Ο Βόλιος Εμβόλιος ανεβαίνει… στην Θεσσαλονίκη!

Ο Βόλιος Εμβόλιος ανεβαίνει… στην Θεσσαλονίκη! | tlife.gr

Ο παιδίατρος του TLife Δρ. Σπύρος Μαζάνης και η δημοσιογράφος υγείας Φλώρα Κασσαβέτη παρουσιάζουν το ευφάνταστο και διδακτικό βιβλίο τους “Βόλιος Εμβόλιος” στους μικρούς και μεγάλους… Θεσσαλονικείς φίλους τους, το Σάββατο 15 Δεκεμβρίου στο βιβλιοπωλείο Ιανός. Το “παρών” στην παρουσίαση θα δώσουν η εκδότρια του βιβλίου, Αθηνά Σοκόλη, η εικονογράφος Μαρία Κουτρουμπά και ο Πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης, Διονύσιος Ευγενίδης και φυσικά ο Δρ. Μαζάνης, ενώ την συζήτηση θα συντονίζει η Φλώρα Κασσαβέτη.

Ο Βόλιος Εμβόλιος, που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Σοκόλη, είναι το πρώτο παραμύθι που μιλά για την σημαντικότητα των εμβολίων, προσπαθώντας παράλληλα να καταπολεμήσει τις φοβίες των παιδιών, αλλά και να καλλιεργήσει τόσο σε αυτά, όσο και στους γονείς, την νοοτροπία ότι η πρόληψη μέσω του εμβολιασμού είναι ο μεγαλύτερος σύμμαχός τους σε θέματα υγείας.

Το παραμύθι είναι γραμμένο με φαντασία, σε απλό και φιλικό για τα παιδιά λόγο, ενώ κλείνει με ένα πλούσιο Παράρτημα (με δραστηριότητες για τα παιδιά, σε συνεργασία με τους εκπαιδευτικούς και τους γονείς, ιστορία των εμβολίων, βιβλιογραφία) από την Δρα Νάντια Κουρμούση, υπεύθυνη Ψυχικής Υγείας στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση στην Ανατολική Αττική.

Τα πνευματικά δικαιώματα συγγραφής και εικονογράφησης θα δοθούν στο Κέντρο Διάγνωσης και παρακολούθησης ασθενών με Πρωτοπαθή Δυσκινησία Κροσσών, το μοναδικό στην Ελλάδα, που λειτουργεί στο Γενικό Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο “Αττικόν” από το 2012 (ΦΕΚ 1911/Β) και στο οποίο εξετάζονται και παρακολουθούνται ετησίως περί τα 1700 βρέφη, παιδιά και έφηβοι, που πάσχουν από αδιάγνωστα ή χρόνια νοσήματα του αναπνευστικού συστήματος.

Παρουσίαση βιβλίου “Βόλιος Εμβόλιος”
Σάββατο 15 Δεκεμβρίου, 12:00
Βιβλιοπωλείο Ιανός
Αριστοτέλους 7, Θεσσαλονίκη

READ more