“Οι περιπέτειες του Παβ” συνεχίζονται στο Θέατρο 104

Η διεθνής ομάδα Hippo παρουσιάζει το έργο του Φώτη Δούσου, με τίτλο «Οι περιπέτειες του Παβ».

Το κείμενο είναι βασισμένο στο παραμύθι του Φώτη Δούσου με τίτλο «Παβ ο φάλτσος τζίτζικας και η περιπέτεια με τα τυφλά μυρμήγκια» (εκδόσεις Μικρή Σελήνη), το οποίο ήταν στις βραχείες λίστες για το βραβείο του περιοδικού Αναγνώστης και για το βραβείο παιδικού κύκλου βιβλίου IBBY.

Πρόκειται για μια μουσική κωμωδία με ανατρεπτική πλοκή, καταιγιστική δράση, γρήγορους διαλόγους και πυκνότητα νοημάτων. Η παράσταση βασίζεται σε τεχνικές του σωματικού θεάτρου, με έμφαση στην χρήση του σώματος και της φωνής.

Θέμα τoυ έργου είναι η αυτογνωσία.

Την παράσταση ακολουθεί ένα σύντομο θεατρικό εργαστήρι, βασισμένο σε τεχνικές του Εκπαιδευτικού Δράματος. Τα παιδιά, συμμετέχοντας σε μια σειρά θεατρικών δραστηριοτήτων (αυτοσχεδιασμούς, κινητικά και φωνητικά παιχνίδια), εισάγονται σε έναν φανταστικό κόσμο, όπου ξαναζούν μέρη της ιστορίας που παρακολούθησαν και δίνουν δικές τους διαφορετικές λύσεις σε διλήμματα που προέκυψαν. Στόχος του εργαστηρίου είναι η επαφή των παιδιών με τον συναισθηματικό τους κόσμο και η επανασύνδεση με βαθύτερες ποιότητες του ψυχισμού και της προσωπικότητάς τους.

Περίληψη

Ο Παβ είναι ένας τζίτζικας που προέρχεται από οικογένεια μεγάλων τραγουδιστών, αλλά αυτός έχει κακή φωνή. Στις συναυλίες του το εξαγριωμένο κοινό του πετάει λαχανικά αντί να χειροκροτάει. Για να βελτιωθεί λοιπόν ο Παβ πάει στον δάσκαλο μουσικής Λυκάων. Εκείνος όμως δεν τον δέχεται αν δεν πληρωθεί πολύ ακριβά: ζητάει το χρυσό σπυρί που βρίσκεται μακριά στην Αφρική. Έτσι για τον Παβ αρχίζει μια μεγάλη περιπέτεια που τον οδηγεί σε συναντήσεις με τις γκρινιάρες χήνες, το λιοντάρι με τη σκωροφαγωμένη λεοντή, τις επαναστάτριες μύγες Τσε Τσε, τα σαρκοφάγα λουλούδια και φυσικά τα τρομερά τυφλά μυρμήγκια. Θα μπορέσει ο τζίτζικας να βρει το χρυσό σπυρί και να πληρώσει τον δάσκαλό του; Υπάρχει όντως χρυσό σπυρί;

 

Πληροφορίες παράστασης

Παίζουν: Κωνσταντίνα Καραχρήστου, Κωνσταντίνος Παράσης

Κείμενο: Φώτης Δούσος

Σκηνικά – Κοστούμια: Ματίνα Μέγκλα

Κίνηση: Μίκα Στεφανάκη, Hippo Theatre Group

Ενορχήστρωση: Γιώργος Δούσος

Σχεδιασμός δραστηριοτήτων εκπαιδευτικού δράματος: Hippo Theatre Group

Σκηνοθεσία – Παραγωγή: Hippo Theatre Group (Φώτης Δούσος – Αλέξανδρος Ράπτης)

ΘΕΑΤΡΟ 104

ΕΥΜΟΛΠΙΔΩΝ 41

ΓΚΑΖΙ (Στάση μετρό Κεραμεικός)

210  3455020

Ημέρες και ώρες παραστάσεων: Κυριακή στις 12.00

Διάρκεια: 60΄

Τιμές εισιτήριων

10 ευρώ (γενική είσοδος)

8 ευρώ (ατέλειες, φοιτητικό, ΑΜΕΑ)

Προπώληση εισιτηρίων: Viva.gr

Καθημερινές πρωινές παραστάσεις για σχολεία στο θέατρο ή στο χώρο που διαθέτει το κάθε σχολείο. Για διαθέσιμες ημερομηνίες επικοινωνήστε με την ομάδα παραγωγής στα τηλ. 6949009699, 6974040085 & 6976904396 και στο hippotheatregroup@gmail.com.

Read More

And More