Ο ‘Αη Βασίλης έρχεται από το Ροβανιέμι στην Αθήνα!

Μετά την τεράστια επιτυχία που σημείωσε πέρυσι τα Χριστούγεννα, η εταιρία Λούνα Πάρκ «Τα Αηδονάκια» παρουσιάζει για δεύτερη χρονιά στον εκθεσιακό χώρο του M.E.C. Παιανίας το μεγαλύτερο χριστουγεννιάτικο Πάρκο, το Santa Claus Kingdom.

Πρόκειται για έναν τεράστιο εσωτερικό χώρο, 13.000 τ.μ., που μένει ανεπηρέαστος από τις κλιματολογικές συνθήκες και συνδυάζει τη χριστουγεννιάτικη ατμόσφαιρα με πολλά παιχνίδια δράσης και χειμερινά σπορ, αλλά και δημιουργικά εργαστήρια, παιδικές παραστάσεις, αθλητικές επιδείξεις, μαγικά κόλπα, παγοδρόμιο, πλανητάριο, food court, Κουζίνα του Άη Βασίλη, χριστουγεννιάτικη αγορά, karaoke, face painting, μπαλονοκατασκευές…

Το Santa Claus Kingdom ανοίγει τις πύλες του από 30 Νοεμβρίου έως 2 Ιανουαρίου. Φιλοξενεί 40 παιχνίδια για μικρούς και μεγάλους και στις 34 ημέρες λειτουργίας του δίνει αληθινό νόημα στο όνομά του, αφού το βασίλειο του Άγιου Βασίλη γίνεται πραγματικότητα!

Το Santa Claus Kingdom φέρνει για πρώτη φορά στην Ελλάδα τον αυθεντικό Άη Βασίλη που καταφθάνει αυτοπροσώπως, ένα μήνα ακριβώς πριν την Πρωτοχρονιά, από το Ροβανιέμι της Φινλανδίας!

Ο Άγιος Βασίλης θα πραγματοποιήσει τα εγκαίνια του πάρκου το Σάββατο 30 Νοεμβρίου και θα βρίσκεται στο Πάρκο έως και την Κυριακή 1 Δεκεμβρίου.

Για δύο ολόκληρες ημέρες (30/11 & 1/12) θα μας μεταδώσει λίγη από τη μαγεία του, θα φωτογραφίζεται με τα παιδάκια, θα υπογράφει αυτόγραφα και θα μας αποκαλύψει όλα τα μυστικά του! Θα μας δώσει την αγάπη του και θα μεταδώσει την καλή θέληση του πνεύματος των Χριστουγέννων.

Μαζί του και η χορωδία των μικρών Φινλανδών φίλων μας που θα τραγουδήσει τα αυθεντικά κάλαντα και χριστουγεννιάτικα τραγούδια από την πατρίδα του, τη Λαπωνία.

Άη Βασίλης έρχεται από… το χωριό του!

Το χωριό του Άγιου Βασίλη βρίσκεται στον Αρκτικό Κύκλο, στο βόρειο τμήμα της Φινλανδίας. Ονομάζεται «Kορβατούντουρι» και είναι ένα παραμυθένιο τοπίο με «κουκλίστικα» σπιτάκια στο χιόνι, φωτισμένα έλατα και ταράνδους, έλκηθρα, χιονοπέδιλα και το εντυπωσιακό βραδινό «Βόρειο Σέλας» στον ορίζοντα. Το φαινόμενο αυτό δημιουργείται 100 χιλιόμετρα πάνω από την επιφάνεια της Γης και έχει εμπνεύσει με τα φανταχτερά του χρώματα πολλούς μύθους και θρύλους. Θεωρείται η πατρίδα του Αϊ-Βασίλη από τα τέλη του 19ου αιώνα. Ο άρχοντας του χωριού είναι, φυσικά, ο λατρεμένος Άγιος Βασίλης με τα λευκά γένια και την κόκκινη φορεσιά του.

Στο γραφείο του ο Άγιος Βασίλης διαβάζει κάθε Χριστούγεννα περίπου 800.000 γράμματα από όλο τον κόσμο. Οι μικροί βοηθοί του ονομάζονται στα Φινλανδικά «tontut» και παρατηρούν όλο το χρόνο ποιά παιδιά είναι «καλά».

Το Χωριό του Άη Βασίλη δεν σωπαίνει ποτέ. Ακόμα και το καλοκαίρι από το εργαστήριο παιχνιδιών ακούγονται χριστουγεννιάτικα τραγούδια! Το φθινόπωρο οι ρυθμοί εντατικοποιούνται για να προλάβουν μέχρι τα Χριστούγεννα να είναι όλα έτοιμα!

Ο Άη Βασίλης μας στέλνει και ένα μικρό μήνυμα “Εδώ, στη Λαπωνία της Φινλανδίας έχουμε κιόλας χιόνι και παγωνιά. Η μέρα έχει μικρύνει πολύ. Σε λίγο ο ήλιος δεν θα ανατέλλει καθόλου. Η εποχή αυτή ονομάζεται στα Φινλανδικά “kaamos.” Για αυτό και χαίρομαι που θα έρθω στην Ελλάδα να συναντήσω ένα διαφορετικό κλίμα. Πέρα από αυτό ανυπομονώ να σας δω και να ευχηθώ σε όλους τους Έλληνες Καλά Χριστούγεννα!”

Δες το βίντεο:

ΠΡΟΣΒΑΣΗ

Το Santa Claus Kingdom βρίσκεται στο εκθεσιακό κέντρο M.E.C. Παιανίας. Η πρόσβαση είναι πολύ εύκολη:
μέσω της Λεωφ. Λαυρίου (αριθμός 301)
μέσω της Αττικής Οδού (Έξοδος 17 – Κάντζα)
με όλα τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς (Metro, Προαστιακός, ΟΑΣΑ)

Σταθμός προαστιακού Μετρό Κάντζας
σταθμός Μετρό Δουκίσσης Πλακεντίας, από τον οποίο θα υπάρχει ΔΩΡΕΑΝ μεταφορά με τα λεωφορεία του Santa Claus Kingdom

Το M.E.C. διαθέτει 25.000 τ.μ. δωρεάν χώρους στάθμευσης,
γύρω από τις εγκαταστάσεις του

ΠΡΟΠΩΛΗΣΗ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ
Για την επίσκεψη σας στο Santa Claus Kingdom μπορείτε να προαγοράσετε το εισιτήριο σας στα παρακάτω σημεία εξασφαλίζοντας προτεραιότητα κατά την είσοδο σας στο Πάρκο αλλά και χαμηλότερη τιμή!
Η τιμή των εισιτηρίων στην προπώληση είναι:
4 ευρώ για γονείς
10 ευρώ για παιδιά

Η προπώληση θα ξεκινήσει άμεσα στα παρακάτω σημεία:
www.viva.gr , στο τηλέφωνο 11876, σε όλα τα καταστήματα Παπασωτηρίου, Public & Seven Spots

Αγορά εισιτηρίων στο Santa Claus Kingdom

Ενιαίο εισιτήριο για όλα τα παιχνίδια:
5 ευρώ για γονείς
12 ευρώ για παιδιά
ειδική πολιτική για ανέργους

ΩΡΑΡΙΟ
Το Santa Claus Kingdom λειτουργεί 30 Νοεμβρίου 2013 έως 2 Ιανουαρίου 2014
ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ 10 π.μ. – 10 μ.μ.

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 210 6199 777

www.santaclauskingdom.com
http://www.facebook.com/SantaClausKingdom

Read More

And More