Γνωρίστε την “Ξιφασκία / Χορό” για παιδιά στο Ωδείο Αθηνών!

Το Σάββατο 28 Μαΐου 2016, 6:00-8:00 μ.μ., στην Αίθουσα της Σχολής Χορού του Ωδείου Αθηνών, ο προπονητής του Παναθηναϊκού και Διεθνής Διαιτητής Ξιφασκίας Χρήστος Σαΐνης, σε συνεργασία με την Διευθύντρια και καθηγήτρια χορού της Σχολής χορού του Ωδείου Αθηνών Λίλα Ζαφειροπούλου καθώς και την πρωταθλήτρια Ελλάδος στην ξιφασκία Δέσποινα Γεωργιάδου παρουσιάζουν το πρωτοποριακό μάθημα για αγόρια 6-13 ετών που προέκυψε από τη φετινή τους συνεργασία.

Ο κλασσικός χορός αναπτύχθηκε βασισμένος στους αυλικούς και λαϊκούς χορούς αλλά πρωτίστως στην Ξιφασκία, άθλημα ευγενές αλλά και ανταγωνιστικό, που ταιριάζει πολύ κυρίως στην ιδιοσυγκρασία των αγοριών και όχι μόνο. Γυμνάζει τα αντανακλαστικά, διδάσκει την πειθαρχία, τονώνει την αυτοπεποίθηση και προάγει την υπευθυνότητα. Έχει δηλαδή κοινούς στόχους με το μάθημα χορού.

Με μουσική κρουστών και όχι μόνο, αρχίζουμε χορευτικό ζέσταμα περνώντας σιγά- σιγά στην εκμάθηση του βασικού κλασσικού λεξιλογίου, δίνοντας έμφαση στον συντονισμό των μελών του σώματος καθώς και των ματιών / χεριών και οδηγούμαστε μέσω της εκτέλεσης βημάτων και τεχνικών ξιφασκίας σε ένα σημαντικό αποτέλεσμα τόσο εκπαιδευτικό, όσο θεαματικό και διασκεδαστικό για τα παιδιά και για όποιον τα παρακολουθεί.

Έχοντας την πεποίθηση ότι η σωστή και στοχευμένη σωματική άσκηση αποτελεί αξιοσημείωτο οπλισμό για όλα τα παιδιά, καλούμε όλα τα αγόρια αλλά και κορίτσια 6 έως 13 ετών να πάρουν μια πρώτη γεύση του καινούριου, διασκεδαστικού και καινοτόμου για την Ελλάδα τρόπου εκγύμνασης, σε ένα ανοιχτό μάθημα για όλους με ελεύθερη είσοδο.

Λίγα λόγια για τη Σχολή Χορού του Ωδείου Αθηνών
Η Σχολή Χορού του Ωδείου Αθηνών ξεκίνησε την λειτουργία της ως Σχολή Ρυθμικής το 1935, με πρώτη υπεύθυνη σπουδών την πρωτοπόρο παιδαγωγό Πολυξένη Ματέυ-Ρουσοπούλου, πραγματοποιώντας έτσι μια από τις πρώτες προσπάθειες δημιουργίας παρόμοιας σχολής στον ελλαδικό χώρο. Προσπάθεια που δεν ολοκληρώθηκε καθώς η λειτουργία του τμήματος σταμάτησε λίγα χρόνια μετά. Η νέα προσπάθεια ανασύστασης της Σχολής ξεκίνησε την ακαδημαϊκή χρονιά 2011-2012. Είναι αναγνωρισμένη από το κράτος ως Ερασιτεχνική Σχολή Χορού από τον Σεπτέμβριο του 2015 και έχει στο δυναμικό της 70 παιδιά όλων των ηλικιών. Με τη δημιουργία της Σχολής ως διακριτού τμήματος στο αρχαιότερο καλλιτεχνικό ίδρυμα της χώρας, συνυπάρχουν οι σπουδές των Παραστατικών Τεχνών συνολικά, σύμφωνα με τα πρότυπα των αντίστοιχων ιδρυμάτων διεθνώς. Αυτό που επιδιώκουμε είναι η μελέτη της κίνησης να γίνει για τα παιδιά ένας δρόμος για την ανάπτυξή τους, για την συνειδητοποίηση των δυνατοτήτων τους. Είτε σαν εργαλείο περαιτέρω σπουδών στο χορό, είτε σαν δομικό στοιχείο μιας ολοκληρωμένης προσωπικότητας με υγεία, δημιουργικότητα και χαρά. Στα διδασκόμενα μαθήματα περιλαμβάνονται το μπαλέτο, ο σύγχρονος χορός, η ρυθμική, ο αυτοσχεδιασμός, χορός & ξιφασκία και χορευτικό φροντιστήριο.

Η Σχολή Χορού διευθύνεται από την Λίλα Ζαφειροπούλου, η οποία είναι και Καλλιτεχνική Διευθύντρια της Ομάδας χορού «Έλδωρ» που φιλοξενείται από το 2014 στο Ωδείον Αθηνών. Είναι απόφοιτος της Κ.Σ.Ο.Τ. και του Laban Centre του Λονδίνου (Diploma in Dance Τheater). Έχει περιοδεύσει σε πολλές χώρες με σημαντικές ομάδες χορού, έχει κερδίσει 1η Διάκριση στον 1ο Διαγωνισμό Χορογράφων του Δ. Αθηναίων το 1989, 1ο Βραβείο στο Διαγωνισμό του Ε.Ο.Τ. το 1992, εκπροσώπησε την Ελλάδα στο Διεθνή Διαγωνισμό Χορού στην Opera Comique του Παρισιού το 1994, υπήρξε αντιπρόεδρος στο Σωματείο Ελλήνων Χορογράφων, είναι μέλος του C.I.D. κ.α. ‘Έχει ερμηνεύσει και πρωταγωνιστήσει σε πληθώρα έργων (Σαίξπηρ, Ορέστεια, Δάφνης & Χλόη, Ματωμένος Γάμος κ.λπ.), έχει χορογραφήσει «Τρωάδες» και συν-χορογραφήσει «Σφήκες», «Κάρμεν», «Ματωμένο Γάμο» κλπ.

Διεύθυνση Ωδείου Αθηνών
Ρηγίλλης & Βασ.Γεωργίου Β΄ 17-19, 106 75 Αθήνα (Στάση Μετρό: “Ευαγγελισμός”)

Σύνδεσμοι Facebook Ωδείου Αθηνών: https://www.facebook.com/AthensConservatoire
Instagram Ωδείου Αθηνών: https://www.instagram.com/athensconservatoire

Read More

And More