλόουν. Ή αλλιώς τον πιο αντιφατικό διασκεδαστή. Μερικά παιδάκια τον λατρεύουν, μερικά φοβούνται και μόνο στο άκουσμα του. Πάντως, θα σου φτιάξει εκπληκτικά σχέδια από μπαλόνια, θα τα κάνει να γελάσουν και θα τους μάθει πώς θα κάνουν τα πιο πετυχημένα ταχυδακτυλουργικά.

– Tι μουσική θα διαλέξεις; Επειδή η αλήθεια είναι ότι τα γούστα και οι προτιμήσεις αλλάζουν από τη μία στιγμή στην άλλη, άφησε τον τομέα αυτό στο παιδί σου. Το μόνο που μπορείς να κάνεις, για να το βοηθήσεις είναι να του θυμίσεις να οργανώσει την playlist από την προηγούμενη ημέρα, για να πάνε όλα όπως το επιθυμεί.

– Οργάνωσε το χώρο από την προηγούμενη ημέρα. Προσπάθησε να μετακινήσεις τα έπιπλα στην άκρη, ώστε το σαλόνι σου να έχει αρκετό ελεύθερο χώρο για να χορέψει, να γελάσει και να ευχαριστηθεί τη γιορτή του.

I’m Coming Up, So You Better Get This Party Started!

 

 

Read More

And More