5 πράγματα που μπορείς να κάνεις μόλις το παιδί κοιμηθεί

Η ζωή μίας νέας μαμάς είναι πλήρως συνυφασμένη με το μωρό της. Κοιμάται, όποτε και όσο κοιμάται το νεογέννητο, περνάει το μεγαλύτερο διάστημα της ημέρας της με το μωρό πάνω στο στήθος ή στην αγκαλιά της, τρώει όποτε τρώει το μικρό και ξεκουράζεται όποτε ξεκουράζεται και αυτό. Για το τελευταίο, μην παίρνεις και όρκο. Στην πράξη, οι μαμάδες ξεκουράζονται αφού βάλουν πρώτα το μωρό τους για ύπνο. Για αυτό, σήμερα, σου έχουμε μερικές προτάσεις για να χαλαρώσεις στον – όχι και τόσο πολύ – ελεύθερο χρόνο που διαθέτεις!

Απόλαυσε το μπάνιο σου παρέα με αρωματικά κεριά
Μπορεί το αφρόλουτρο να μοιάζει πολυτέλεια αυτό τον καιρό, αλλά είναι το μόνο που θα σε ξεκουράσει, πίστεψέ με! Κι αν το μπάνιο είναι σε κατάσταση που μόνο εκνευρισμό μπορεί να σου προκαλέσει, κάνε την κίνηση ματ: σβήσε τα φώτα, άναψε τα αγαπημένα σου χαλαρωτικά κεριά και απόλαυσε ένα ζεστό μπανάκι πριν τον ύπνο! Αν αυτό δεν είναι σπα, τότε τι; Καλή σου απόλαυση!

Διάβασε το αγαπημένο σου βιβλίο
Ξέρεις εκείνο που έχεις αγοράσει εδώ και πάρα πολύ καιρό, αλλά δεν βρίσκεις λεπτό να προχωρήσεις στην επόμενη σελίδα και κοντεύεις να ξεχάσεις την υπόθεση. Ε, λοιπόν, ήρθε η στιγμή να μπει ξανά στις προτεραιότητες σου. Όσο το παιδί έχει τα μάτια του κλειστά, φυσικά! Θα χαλαρώσεις, θα ταξιδέψεις το μυαλό και τη σκέψη σου σε άλλα μαγικά μέρη, θα αναπνεύσεις το οξυγόνο που χρειάζεσαι.

Απόλαυσε ένα δείπνο με το σύντροφο σου
Μπορεί το βασικό συστατικό που κάνει το σπιτικό φαγητό ακαταμάχητο να είναι η αγάπη και η θαλπωρή που εισχωρεί στα υλικά όσο το φτιάχνεις, όμως, δεν θέλω να σε κουράσω τόσο πολύ. Εμπιστεύσου το αγαπημένο σου ιταλικό, εμπιστεύσου τις art de table ικανότητες σου και το ταλέντο να διαλέγεις τα καλύτερα ρούχα και μετάτρεψε την κουζίνα σε ένα φινετσάτο εστιατόριο. Yummy!

Γυμνάσου!
Αν πριν μείνεις έγκυος, ήσουν το πιο πιστό Fitness Girl του γυμναστηρίου σου, τότε μπορώ να καταλάβω πόσο σου έχει λείψει να ροκανίζεις τους κοιλιακούς σου και να γυμνάζεις τα χέρια σου. 10 λεπτά αρκούν. Οι ενδορφίνες που θα απελευθερώσεις θα σε βοηθήσουν να βγάλεις τη μέρα και με το παραπάνω! 

Κράτησε το smartphone σου μακριά
Ξέρεις πολύ καλά πόσο κακή επίδραση έχουν οι φωτεινές οθόνες στον ύπνο των παιδιών σου και γι’ αυτό έχεις απαγορεύσεις οποιαδήποτε έξυπνη συσκευή στο υπνοδωμάτιό τους και έως και δύο ώρες πριν το βραδινό ύπνο. Το ίδιο, όμως, θα έπρεπε να ισχύει και για εσένα! Απομάκρυνες, λοιπόν, το κινητό από το δωμάτιό σου και γενικά προσπάθησε να το χρησιμοποιείς λιγότερο στη διάρκεια της ημέρας, ώστε να καταφέρεις να χαλαρώσεις και να ευχαριστηθείς τον ελάχιστο ελεύθερο χρόνο που έχεις πριν το μωρό ξυπνήσει και πάλι. 

Read More

And More