Flix it στη Στέγη: Βόλτα στον κόσμο του VR

Το “Flix it στη Στέγη” διοργανώνει ένα Σαββατοκύριακο εικονικής πραγματικότητας, για μεγάλους και μικρούς, με ό,τι πιο νέο κι ό,τι πιο όμορφο έχει να επιδείξει η σύγχρονη συνάντηση τεχνολογίας και τέχνης. Κλείστε τη θέση και την… κάσκα σας εγκαίρως, για να εξασφαλίσετε το εικονικό ταξίδι σας στη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών!

Το Σάββατο 18 και την Κυριακή 19 Νοεμβρίου, το “Flix it στη Στέγη” κάνει Βόλτα στον κόσμο του VR και προβάλλει στη Μικρή Σκηνή συνεχόμενα προγράμματα σινεμά virtual reality. Την εμπειρία συμπληρώνουν: μια συζήτηση, ανοιχτή στο κοινό, για τη θεωρητική και πρακτική σχέση της VR τεχνολογίας και του σινεμά, και το εργαστήριο για παιδιά και εφήβους “Φτιάξε τη δική σου VR κάσκα”.

Οι ταινίες εικονικής πραγματικότητας (Virtual Reality, VR) αποτελούν πλέον το επόμενο βήμα στην κινηματογραφική εμπειρία: αναγνωρισμένοι σκηνοθέτες, από τον Αλεχάντρο Ινιάριτου έως τον Τσάι Μινγκ Λιανγκ, δουλεύουν τώρα τα VR πρότζεκτ τους, αναζητώντας διευρυμένους ορίζοντες για την καλλιτεχνική τους έμπνευση. To VR προσφέρει κάτι παραπάνω από την τρισδιάστατη προβολή: η εικόνα 360 μοιρών, μέσα στην οποία ο θεατής μπορεί να “κινηθεί”, περικυκλώνει το κοινό και το εντάσσει σε έναν ολόκληρο κόσμο προς εξερεύνηση.

VR Προβολές και Εργαστήριο
Ταινίες:

Πρόγραμμα Α: Miyubi των Φελίξ Λαζενές και Πολ Ραφαέλ, διάρκεια: 40’
Πρόγραμμα Β: Kinoscope των Κλεμάν Λεοτάρ και Φιλίπ Κολέν, Dolphin Man του Μπενουά Λικτέ, I Philip του Πιερ Ζάντροβιτς και Planet της Μομόκο Σέτο, συνολική διάρκεια: 32’

Εργαστήριο “Φτιάξε τη δική σου VR κάσκα”:
Κυριακή 19 Νοεμβρίου | Φουαγιέ 5ου ορόφου | 12:00-14:00
Απευθύνεται σε παιδιά και εφήβους 8 έως 16 ετών

*Οι ταινίες προβάλλονται χωρίς υπότιτλους στα ελληνικά.
Κατάλληλες για παιδιά 12+

Flix it στη Στέγη: Βόλτα στον κόσμο του VR
Σάββατο 18 & Κυριακή 19 Νοεμβρίου
Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών
Λ. Συγγρού 107

Read More

And More