Γιορτή του Πατέρα: 10 ταινίες που μπορούν να δούνε μπαμπάς και παιδί μαζί!

Μπορεί το δεύτερο Σαββατοκύριακο του Μαΐου να είναι αφιερωμένο στη μαμά, όμως, η τρίτη Κυριακή του Ιουνίου ανήκει παραδοσιακά στον μπαμπά. Είναι η ημέρα του. Η γιορτή του. Η μέρα που το παιδί γιορτάζει και χαίρεται με τον μπαμπά του. Ένα ιδιαίτερο δώρο, ένα οικογενειακό δείπνο και μία βόλτα στην παραλία είναι ο καλύτερος τρόπος, για να περάσετε όλοι μαζί την ημέρα. Και μετά; Μήπως να καθίσετε στον καναπέ και να δείτε παρέα μία από τις παρακάτω ταινίες που καταγράφουν την ιδιαίτερη σχέση που μπορεί να αναπτύξει ένας πατέρας με το παιδί του; Σου συγκέντρωσα τις καλύτερες. Play!

Για τους μικρότερους της παρέας

 

The Incredibles 2

Μπορεί στην πρώτη ταινία και τα τέσσερα μέλη της οικογένειας να βρίσκονταν στην ενεργό δράση, στο δεύτερο, όμως, ένας από τους δύο γονείς μένει σπίτι, για να φροντίσει τα παιδιά. Όχι, δεν είναι η μαμά. Ο Mr. Incredible αναλαμβάνει την ανατροφή των παιδιών, όσο η γυναίκα του πολεμάει τους κακούς. Ακούγεται περιπετειώδες. Η ταινία είναι περισσότερο.

Ψάχνοντας το Νέμο

Το μικρό ψαράκι Νέμο ζει στο βυθό με τον μπαμπά του, όταν ξαφνικά πιάνεται από μερικούς ψαράδες και μεταφέρεται μακριά από τον τόπο του. Οι περιπέτειες του μπαμπά και της… ξεχασιάρας (και πολύ γλυκιάς) φίλης του, Ντόρυ, στην αναζήτηση του μικρού Νέμο είναι ένα από τα πιο συναρπαστικά ταξίδια! Μπλουμ!

O βασιλιάς των λιονταριών

Μπορεί το φετινό remake να έμαθε την ιστορία σε αρκετά μικρά παιδιά, όμως, τίποτα δε συγκρίνεται με την πρωτότυπη εκδοχή της ταινίας. Cliche, but true. Ο Σίμπα και ο πατέρας του “περνούν” από σαράντα κύματα μέχρι να καταφέρουν να είναι μαζί ξανά, αποδεικνύοντας ότι η πατρική αγάπη μπορεί να παραμείνει δυνατή οτιδήποτε και αν συμβεί.

Annie

Η Annie είναι ένα θαρραλέο κορίτσι που ζει παρέα με άλλα κοριτσάκια μαζί με την αυταρχική ανάδοχη μητέρα Miss Hannigan, στην οποία την άφησαν οι γονείς της με την υπόσχεση ότι θα επιστρέψουν κάποια στιγμή. Όλα, όμως θα αλλάξουν, όταν η Annie συναντήσει τον ψυχρό δισεκατομμυριούχο Will Stacks, ο οποίος σύντομα υποκύπτει στη γοητεία της και την αγαπάει πολύ. Σταδιακά, ο Stacks νιώθει ότι είναι ο φύλακας άγγελος της, όμως η αισιόδοξη και γεμάτη αυτοπεποίθηση φύση της Annie θα του αποδείξει το αντίθετο! Και κάπως έτσι, μία υπέροχη σχέση κόρης και πατέρα δημιουργείται.

Για λίγο μεγαλύτερα παιδιά (6+)

Fathers & Daughters

Ένας βραβευμένος με Pulitzer συγγραφέας προσπαθεί να αντεπεξέλθει στα πατρικά καθήκοντά του, αφού χάνει τη σύζυγό του, ενώ ο ίδιος καταρρέει. 27 χρόνια αργότερα, η κόρη του προσπαθεί να φτιάξει τη ζωή της, παρά τις δυσκολίες που αντιμετώπισε μεγαλώνοντας.

Definetely, Maybe

Ένας νεαρός πατέρας προσπαθεί να εξηγήσει στην εντεκάχρονη κόρη του για ποιο λόγο χωρίζει με τη μητέρα της, μέσα από μια ιστορία που περιγράφει τη ζωή του, καθώς και τις προηγούμενες ρομαντικές σχέσεις του. Πόσο κοντά μπορεί να το φέρει με την μονάκριβη του;

The Parent Trap 

Μπορεί δύο δίδυμα κορίτσια να δημιουργήσουν γλυκούς μπελάδες; Η απάντηση είναι “ναι, αν τις λένε Annie και Hailie”. Δύο πανομοιότυπα κορίτσια ήρθαν στον κόσμο αυτό με διαφορά δευτερολέπτων, αλλά αμέσως χωρίστηκαν, όταν οι γονείς τους πήραν την απόφαση ότι δεν μπορούν να συνεχίσουν να συμβιώνουν. Σε μια καλοκαιρινή κατασκήνωση θα ανακαλύψουν η μία την άλλη και παρέα θα καταστρώσουν ένα πανέξυπνο σχέδιο για να ξανασμίξουν οι γονείς τους!

We Bought A Zoo

Ένας δημοσιογράφος αποφασίζει να μετακομίσει σε ένα νέο σπίτι και είναι αποφασισμένος να κάνει μία νέα αρχή, ύστερα από ένα τραγικό συμβάν που τον ταρακούνησε αρκετά. Έτσι, πολύ φυσικά (όχι και τόσο) αγοράζει ένα ζωολογικό κήπο για να μείνει με τα δύο του παιδιά. Και, όπως, καταλαβαίνεις τα πράγματα δεν κυλούν και τόσο ομαλά…

Τρεις άντρες και ένα μωρό

Ακούγεται δύσκολο; Ίσως και να είναι. Τρεις εργένηδες συγκατοικούν σε ένα διαμέρισμα στη Νέα Υόρκη, αποφασισμένοι να χαρούν τα καλά της εργένικης ζωής. Μέχρι που ένα κουδούνι χτυπά και έξω από την πόρτα εμφανίζεται ένα μωρό (ωχ!). Θα καταφέρουν να γίνουν οι καλύτεροι μπαμπάδες για το μωρό;

What A Girl Wants

Ίσως να μη μπορείς να απαντήσεις στην ερώτηση αυτή, σίγουρα, όμως, μπορείς να παρακολουθήσεις τον Colin Firth να προσπαθεί να κάνει την κόρη του ευτυχισμένη. Play!

Read More

And More