“Αναζητώντας την Σκοτεινή Ύλη”… παρέα με τα παιδιά!

Τη νέα ψηφιακή πλανηταριακή παράσταση με τίτλο “Αναζητώντας την Σκοτεινή Ύλη»” παρουσιάζει στο κοινό το Νέο Ψηφιακό Πλανητάριο από την Πέμπτη 22 Μαρτίου και έως την Κυριακή 15 Απριλίου!

Η παράσταση μας εισάγει σε ένα πολύ ενδιαφέρον, όσο και περίπλοκο θέμα. Περισσότερα από 80 χρόνια πέρασαν από τότε που ο αστρονόμος Fritz Zwicky ανακάλυψε τις πρώτες ενδείξεις για μία παράξενη μορφή ύλης που υπάρχει παντού και όμως είναι αόρατη: την σκοτεινή ύλη. Έκτοτε, οι ενδείξεις για την ύπαρξή της πολλαπλασιάστηκαν, αν και η φύση της εξακολουθεί να παραμένει “σκοτεινή” όσο ποτέ! Η ύπαρξή της αποτελεί ένα από τα σπουδαιότερα, όσο και αναπάντητα ερωτήματα, που σχετίζονται με την Φυσική του μακρόκοσμου και του μικρόκοσμου.

Η νέα παράσταση “Αναζητώντας την Σκοτεινή Ύλη” παρακολουθεί την επιστημονική υπόθεση για την ύπαρξη της σκοτεινής ύλης και “επισκέπτεται” τα σπουδαιότερα εργαστήρια ανά τον κόσμο για να δούμε με ποιους τρόπους κορυφαίες επιστημονικές ομάδες επιχειρούν να ανιχνεύσουν την σκοτεινή ύλη και να αποκρυπτογραφήσουν την φύση. Από τον μεγαλύτερο σωματιδιακό επιταχυντή του κόσμου, στο CERN, μέχρι τους υπόγειους ανιχνευτές σκοτεινής ύλης που έχουν εγκατασταθεί στα βάθη εγκαταλειμμένων ορυχείων, το “κυνήγι” για την ανίχνευση της σκοτεινής ύλης συνεχίζεται.

Αφηγητής της παράστασης είναι ο Γιώργος Πυρπασόπουλος. Η σκηνοθετική επιμέλεια είναι του Παναγιώτη Δ. Σιμόπουλου, η επιστημονική επιμέλεια και το κείμενο αφήγησης είναι του Δρα Αλέξη Δεληβοριά, ενώ την μουσική και το sound design έχει αναλάβει ο Αναστάσιος Κατσάρης.

 

“Αναζητώντας την Σκοτεινή Ύλη”
Για παιδιά 12 ετών και άνω
Από Πέμπτη 22/3 έως Κυριακή 15/4
Ίδρυμα Ευγενίδου
Λ. Συγγρού 387

Read More

And More