Γιορτή της Μητέρας: Οι ταινίες που μπορούν να δουν μαμά και κόρη μαζί

Αυτή την Κυριακή γιορτάζεις. Γιορτάζεις το ότι είσαι μία νέα μαμά που κρατάς στην αγκαλιά το μωρό σου, που περνάς χρόνο με το μικρό σου, που βλέπεις το παιδί σου να μεγαλώνει. Ναι, αυτή την Κυριακή είναι η Γιορτή της Μητέρας. Είναι ένας εορτασμός της “κεφαλής” κάθε οικογένειας, καθώς και της μητρότητας, των μητρικών δεσμών και της επιρροής που έχει η μητέρα στη σύγχρονη κοινωνία. Τι θα έλεγες φέτος να την γιορτάσεις λίγο διαφορετικά; Να καθίσετε μαζί με την κόρη σου και να δείτε μερικές ταινίες που ταιριάζουν “γάντι” στη συγκεκριμένη ημέρα; Πάτα Play!

Μικρές Κυρίες
Οι τέσσερις αδερφές March μεγαλώνουν σε μια μικρή πόλη της Μασαχουσέτης κατά τη διάρκεια του αμερικανικού εμφύλιου πολέμου από τη δυναμική και στοργική μητέρα τους και καταφέρνουν να ζήσουν το δικό τους παραμύθι με μικρές “αποδράσεις”, τόσο σε φανταστικό όσο και σε πραγματικό επίπεδο!

Mamma Mia
Η “εναλλακτική” μαμά (Meryl Streep) ετοιμάζεται να παντρέψει την κόρη της (Amanda Seyfried) πλάι στα μαγευτικά νερά του Αιγαίου Πελάγους. Η νεαρή κόρη της, όμως, θέλει να τη συνοδεύσει ο πατέρας της στην εκκλησία. Μόνο που υπάρχει ένα μικρό πρόβλημα… Κανείς δεν ξέρει ποιος είναι! Μία τέλεια πρόταση για τις καλοκαιρινές ημέρες που διανύουμε και τις υψηλές θερμοκρασίες που βιώνουμε.

Caroline
Η μικρή Coraline μετακομίζει με τους γονείς της σε νέα πόλη και όταν αρχίζει να αισθάνεται παραμελημένη και μόνη βρίσκει διέξοδο σε έναν… εναλλακτικό κόσμο, σχεδόν πανομοιότυπο με το δικό της, αλλά φαινομενικά ιδανικό. Όταν, όμως, εμφανιστούν τα προβλήματα, η Coraline θα ευχηθεί να μην είχε απομακρυνθεί ποτέ από τους γονείς της.

Inside Out
Η Riley θα μετακομίσει παρά τη θέλησή της σε νέα πόλη με τους γονείς της. Η καθημερινότητά της δεν την αρέσει καθόλου και αισθάνεται παραμελημένη από τους δικούς της! Τότε τα συναισθήματά της, η Χαρά, ο Φόβος, ο Θυμός, η Αηδία και η Λύπη, θα χρειαστεί να βρουν τρόπο να διαχειριστούν τις αλλαγές στη ζωή της.

Mermaids
Μία κλασική ταινία για τα εφηβάκια σου! Η single μητέρα (Cher) και οι δύο κόρες της (Winona Ryder, Christina Ricci) αλλάζουν πόλη για να ξαναφτιάξουν τη ζωή τους. Η έφηβη Ryder, όμως, έχει αρκετά εκρηκτική σχέση με την “αντισυμβατική” μητέρα της, κάνοντας απαραίτητη την επανασύνδεση των δύο γυναικών.

Μητέρες και κόρες
Τρεις φαινομενικά ασύνδετες γυναίκες (Jennifer Aniston, Julia Roberts και Kate Hudson) αναζητούν ανακαλύπτουν τις διαφορετικές πτυχές της μητρότητας, αναζητώντας το νόημα πίσω από τις σχέσεις με τις μητέρες τους. Μια κομεντί που επιχειρεί να “ανοίξει” ένα μεγάλο θέμα, όσο πιο ελαφριά και… αγαπησιάρικα γίνεται.

Freaky Friday
Η μητέρα (Jamie Leigh Curtis) και η κόρη (Lindsey Lohan) αλλάζουν… σώματα και ζωές. Με λίγη (πολλή!) δόση μαγείας, η μία θα βιώσει την πραγματικότητα της άλλης, αλλά και τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει στην καθημερινότητά της!

 

 

 

 

 

Read More

And More